IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2014, 15:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bizi nasıl bir yolculuk bekliyor?




Evliliğe adım attınız, peki çıktığınız yolculuk hakkında hiç bilginiz var mı? Yoldaki tehlikeleri, sarp dağları, buzlu yolları aşmak için yeteri kadar donanımlı mısınız?

1. Boşanmanın bir numaralı habercisi nedir?
a-) Para ve finansal sorunlar üzerine bitip tükenmeyen tartışmalar
b-) Karmaşa yaratan durumlardan sürekli olarak kaçınma
c-) Kavga sırasında yüksek sesle bağırma

2. Mükemmel evliliklerde çiftler seks, para ve ev konusunda daha az münakaşa eder.
a-) Doğru
b-) Yanlış

3. Birbirine sürekli bağıran çiftler kaçınılmaz olarak bitişe doğru giderler.
a-) Doğru
b-) Yanlış

4. Tartışmada hangisi önemlidir?
a-) Duyguları tartışmanın dışında tutarak gerçek olayların üzerine gitmek
b-) Karşıdakinin durumunu anlamak, tartışılan konu ya da sorun üzerindeki korku, çekince ve duygularına saygı duymak
b-) Sorunun çözümüne odaklanmak; fazla uzayan tartışma, asıl konudan uzaklaşmanıza neden olabilir

5. Evlilik dışı ilişkiler mutlu evliliklerde de olur ve her zaman evliliğin sorunlu olduğuna işaret etmez.
a-) Doğru
b-) Yanlış

6. İlk çocuğun doğumuyla birlikte…
a-) Evlilik biraz etkilenir; evliliğin kalitesi daha çok çiftin uyumuna bağlıdır
b-) Evlilik biraz zor bir döneme girer ve bu birkaç yıl sürer
c-) Birlikteliğin kalitesi düşer

7. Çiftler anlaşmazlıkların çoğunu tatlıya bağlamak zorundadır.
a-) Doğru
b-) Yanlış

Cevaplar

1-) Maalesef b. Çünkü çok aşık olduğumuz için sürekli olarak tartışmadan ve tatsızlıktan kaçarız. Fikir ayrılıkları ve kavgaların ilişkiyi boşanmaya sürekleyeceğine inanırız. Son otuz yıldır evliliklerin yarısının boşanmayla sonuçlandığını biliriz ve korkarız. Fakat mutlu evliliğin yolu, her ilişkide olan kaçınılmaz tartışmalarla doğru şekilde başa çıkmnın yollarını öğrenmekten geçer.

2-) Yanlış. Araştırmalar boşanan çiftlerle evli çiftlerin aynı derecede tartıştığını gösteriyor. Hatta her iki taraf da aynı şeyleri tartışıyor ki bu sayı sadece üç değil; yukarıdakilere çocukları ve aileleri de ekleyin. Aradaki fark da tartışma ve kavga değil –çünkü bu çok normal, asıl fark nasıl tartıştığınız ve tartışmayla başa çıkma şekliniz.

3-) Yanlış. Bağırıp çağırma, şikayet etme, ağlama ve hatta aynı şeyleri temcit pilavı gibi sürekli gündeme getirme sinir bozucu olabilir ama boşanmaya götürenler bunlar değil; sakınma, birlik olamama, aşağılama, suçlama, eleştiri, kayıtsız kalma ve pasif direniştir. Şikayet, “gereksiz yere para harcamana sinir oluyorum”dur; eleştiri “çok görgüsüzsün, önüne gelene para saçıyorsun”dur; aşağılama “bazıları para harcayınca sınıf atladığını sanıyor. Tabii bunu eğitimsizler bilemez, ispatı da işte ailen”dir. Şikayet, bağırsanız bile, hep aynı şeyler olsa bile sorunları dile getirir. Bu iyi bir şeydir. Eleştiri ve aşağılama ise sevgiyi bitirir.

