IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2011, 04:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
51. Bölge (51.Area)




51.BÖLGE
51. Bölge, Las Vegasin 153 km. kuzeyinde, Groom Dry Lake yakininda olup Nevada Test Sahasi ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahasi ile çevrelenmistir. En yakin yerlesim birimi, hemen kuzey sinirinda bulunan Rachel kasabasidir. 51. Bölgenin içinde bulundugu arazi 76 km. karedir ve bu ebat Connecticut Eyaletinden biraz küçük olup, Lübnandan ise biraz daha büyüktür.
Bu bölgede çekilen fotograflar 51. Bölgenin yalnizca birkaç hangar ve çesitli küçük yapilardan olustugunu gösterse de, bir çok insan, orada, yerin altinda çok önemli ve genis bir kompleksin bulundugunu bilmektedir.
51. Bölge yillarca ordunun U-2, SR-71 ve F117A Hayalet Uçak gibi çok gizli hava araçlarinin test sahasi olarak kullanilmistir. Son yillarda, 51. Bölgenin hemen güneyinde, Papoose Dry Lake yakininda yer alan ve S4 Bölgesi olarak bilinen yerde, ele geçirilen uzayli araçlarinin tekrar islemden geçirilerek test uçuslarina çikarildiklarina dair çok ciddi kanitlar vardir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
GROOM LAKE BASEIN FONKSIYONU NEDiR?
Groom Lakedeki üs , gizli helikopterlerin en son jenerasyonu için Amerikanin geleneksel test alani olmustur. U-2 , YF-12A , F-117A topluma açiklanmadan çok önce burada test edilen uçuslardir.
Amerikan Hükümeti önceleri bu üssün varligini kesinlikle kabul etmemekteydi, fakat daha sonra Sovyet uydusu tarafindan çekilen üssün fotograflari basina sizdirilinca Amerikan Hükümeti üssün varligini kabul etmek zorunda kaldi fakat bu üste yapilan çalismalari ve projeleri Ulusal Güvenligi ilgilendirdigi için açiklamayacagini bildirdi.. Genel söylentiler ve üste çalismis üstdüzey askeri ve sivil yekililer ve de en önemlisi üs içinde gizli projelerde çalismis bilimadamlarinin itiraflari, üste , havacilik izlemeleriyle Auroradenilen ultra-yüksek hizli casus uçak , bir çok çesit , insan bulunmayan havasal kesif araçlari , gizli helikopterler ve F-117A için bir yer degistirme gibi bir çok olasi yeni çok gizli uzay araçlarindan ve dünyadisi kaynakli projelerin üretildigine dair bilgilerini dogrulamaktadir..
Fakat Groomdaki çogu aktivite , sadece askeri esas kadrodaki kimseler yararina dünyasal silahlari ve sistemleri test etmektedir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
51. BÖLGE ve UFOLARLA iLGiSi ...
Bu bölge , test uçuslarinin yapildigi UFO gözlemleriyle doludur. Evet 51. Bölge'de, basta 1947 Roswell'de düsen UFO enkazi olmak üzere, birçok olayda ele geçen UFO enkazlari ki bunlarin enaz 9 tane oldugu söylenmekte, bölgedeki yeralti hangarlarinda tutulmakta ve bunlar üzerinde bilimsel ve teknolojik amaçli arastirmalar yapilmaktadir.
Bob Lazar askeri yetkililer tarafindan Los Alamos'tan 51. Bölge'deki S-4 denilen bir alanda , Groom Lakein güneyindeki Papoose Lakede bir askeri üste dünya disi kaynakli uçan cisimlerin teknolojisi ve propulsion sistemlerini çözmesi için getirilen bilimadamlarindan biridir. Lazar dedigine göre, kendisi ele geçmis olan bir UFO'nun reverse engineer tersine mühendislik" ile ilgili kisminda çalismis, fakat orada bulundugu süre içinde hiç dünyadisi varlikla karsilasmamistir.
Lazarin iddia ettigi egitimsel belgeler kesinlikle dogrulanmis ve üste çalistigi , vergi ve maas bildirisinden de dogrulanmistir. Lazar'in bu konuda 1989 yilinda kendini basin ve televizyonlar araciligiyla desifre etmesinin nedeni öldürülme korkusundandir. Çünkü kendisi, en yakin arkadasina çalistigi gizli projeleri anlatmis ve bir gece arkadasiyla birlikte 51.Bölge'nin etrafinda gizlenerek arkadasina gece 03'ten sonra talim yapan UFO'lari izlerken , güvenlik timlerine yakalanmislar ve 3 gün ve gece boyunca sorguya çekilmislerdir. Öldürülme korkusuna kapilan Lazar çareyi kendini desifre etmekte bulmus ve ilk önce Las Vegas Tv 'den ünlü programci George Knapp olmak üzere, CNN Larry King'te dahil birçok Kanala çikmistir.
Lazar'in bu akilli davranisi hem hayatinin kurtulmasina hem de Amerka'nin yillardir tüm Dünyadan gizledigi 51. Bölge'nin desifre olmasini saglamistir. Lazar , iddialarini ilk olarak televizyon röportajlarinda yaptigi için , bir çok merakli kisi , uçan uzay araçlarinin, UFO 'larin pariltisini yakalamak için üsse en yakin kamu alanlarina gelmeye baslamislar. Bir çok insan burada UFO gözlemlemis ve hatta bazilari manevralar yapan bu isikli cisimleri filme almayi basarmistir..Bu görüntüler dünya televizyonlarinda birçok belgeselde gösterilmistir..( Türkiye'de de UFO Gerçegi programlarinda da bu görüntülere yer verilmistir.)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ZiYARETÇiLER NEREYE GiDiYOR?
Las Vegas;dan 130 mil kadar uzaklikta , issiz Nevada Otoyolu 375;de Mile Marker LN 29.5de , yöreden bir çiftçi tarafindan kullanilan tek bir posta kutusu vardir. Black Mail Box ( siyah posta kutusu [ simdilerde beyaz] ) , bu genis otobandaki tek sinir noktasi oldugu için burasi , inançli insanlarin geldigi yerdir. Bu sinirin öte tarafi olan 51. Bölge topraklarina giris kesinlikle yasaktir. Etrafa girilmez ve güvenlik güçleri girenleri öldürme yetkisine sahiptir yazili büyük levhalar vardir ve hertaraf güvenlik kameralariyla çevrilmistir. Ne karadan ne de havadan bu çok gizli üssün 30 mil etrafina hiçkimse yaklastirilmamaktadir.

