IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 10:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Romantik Boğa Aranıyor!




ABD'den psikologlarıyla getirilen 'hassas' Anguslar hamile gelmedi, görev yerli boğalara kaldı!

Hale TÜZÜN / VATAN
--------------------------------------------------------------------------------


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

GEÇTİĞİMİZ hafta uçakla getirilen 191 Angus’un bir kısmının hamile olmadığını söyleyen Rani Çiftliği’nin sahibi Yılmaz Sezer, ithalatçı firmaya 20 boğa verdiklerini söyledi. Çiftliklerinde 280 Angus olduğunu ve Eylül’de etini satmaya başlayacaklarını belirten Sezer bir de uyarıda bulundu: “Angus’lar hassastır biz ABD’den psikologlarıyla getirmiştik”

Tarım Bakanlığı’ndan ’canlı hayvan ithalatı’na izin çıkmasıyla uçakla getirilen 191 Angus’un bir kısmı hamile çıkmayınca sorunu çözmek Türkiye’deki ’boğa’lara düştü. Avustralya’dan gelen damızlık Angus’ların bir kısmı hamile olmadığı için şimdiden 20 boğa talep edildiği, bu rakamın artacağı belirtiliyor. Angus’ların yurtdışında meralarda büyüdüğü için beslenme düzeninin farklı olduğu, psikologlarının bulunduğuna dikkat çekilirken Türkiye’de yaklaşık 3 bin 500 Angus bulunduğu ifade ediliyor.
2 yıl önce ABD’den getirdiği hayvanlarla 280 Angus’a sahip olan, Rani Çiftliği’nin de sahibi Sezer Group Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, uçakla Angus ve keçi getirilmesini eleştirirek, “Türkiye’de Angus yeterince var. Uçakla gelenlerin bir kısmı boş çıktı. Bu yüzden Türkiye’den boğa temin edilmeye çalışılıyor. Bizden de 20 boğa alındı” dedi. Yaklaşık 7-8 yıldır Angus beslediklerini ve ürettikleri 70-80 ton eti kendi otellerinde kullandıklarını aktaran Sezer, Eylül ayından itibaren iç pazara ayda 3-4 ton Angus eti satmaya başlayacaklarını kaydetti.

Yılmaz Sezer, şöyle devam etti: “Angus cinsi büyükbaş hayvanlar çok çabuk çoğalıyor. Türkiye’de şu anda toplam Angus sayısı 3 bin 500 civarındadır. 2-3 yıl içinde Türkiye’de günlük 50-60 ton Angus etinin satılacağını düşünüyorum.”

Angus’ların özel hayvanlar olduğunu ve 2 yıl önce ABD’den hayvan getirirken psikologlarını da yanında getirdiklerini, türkü dinleterek büyüttüklerini aktaran Sezer, “Angus yurtdışında meralarda büyütülüyor bizde ise dar ortamlarda besleniyorlar. Bu yüzden Türkiye’ye geldiklerinde uyum sorunları oluyor. Biz onları psikologlarıyla getirdik uyum sorunları olmasın diye. Ancak uçakla getirilenlere böyle bir prosedür uygulanmadı” dedi.

Sezer, ithalat kararının alınmasıyla 300 de Saenen keçisi getirildiğini hatırlatarak, “Biz bu keçileri 2 yıl önce Balıkesir’den 400 TL’ye almıştık. Türkiye’ye 1.150 dolar, yaklaşık bin 800 TL’den ithal ettiler. Sadece bizde 1.000’e yakın Saenen keçisi var. Bu rakam Türkiye genelinde 10 bine ulaşıyor. Uçakla Türkiye’ye keçi getirmek ayıptır” diye konuştu.


ORTA SINIFA DA ‘GOUDA’ YEDİRECEK

1994 yılında Antalya’daki otellerine taze süt üretmek üzere bir çiftlik kuran ve ’Rani’ markasını yaratan Yılmaz Sezer, orta gelir grubuna da ’gouda’ yedirecek. Türkiye’de yaklaşık 700 ton ithal peynir tüketildiğini söyleyen Sezer, “Biz Rani markasıyla gouda, cheddar, edam gibi ithal peynir üreten tek yerli üreticiyiz ve fiyatlarımız yüzde 25 daha ucuz. Hedefimiz orta sınıfa da goudayı, cheddarı yedirebilmek” dedi.


HAYVANLARI BESİCİYE 7-8 LİRAYA SATABİLECEĞİZ

ET fiyatları yanında besi hayvanı fiyatını da dengelemek için açtığı 4 bin ton besilik hayvanı ithalat ihalesinde dün teklifleri alan Et ve Balık Kurumu’na (EBK), besicilerden gelen talep miktarı 200 bin başın üzerine çıktı. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, besi hayvanlarını kilosu 7-8 lira civarında fiyat ile besiciye satabileceklerini söyledi. Bu arada, EBK’nın 4 bin ton besi sığırı ithalatı için düzenlediği ihaleye şartname alan 6 firmadan 5’i teklif verdi.

VATAN GAZETESİ

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boğa, romantik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boğa Erkeği - Boğa Kadını Lilith Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 10 Ekim 2014 15:42
Gitme Leyli - Resimli Şiirler - Aşk Şiirleri - Romantik Resimler - Romantik Aşk Şiirl BuYuCu Resimli Şiirler 0 25 Haziran 2012 01:52
Romantik SözLer,Romantik MesajLar (Romantik Söz,Romantik Mesaj) PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Kasım 2011 13:02
En Romantik sözler yeni - En Romantik Mesajlar 2011 PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Kasım 2011 15:54
Dünyanın En Romantik Otelleri Nerede\ Dünyanın En Romantik Otelleri hakkında bilgi. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 30 Haziran 2011 01:26