IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2011, 17:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Bu seri sıkar" dedi ve olan oldu!




Satacağı tabancayı, kuyumcu müşterisine tanıtırken, 'Bu seri sıkar' diyerek tetiğe basıp 24 yaşındaki genci öldürdü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Adana'da 24 yaşındaki kuyumcu Ziya Asan'ı, satacağı tabancayı tanıtırken, 'Bu seri sıkar' diyerek tetiğe basıp öldürdüğü öne sürülen emekli polis memuru 66 yaşındaki Cengiz Çelik, 'adam öldürmekten' 3 yıl 4 ay, 'silah ticaretinden' de 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 7 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Saydam Caddesi'nde altın alım satım işi yapan Ziya Asan, kent dışına çıktığında can güvenliği için tabanca almaya karar verdi. Tabanca alım satım işi yapan emekli polis memuru Cengiz Çelik ile görüşüp tabancalara bakmak istedi. Kuyumcu Asan, 31 Mayıs'ta emekli polis Çelik ile Adana'nın tanınmış kuyumcularından amcası Edip Asan'ın Saydam Caddesi'ndeki dükkanında buluştu. Emekli polis Çelik, kullanmasını öğrettiği tabancanın tetiğine basması sonucu Asan kalbinden vurularak öldü. Olaydan sonra teslim olup tutuklanan emekli polis memuru Çelik, yargılandığı Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

'EVLADIMI KAYBETMİŞ GİBİYİM'
Öldürülen kuyumcunun babası 60 yaşındaki Celal Asan'ın da katıldığı duruşmada ?olası kastla adam öldürmek' suçundan 28 yıla kadar hapsi istenen emekli polis memuru Çelik, son savunmasında çok üzgün olduğunu söyledi. Ruhsatlı silah alım satım işine aracılık yaptığını belirten Çelik, "Ziya silahlara bakmak istedi. İki silaha baktıktan sonra üçüncü olarak çıkarttığım CZ'yi görünce ?İşte bana yarayan silah budur' dedi ve anında elimden almaya çalıştı. Namludan tutup çekiştirdiği anda silah patladı. Silah elimde kaldı. Çok korktum. Öldürme kastım yoktur" dedi. Çelik son sözünde ise, "Evladımı kaybetmiş gibi acısını yaşıyorum. Ölene kadar onun için dua edeceğim" diyerek beraatini istedi.

'OĞLUMU KASTEN ÖLDÜRMÜŞTÜR'
Baba Asan ise, sanıktan şikayetçi oldu. Sanığın savunmalarının akla ve mantığa uygun olmadığını belirten acılı baba Asan, "Kanaatimce sanık oğlumu kasten öldürmüştür. Boş bir silahın bir başka kişiye doğrultulmayacağını herkes bilir" diyerek sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi. Kuyumcu dükkanının sahibi Edip Asan da, daha önceki duruşmada, "Sanık silahlardan birini çıkartıp ?Bu seri sıkar' diyerek yeğenim Ziya'nın göğsüne doğru silahı doğrultup gösterirken ateş aldı" demişti.

7.5 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti, emekli polis memuru Çelik'in kuyumcu Asan'ı ?Bilinçli taksirle öldürdüğüne' kanaat getirip 3 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Ayrıca, ?izins iz silah ticareti yapmaktan' da 4 yıl 2 ay hapse çarptırdı. Toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen Çelik'in oy çokluğuyla tutukluluğunun devamı da karara bağlandı. Öldürülen kuyumcunun babası Celal Asan'ın kararı az bulup temyiz edeceği belirtildi.

İlginçhaber


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu seri sıkar, dedi, olan, oldu, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Erkek olmak" - "kadın olmak" önemli olan ; "insan olmak"‏ aŁmiηa IF Ekstra 4 08 Şubat 2020 16:25
İçeriği "İyiki" Olan Hiçbir "Keşke" Yoktur Afrodit Genel Paylaşım 0 30 Ağustos 2010 15:48
Seri katile benzeyen "Facebook" kullanıcısının başına gelenler. ~ JuDGe Komedi ve Mizah 5 26 Mayıs 2010 15:13
"Seni Seviyorum" Dedim.."Bende Seni" Dedi..! Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Ağustos 2008 22:29