Sinira yakin olan kamu alaninda 51. Bölgeyi uzaktan görebilen iki görüs noktasi bulunmaktadir: Bunlar , White Sides ve bir ziyaretçinin yasal olarak görebildigi bir hava kuvvetleri üssü bulunan Freedom Ridgedir. Belli bir uzakliktan Tibakoo Peak Dagindan , hala üssü görebilirsiniz. Fakat issiz , çamurlu bir yolda bir-bir buçuk saatlik yorucu bir yolculugu göze almalisiniz.
CAMMO DUDES NEDiR?
Bu , çok gizli askeri siniri devriye gezen , adi bilinmeyen özel güvenlik gücü için bulunmus bir takma isimdir. Onlar rozetsiz ve tedbil-i kiyafet gezerler , beyaz veya siyah Cherokee jeepler kullanirlar. Sinira birkaç mil yaklasan her ziyaretçiyi izlerler. Fakat baglantiyi engellemek için daima kontrol altindadirlar.
BU ALANI ZIYARET ETMEDEKi TEHLiKELER NELERDiR?
En büyük tehlike , tellerle çevrilmemis askeri alandan dikkatsizce geçmektir. Eger geçerseniz , hemen yakalanir ve binlerce dolar para cezasi ödersiniz. Yolun sinira yaklastigi her nokta ; GEÇILMEZ ! ASKERI BÖLGEDIR ! YASAK ALAN ! levhalariyla açikça belirtilmistir. Sinirin yönünden emin olmadan dikkatsizce yürümek yanlistir. Levhalar görülemedigi için gece yürüyüs yapmak tehlikelidir. Baska bir tehlikede , araba kullanirken , aracinizin issiz çamurlu yola saplanip kalmasidir. Kuma saplanip suyunuzun bitmesi , öldürücü olabilir.


51.BÖLGE
RESMİ TANIK
BOB LAZAR


1989 yılında Bob Lazar adında bir fizik mühendisi, Las Vegas televizyon istasyonlarından biri olan KLAS’da bir basın açıklaması yapmış ve S4 Bölgesi’nde UFO’ları yeniden oluşturmayla ilgili mühendislik projesinde görev almış olduğunu iddia etmişti. UFOların yerçekimini itici güç sistemine dayalı motorları üzerinde çalışmalar yaptığını söyledi. Bunların güç kaynakları bir anti-madde reaktörüydü.

Lazar orada kendisine gösterilen uzay aracın bizim medeniyetimizden binlerce yıl daha gelişmiş seviyede bir teknolojiye sahip olduğunu ancak görünüşe göre bizlerden daha kısa varlıklar için yapıldığını vurgulamıştır. Lazar açıklamalarına ayrıca adı geçen bölgede dünya dışı varlıklara ait 9 adet disk şeklinde uzay aracı olduğunu da eklemişti:

“Bu disklerden bir tanesi İsviçreli Eduard Billy Maier adındaki temasçının 1970 yılı ortalarında fotoğraflarını çekmiş olduğu ve Pleiades takım yıldızından geldiği iddia edilen araca benziyordu.”