4-) b. Birçok tartışmanın olaylarla alakası yoktur; bizim olaylar hakkında düşündüğümüzle ilgilidir. Birbirinin durumunu anlama, konu hakkındaki düşünce, his, korku, çelişki ve hayallerine saygı duyma çok önemlidir. Çoğunlukla anlayış ve karşılıklı saygı tek ihtiyacınız olan şeydir çünkü bazı sorunların çözümü yoktur. Aslında evlilikteki çoğu sorun ve tartışmanın çözümü yoktur; çünkü sorunlar kronikleşmiştir, genel sorunlar “şiddetli geçimsizlik” olarak bilinir. Çiftler sorunları içlerine alarak sınırlamalı ve evliliğin kalanına bulaşmasına izin vermemelidir.

5-) Doğru. İlişki yaşayan birçok kişi evliliklerinde sorun olmadığını, eşlerini ve ailelerini sevdiklerini söylemişler ama kendilerini etrafla fingirdeşmekten de alıkoyamadıklarını, kimseyi üzmek istemediklerini, heyecan aradıklarını vs. belirtmişlerdir. Bu konuda uzmanlar, erkeğin akrabalarının ve yakın arkadaşlarının tekeşliliğe bakış açılarının evliliğe değil, evlilik dışı ilişkilere etkisi olduğunu söylüyorlar. Örneğin eğer Kennedy uzun süre sadık bir eş olarak kalsaydı, büyük ihtimalle babası bir sorun olup olmadığını sorardı. Dolayısıyla evinde mutlu bir erkek de evlilik dışı bir ilişki yaşayabiliyor. Ama aynı durum kadın için geçerli değil. Kadının aldatması evlilikte ciddi sorunlar olduğunu gösteriyor. Eşler evlenmeden önce para, çocuk, okul, ev işleri gibi sorunları konuşuyorlar ama eğer taraflardan biri iş arkadaşına ya da herhangi birine aşık olursa ne yapacaklarını konuşmaktan kaçınıyorlar. Bu konuda Rekindling Desire adlı bir kitabı bulunan Dr. Barry McCarthy de kitabında, çiftlerin cesur olması ve evlilik sırasında taraflardan biri başka birine ilgi duyarsa ne yapılacağı konusunu önceden tartışması gerektiğini savunuyor.

6-) c. Bu konuda çok farklı görüşler var. Burada çiftin becerikli ve duyarlı olması gerekiyor. Evliliklerin yüzde 75’inde ilk doğumdan üç ay önce ve sonrasında evliliğin kalitesinin düştüğü ispatlanmış.

7-) Yanlış. Her çiftin çözemediği ve çözemeyeceği en az on sorun olduğu, çocukların doğumuyla da bu sorunların daha karmaşık bir hal aldığı tespit edilmiş. Çözümü olmayan sorunlarda ortak bir diyalog ve uyum geliştirerek durumun geçmesini beklemek en iyisi. Kronikleşmiş sırt ağrısı ya da şiddetli baş ağrısıyla başa çıkma yollarınız gibi. Onları sevmezsiniz, istemezsiniz ama onlarla yaşamayı öğrenmek zorundasınızdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bekliyor, bîr, bizi, evlilik, nasıl, yolculuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makyajda Bu Kış Bizi Neler Bekliyor? Zen Makyajın Püf Noktaları 0 07 Kasım 2012 20:37
iE Yeni Sürümlerinde Bizi Neler Bekliyor? Spartacus İnternet Dünyasından Haberler 0 14 Mayıs 2012 21:56
Bin Yıl'ın En Soğuk KIŞ'ı Bizi Bekliyor!.. Sametold Genel Paylaşım 1 06 Ekim 2010 05:31
KDE 4.5'de Bizi Neler Bekliyor? Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 24 Mayıs 2010 00:35
2010'da bizi nasıl bir dünya bekliyor Süslü Esrarengiz Olaylar 1 24 Şubat 2010 01:35