Lazar, takip eden aylarda kendisiyle yapılan röportajlarda, hikayesini daha ayrıntılı bir şekilde anlatmış, 51. bölgede bulunan birbirlerinden tamamen farklı disk şeklindeki 9 araç için yakıt olarak 223 gramlık –o zamanlarda henüz keşfedilmemiş bir element olan– element 155’in kullanıldığını açıklamıştı:

“Bu element daha çok yanık turuncu renginde olup çok yumuşaktır. Öyle ki tırnağınızla üstüne çentik bile atabilirsiniz. Ancak çok ağırdır. Elementin bir parçasını kaldırdığınızda onun kurşun olmadığını hemen söyleyebilirsiniz. Şaşırtıcı derecede ağırdır.”

Las Vegaslı bir araştırmacı-gazeteci olan George Knapp Lazar’ın geçmiş iş yaşamı araştırmış ve önceden gerçekten de Los Alamos’ta yaşadığını ve oradaki Las Alamos Ulusal Laboratuarı’nda fizikçi olarak çalıştığını doğrulamıştır. Ayrıca Lazar’ın iddia ettiği dönemlerde 51. Bölge/S4’de çalıştığını yasal olarak da onaylanan çalışma kayıtları, Donanma İstihbarat Departmanı’ndan sağlanmıştır.

Lazar’ın fizik, elektrik mühendisliği ve itici güç sistemleri alanlarındaki sağlam ve güvenilir geçmişi nedeniyle kendisiyle pek çok görüşmede bulunulmuştur. Bugüne kadar işi, üssü, çalışma arkadaşları ve yapımı oldukça zor olan uzaylı araçları hakkında çok detaylı tarifler ve bilimsel bilgiler sunmuştur.



HAVA İSTİHBARAT MERKEZİ ÜYESİ ANLATIYOR

51. Bölgede görülen disk şekilli cisimlerle ilgili diğer bir olay, bir Hava Kuvvetleri emeklisi olan gazeteci Robert Dorr tarafından bildirilmiştir. Dorr, 1953 yılı Nisan ayında Nellis test üssünde görev yapan Hava Teknik İstihbarat Merkezi takımının bir üyesinin, kendisine, yeniden düzenlemesi yapılmış bir uçan dairenin görgü şahidi olduğunu ihbar ettiğini belirtmişti. Cismin tanzimi, söylendiğine göre, Doğu Kıyısında gerçekleştirilmişti.

“O, 8,5 m. çapında kusursuz bir diskti. Kalınlığı çemberin çevresinde 30 cm.den başlarken ortaya doğru 3,5 metreye ulaşıyordu. Savaş uçaklarınkine benzer yükseltilmiş bir kokpiti, hemen altında da onu çevreleyen 150’ye 150 cm. uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde bir alan vardı. İtici güç sistemi tamamen mahvolmuştu, aygıtlar ve elektrik tertibatı tanıdık materyalleri içermesine rağmen neredeyse anlaşılmaz görünüyordu. Cisim, dünyanın yörüngesindeki bir ana gemi tarafından yönetilmek üzere dizayn edilmiş küçük bir araç olduğu kanısını uyandırıyordu. Boyutlarından ve hasar görmüş oturma yerlerinden anlaşılabileceği üzere, içinde görünüşe göre insan benzeri uzuvlara sahip 2 mürettebatı taşıyabilecek şekilde tasarlanmıştı, ancak bunlar çok daha kısa boylu varlıklar olmalıydı. Bu aracı bir insan pilotun sığabileceği şekilde tekrar dizayn etmek aylar sürmüştü.”



DAHA ÇOK TANIK:



Atomik Enerji Komisyonu’ndan ‘Q’ tipi [çok gizli bölgelere giriş izni] ve servisler arası Top Secret (Çok Gizli) geçiş iznine sahip Mike Hunt 1960’lı yıların başında 51. Bölge’de, radar bakımıyla meşgul olduğu sırada disk şeklinde bir hava aracını gördüğünü itiraf etmiştir.

Yeminli ifadesinde “sadece bir kere UFO gördüm” diyen Hunt şöyle devam etmiştir: “Araç, binaların arkasına yarı saklanmış bir şekilde yerde duruyordu. İlk gördüğümde, kuyruğunun ve kanatlarının olmadığını fark edene kadar onun küçük bir özel uçak olduğunu düşünmüştüm. Ondan yarım mil kadar uzaklıktaydım ve bu uzaklıktan gördüğüm kadarıyla araç yaklaşık 6 ya da 9 metre çapındaydı ve cilalı parlak alüminyumdan ziyade kalay ve kurşun karışımı gibi bir renkteydi.”

Hunt, birçok kere uçan daire kalkarken ya da inerken orada bulunduğunu, fakat onu izlemesine hiçbir zaman izin verilmediğini kaydetti. Ayrıca, Tonopah yakınlarındaki radar istasyonunun kuzey ucunda görev yapan radar operatörü Richard Shakleford da Hunt’a, test alanının üzerinde sık sık UFOları gördüğünü fakat kendisine onları görmezden gelmesi emredildiğinden bahsetmiştir.

Mike Hunt, o sıralarda 51. Bölgede –‘Kırmızı Işık Projesi’ ya da ‘Kırmızı Işık’ olarak bilinen- uçan dairelerle ilgili son derece gizli bir programın yürütüldüğünü biliyordu. Hunt, ayrıca kendisinin etrafta herhangi bir şey görüp görmediğine dair sorgulandığını da eklemiştir... “Her ne görmüş olursam olayım, orada gördüklerimle ilgili en ufak birşey dahi konuşursam başımın büyük belaya gireceği sıkça hatırlatılıyordu. Oradaki güvenliğin ne kadar sıkı olduğunu asla tarif edemem.”

1989 yılından beri, Japonya’dan da olmak üzere birçok uzak yerlerden gelen pek çok kişi ve haber ekibi, 51. Bölge üzerinde yerçekimine karşı yaptıkları hareketleri, manevraları ve kapasiteleri ile ordunun geleneksel araçlarının çok ötesinde bir teknoloji sergileyen, garip, parlak araçları fotoğraflamış ve kameraya almışlardır.

Bob Lazar ‘a göre ufo ‘lar nasıl çalışıyor: lazar uçan disklerin bir anti-madde reaktörüne sahip olduğunu ve bu reaktörün yakıt olarak atom sayısı 115 olan bir elementi kullandığını ifade ediyor.lazar element 115 in dünyadaki elementler gibi tek yönlü değil, iki ayrı amaçla kullanılabilen bir element olduğunu belirtiyor ve açıklıyor; ”dünya biliminin henüz bilmediği ve özelliğini tanımlayamadığı yerçekimi enerjisi” ni element 115 sağlıyor ki bunun adı a enerjisi, bu enerji element 115′in çekirdeğinden kaynaklanıyor ve yayılıyor, ikinci olarak da, element 115 anti-madde radyasyonunun kaynağı, bu da gereken hareket gücünü oluşturuyor.lazar’ın anlatımına göre adı geçen çekim veya uçuş amplifikatörü’nün sistemi a enerjisini bir yere odaklayarak, uzay- zamanın bükülmesini sağlıyor, uzay-zaman bükülümü ise,bir astro-fizik deyimi,basit bir anlatımla ışık hızından çok daha fazla bir süratle zamanın ve üç boyutlu uzayın dışında mekan değişimi olarak düşünülebilir. uzay-zaman bükülmesi yine bir astro-fizik tanımıyla bir kara delik’ in çekim alanı kadar bir güç alanını oluşturuyor. böylece elde edilen dev enerji , ışık yılı gibi çok büyük uzaklıkların aşılmasını sağlıyor.
Lazar ekliyor; ”bir uzay-zaman bükülümü içinde yolculuk yapılırken, element 115, element 116 denen bir başka elemente dönüşerek bir anti-madde alanını da yaratıyor.anti-madde alanında oluşan zıt alan ise, element 116 sayesinde %100 enerjiye dönüşebiliyor.reaksiyonun ısısı sonucunda, ortaya çıkan elektiriksel enerji yeterli olduğu gibi, bir tür termo elektrik jenaratörü oluşturuyor. sözünü ettiğim a enerjisi, böyle sağlanırken, delta durumuna geçildiğinde a enerjisi, uzay-zaman bükülümünü sağlayınca bir tür kara delik ortaya çıkınca, ışık yılları aşılabiliyor…”
bob lazar: bu araçlar kendi çekim alanlarını yaratıyorlar.nasıl dünya herşeyi kendine doğru çekiyor ve yerde tutuyorsa, onlar bu yerçekimsel alanın bir benzerini kendilerine göre araç çevresinde yaratıp bu gücü bir hareket kaynağı olarak kullanmaktadırlar.bu araçlar kendi yerçekimsel atmosferlerini yaratabiliyorlar.dünya tüm maddeleri aşağı çektiği için onlarda aynı ortamı yaratıp aşama aşama kendilerini iten bir oluşuma geçebiliyorlar.disk şeklindeki uzay araçları bir tür atom reaktörüne sahiptirler.bir tür termoelektrik jenaratörü olan bu reaktör elektrik enerjisi üretiminde kullanılıyor.bu reaktörü çalıştırmak için element 115 denen yüksek oktanlı bir sıvı, element 116 denen bir başka elemente dönüşerek çekirdek parçalanması ile anti nükleeer tepkime meydana getirmektedir.bu işlem sonucu % 100 enerji dnüşümü gerçekleşerek reaktörde muazzam bir ısı oluşturulmaktadır.bu antimadde reaktörü bir tür anti nükleer enerjiyle işletilen mini bir termoelektrik santralidir.burdan elde edilen elektrik enerjisi dalga klavuzuna ve yerçekimi amplifikatörlerine sürülmektedir….


"Dışardaki hayatın kesin olarak keşfedilmesi herşeyi değiştirirdi. Felsefe ve dinle vardığımız sonuçlar kendimizi aciz hissetmemize neden oluyordu, çünkü biz de artık yalnız ve özel olmadığımızı düşünmeye başladık..." Sizce hükümetin insanlardan bir şey saklaması mümkün mü? Onlar bunun ülkenin güvenliği için gerekli olduğunu söylüyorlar, peki ortada hiçbir şey yok iken tüm bu gizlilik neden? Eğer varsa böyle evrensel bir olayın insanlardan saklanması doğru mudur?
Yüzyıllardan beri tartışıla gelen UFO hikayelerini ezberlemişizdir artık. Kimileri UFO'lara kuvvetle inanıyor, hatta gördüğünü söylüyor, kimileri ise konudan uzak duruyor, işte böyle bir ikilem içinde dönen bu konuyu tartışmanın bir anlamı yok. Ancak size bahsetmek istediğim, ortada bazı elle tutulur olayların ve somut sonuçların olduğu... Bir devlet sırrı ve çevresinde dönen yüzlerce gazete haberi, televizyon röportajı, binlerce kitap, döküman, hatta bir de ölüm olayı....Tüm bunlar hep bir bölgede odaklanıyor, Las Vegas'ın 95 mil kuzeyinde yer alan ve bir hükümet toprağı olan Alan 51'de.. Burası Amerikan bilim adamlarına teknolojik yönden yardım eden uzaylı varlıkların bulunduğu iddia edilen yer… Şu anda kimi UFO araştırmacıları, Amerikalıların askeri ve teknolojik yönden uzaylılarla işbirliğine girdiğine inanıyorlar. Amerikan hükümetinin UFO konusunu bir sır ve dokunulmazlık altına alması, gösterdiği aşırı duyarlılık bu iddiayı doğrular gibi…
Peki nedir bu Alan 51 esrarı? Alan 51 Nevada'daki Groom Dry Gölü yakınlarında yer alan Amerikan askeri üssünün bir parçasıdır. Belli ordu mensupları dışındaki herkes için girilmesi yasak bir bölgedir ve büyüklüğü İsviçre'nin büyüklüğü kadardır. Bölgenin tümü Nevada Askeri Test Alanı ve Nellis Hava kuvvetleri sahası tarafından çevrelenmiştir. "Alan 51" ismi Nevada Test Alanı'nın eski bir haritasındaki isimden gelmektedir. Bu üssün temel amacı pilotların eğitimine ve uçuş mürettebatlarının gerçek hava çarpışmalarına olanak sağlamaktır. Alan 51 içinde Groom Dry Gölü yakınlarında hükümetin halka varlığını açıklamadığı bir hava kuvvetleri üssü daha vardır, Dreamland ya da Alan S4 olarak bilinir. İşte burası Amerikan devletinin mülkiyeti içinden olan ve birkaç uçan dairenin indiği iddia edilen yerdir!... Alan 51'de yeni deneysel uçakların yapımında çalışan 2000'den fazla işçi vardır. İşçiler kimsenin şüphelenmemesi için normal elbise giyerler. Alanda ayrıca takma adları "Cammo Dudes " olan ve askeri sınırı devriye gezen anonim özel güvenlik güçleri de bulunmaktadır. Bu kişiler rütbe işaretsiz kamuflaj elbiseleri giyerler ve hükümet armalı beyaz Jeep Cheeroke'ler kullanırlar.

Bunlar sınıra birkaç mil yaklaşan ziyaretçileri yakın takibe alır ancak kontak kurmaları yasaktır. Bu güvenlik güçlerinin koruduğu askeri sınırı geçmenin bedeli hapis ve 600$'lık para cezasıdır. Yolun sınırdan geçtiği her yerde, geçilmemesi gereken yasak bölge işaretleri vardır. Her 50 yardda bir sınır turuncu devriye noktalarıyla işaretlenmiştir. Gece bu noktalar görünmediğinden burada dolaşmak hiç de akıllıca olmaz! Las Vegas'tan 130 mil kadar uzakta Nevada Otoyolu üzerinde yerli bir çiftçi tarafından kullanılan bir posta kutusu vardır. Bu 'Siyah Posta Kutusu' bu otoyol üzerindeki tek işaret olduğundan, burası gerçek UFO meraklılarının geldiği yerdir. Çiftçinin kendisi hiç görmediğini iddia etse de, birçok ziyaretçi burada uçan daire gördüğünü iddia ediyor. (Ancak şunu da hesaba katmak gerekir ki burada çok miktarda şiddetli askeri savaş oyunu aktiviteleri var ve bunlar gökyüzünde birçok enteresan ışık oyunları oluşturuyor, yani harika UFO'lar, kimbilir?) Ama şu bir gerçek ki Alan 51 ve Roswell hakkında araştırma yapan bir çok insanın birbirine çok benzeyen Alan hikayeleri var. Bunlardan biri hatta en güvenilir olan Bob Lazar'a ait.

Size biraz bundan bahsetmek istiyorum... Bob Lazar dünya üzerindeki süper bir bilgisayara sahip olan pek az insandan biriydi. S4 Askeri üssünde geçmişte bu ülkeye düşmüş olan bir uzay aracını tamir eden ve bu araç üzerinde çalışan bir teknisyendi. Kendisinin ifadesi ile bir fizikçi olduğunu söylüyor.O, Alan S4'te (Alan 51'in 16 mil güneyinde yer alan Papoose Gölü yakınında) "griler" denen yaratıklara ait uzay gemisinde çalıştığını iddia ettiğinden beri 51.Bölge UFO'lar açısından zengin bir mekan haline gelmeye başladı. Aklınıza gelecek herşey; yakalanmış uzaylılar, yeraltı üsleri, uzaylı hükümet işbirliği, hepsi...


Bob Lazar 1989'da Alan S4'te dünya dışından gelen dairelerle ilgilenen mühendislerin yanında bulunduğunu ancak kendisinin bizzat UFO görmediğini söyledi. Ortada iddialarını doğrulayacak ya da yalanlayacak bir yol görünmemesine rağmen, Alan 51 Amerikan devletinin üstünü örttüğü iddia edilen UFO hikayeleri için popüler bir sembol olmaya başladı ve devletin saklamaya çalıştığı bu gizler Amerika'daki video oyunlarından "60 DAKİKA" gibi ciddi haber programlarına dek yayıldı. Ancak herşeye rağmen Amerika böyle bir yerin varlığını henüz resmi olarak tanımadı. Lazar'ın yerel bir TV' de yapılan röportajındaki iddialarından sonra birçok turist üssün yakınlarında uçmakta olan bir uzay aracını kısa bir süre olsun görebilmek için akın etti.

Lazar orada 9 uzay gemisi ve 2 uzay simülatörü olduğunu ve kendisinin Mayıs 1989'da Aralık 1988'den itibaren 5 ay süre ile hükümetin teknolojilerini kendi yararları için uyarlamaya çalıştığı bu uzay gemilerini incelediğini açıkladı. Röportaj sırasında "Dennis" ismini kullandı ve sesi elektronik olarak bozuldu. O, kendisinin ve karısının sürekli ölüm tehditleri aldığını söylüyordu. Ancak Lazar uçan dairelerin her çarşamba test edildiğini ve bazı arkadaşlarını onları yasaklanmış bölgeden seyretmeleri için getirdiğini söyleyince ordu tarafından yakalandı, tutuklandı ve ona çalışmalarına sadece ordu için devam etmesi konusunda ısrar edildi..

Lazar'ın iddiaları tartışılmaya devam etti. Uzay gemisini çalıştırabilmek için insanlar simülatörlerde günlük olarak çalışıyorlardı. S4'teki tüm binalar casus uydulara karşı kum renginde gözükmesi için kamuflaj boyasıyla boyanmıştır. Kum rengi onun etrafındaki çölle uyuşmasını sağlıyordu, böylece siz bir uydu resmi çekecek olursanız, o sadece bir çöl gibi gözükecekti. S4 veya Alan 51'de çalıştığını iddia eden bir başka işçi olan Bill House'ın dediğine göre orada ismi "Jay-Rod" olan ve teknisyen ile mühendislere yardım eden bir uzaylı varmış. Jay-Rod onlarla telepatik olarak ve kendi sesleriyle konuşabiliyormuş, gri bir uzaylıymış, aşağı yukarı 4,5 fit boyunda, soluk gri derili, büyük gözler, küçük uzantılar...(ne dersiniz?)
Groom Gölü'ndeki üs yıllardan beri Amerikan son jenerasyon gizli uçaklarının test bölgesi olarak kullanılmaktadır. U-2,A-12,SR-71 ve F-117 uçakları halka açıklanmadan uzun süre önce burada birçok teste tabi tutuldular. Hükümet üs hakkında herhangi bir açıklama yapmadığı için burada neler olduğunu bilmek zor. Ancak yaygın söylentiler iki uçak hazırlığı üzerinde yoğunlaşıyor. F-117 A'nın yerini alacağı düşünülen B-2'nin daha küçük bir versiyonu ve Aurora olarak bilinen ultra -yüksek hızda bir casus uçağı… Peki nedir bu Aurora Projesi ve onun çıkış noktası? 30 Şubat 1992 sabahın erken saatlerinde Güney Kaliforniya'da yaşayan tüm insanlar büyük bir gürültü ile uyandılar. Bu pencerelerinin camlarını çatlatan ne ilk ne de son olaydı. Amerikan Yerbilim Araştırma uzmanları, bu olayı alışılagelmiş yer sarsıntılarından sadece biri olarak kaydeden sismograflarına baktılar. Birkaç saat sonra, bu sarsıntının bir UFO tarafından oluşturulduğu sonucuna vardılar ve yerini tespit etmekte de gecikmedikler: Amerikan Hava Kuvvetlerinin Nevada'daki gizli Groom Gölü Bölgesi. Tüm resmi inkarlara rağmen bu ve benzeri olaylar A.B.D.'nin gizli bir casus uçağı hazırlığı içinde olduğunun göstergesi. Çoğu insan bunu başka bir kod adına sahip olmasına rağmen, 1983'te Pentagon bütçe dökümanlarındaki listelerde oluşmuş bir yazım hatası yüzünden "Aurora"olarak adlandırıyor. Bu uçağın varlığının en büyük kanıtı, Amerikan Hava Kuvvetleri' nin yerine yenisini almadan Lockhead SR.71 Blackbird uçaklarını 1990'da hava sahalarından çekmesi. Hava Kuvvetlerinin açıklamalarına göre aynı iş U-2 uçakları ve uydularla da yapılabilir ama gerçek şu ki hiçbir uçak SR.71 kadar supersonik özelliklere sahip değildi. Öte yandan Amerikalı bazı gözlemciler, İngiltere yakınlarındaki Kuzey Denizi semalarında alışılmadık üçgen biçimli bir uçak gördüklerini iddia ettiler.

Son olarak da Kaliforniya'lı bilim adamları delta kanat biçimli bir uçak gördüklerini raporlarına eklediler. Bazıları bunun uydu servis roketleri için bir nakil platformu olduğu görüşündeler ancak spekülasyonların çoğu bunun ileri teknolojik fonksiyonlarının henüz geliştirilmediği resmi olarak açıklanmasına rağmen Aurora olduğu sonucunda birleşiyor. Hangi yorum yapılırsa yapılsın Nevada çölünün dağlarının ardındaki olayların Amerikan silahlı kuvvetlerinin resmi açıklama ve kararlarını bir gün değiştirene dek bir sır olarak kalacağı kesin, çünkü eğer orada sadece uçak testleri ve nükleer testler yapılıyorsa, o zaman hükümet bu konuyu niçin bir sır gibi saklıyor? Eğer bilgi sızdıracak olurlarsa Dünya Savaşı niteliğinde bir kaosun ortaya çıkmasından korkuyorlar. Onların farkına varamadığı, birçoğumuzun böyle birşeyin gerçekten dünyayı ziyaret ettiğini inanılmaz bulacağı...

Şimdiye dek pek çok Alan 51 hikayeleri dinlendi; hükümet, genelde oldukça güvenilir kaynaklar olarak nitelendirilebilecek bu insanları yalancı olarak mı nitelendiriyor? Yoksa buna inanan tüm kaliteli araştırmacıları aptal olarak mı görüyor? Tüm bilinen aslında hükümetin bunun hakkında bilgi sızdığı takdirde paniğe neden olacağını düşündüğü ama bu gerçekte bizi bu konuda daha fazla şüphelendiriyor. Alan 51 hakkında yazılmış kitaplardan sadece biri olan "Alan 51-Kişisel Bir İzahat"ta burada çalıştığını iddia eden bir kişinin Alan 51'in %95'inin durgun olduğunu ve burada sadece uçak testleri ve nükleer testler yapıldığını söylediği biliniyor. Ya diğer %5? Bu soru sorulduğunda cevap sadece: "Bu konuda açıklama yapmaya yetkili değilim!" Konuya bir de bu açıdan bakın! Hükümet, işçileri bilgi sızdırdıkları takdirde federal hapishaneye yollamakla tehdit ediyor. Evet, dünya üzerindeki dünya dışı yaşamın delillerinin saklandığı söyleniyor. Son olarak Route 71 bölgesinin 98 millik bir kısmı E.T. otoyolu olarak adlandırıldı. Bunun, orada sakladıkları bir şey olduğunu düşünmeyi engellemek için yapılmış bir girişim olduğundan şüpheleniliyor.


Son yüzyılda hep bir UFO inişinden sonra bu tür olaylar birçok defa meydana geldi, yabancı cisimler görüldü, rapor edildi. Hatta üstte yakalanan herhangi birinin (güvenlik çok sıkıdır)vurulabileceği bile biliniyor!!! Buna rağmen Alan 51'de üssün sadece bir tarafını gören uygun bir seyir noktası var. Aslında sınırın yakınlarında iki tane seyir noktası bulunmaktaydı: Beyaz Etekler ve Özgürlük Sırtı. Buralar bir ziyaretçinin gizli hava kuvvetleri üssünü meşru olarak izleyebileceği yerlerdi ancak bu alanlar hava kuvvetleri tarafından 1998 yılının Nisan ayında kapatıldı.Üssü hala Tihraboo Peak isimli dağdan görmek mümkün ancak bu da tozlu bir yolda zor bir yolculuk gerektiriyor... Ama her türlü zorluğa rağmen birçok meraklı insan hala bir UFO'nun inişini görebilmek için oraya gidiyor. Hatta bazı insanların cisimlerin yanına kadar gidip radyasyona maruz kaldığı biliniyor. Sonuçta, Birleşik Devletler hükümetinin onlar üzerinde araştırma yapıp teknolojilerini kopya etmek şartıyla uzaylılarla bu alanda istedikleri gibi uçabilmeleri konusunda bir anlaşma yaptığı iddia ediliyor. Peki, UFO'lar niye sadece bu alana düşüyor? İşte bu tam bir kısırdöngü! Öte yandan Alan 51'de o kadar çok UFO benzeri doğal ve askeri fenomen var ki bu ikisini birbirinden ayırmak oldukça zor, birçok insan hayatları boyunca bu alanda yaşadılar ve asla bir UFO görmediler! Belki de önemli olan nokta şu: Hükümetin elinin altında bir uzay aracı olduğunu iddia etmekle buraya bir uçan daire görmeye geldiğini iddia etmek arasında fark vardır. Genel olarak ikinci iddia daha az inanılırdı.Son olarak size Bob Lazar'ın son açıklamalarını yazacağım:


Ona göre S4 Papoose Gölü'nün doğusunda yer alan ve bir dağ büyüklüğünde alan kaplayan bir yeraltı kompleksiydi. Oradaki uçan daireler insan yapımı değildi, çünkü aracın boyutları ve formu insanlara uygun değildi. Görünürde hiçbir bağlantı yeri, kaynak yeri, cıvata ve perçin izi yoktu. Herşey yumuşak, yuvarlak, sanki mumdan yapılmış ve bir süre ısıtıldıktan donra soğutulmuş gibi. Oturulacak yerler tabandan sadece birkaç fit yükseklikteydi. Kemerler mevcuttu ve itici güç sistemi aracın ortasında yer alan içi boş bir sütun aracılığıyla bir anti yerçekimi alanı yayan, beyzbol topu büyüklüğünde küçük bir cisimdi. Lazar aşağı bakan ve uzun kollarıyla bir şeyler konuşan, dünyada bunlara benzer bir şeyin olup olmadığını bilmediği iki adam gördüğünü söylemişti. Lazar'la röportaj yapmış olan George Knapp'ın elinde Nellis'te birçok askeri program yürütmüş olan bir adamın video görüntüleri var ancak bu kaset o adamın ölümüne dek gösterilmeyecek, daha birçok şahit kanıt sağlamak amacıyla başvurdu ancak T.V.'de röportajları yayınlanmayacak!!!








51.BÖLGE BASIN HABERLERİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
SABAH


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

HÜRRİYET

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

STAR GAZETESİ


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Aktüel



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
51, 51area, bölge


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bölge bölge dünyanın sigara tüketim haritası PassioN Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 21:37
Bölge bölge Türkiye'nin yoksulluk haritası PassioN Haber Arşivi 0 25 Ocak 2012 20:52
Bölge bölge Türkiye'de hava durumu Juventus Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2009 11:00