IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2012, 21:47   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir başka dünya: Amazon!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Brezilya Yerlileri İzleme İdaresi tarafından çekilen fotoğraflarda, Amazon yerlisi topluluğun, son derece sağlıklı ve müreffeh bir hayat sürdüğü görünüyor. Amazon yerlilerinin karşı karşıya oldukları tehditlere dikkat çekmeyi amaçlayan bir kampanyanın parçası olarak yayınlandı. Survival International çevre örgütünden Jonathan Mazower, fotoğrafların büyük önem taşıdığını söyledi: “Fotoğraflar, şimdiye kadar dış dünya ile neredeyse hiç temasa geçmemiş bir yerli kabilelesini gözler önüne getiriyor. Bu açıdan şimdiye kadar çekilmiş en önemli fotoğraflardan bahsediyoruz. Ayrıca, fotoğraflar sayesinde normalde varolduklarından bile haberdar olamayacağımız bu küçük topluluğun ne şekilde yaşadığına dair bilgi sahibi oluyoruz.

Jonathan Mazower Amazon'da yaşayan bu kabilenin geleceğini tehdit eden temel sorunun yasadışı ağaç kesimi olduğunu belirtti: “Bölge Brezilya-Peru sınırında ve tahmin edileceği üzere Amazonlar iki ülkenin çit ya da dikenli tel gibi bir önlemle ayrılmasına izin vermiyor. Brezilya tarafında sorun yok: hükümet bu bölgede kaçak ağaç kesimi yapılmasına engel oluyor. Ancak Peru tarafı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Eğer kâr amacıyla yapılan ağaç kesimleri sürerse bu kabilenin de aralarında bulunduğu amazon yerlilerinin yaşam alanları daralacak ve kabileler göçe zorlanacak. Bu durumda, Brezilya hükümeti ve aralarında Survival International'ın da bulunduğu çevre örgütlerinin öncelikli talebi, Peru hükümetinin bölgedeki yaşamı tehdit eden ağaç kesimlerini engelleyici önlemler alması.

Jonathan Mazower modern hayatlar sürmeyen Amazon yerlilerinin hikâyesinden çıkaracağımız dersler olduğunu düşünüyor: “Bu sorunun cevabı modern hayattan ne anladığınızla ilgili. Bence söz konusu yerliler birçok açıdan modern bir hayat sürüyorlar. Meselâ kendilerine yeten, açlığın yoksulluğun olmadığı bir yaşam biçimleri var. Toprakları ellerinden alınıp medeniyete dahil edilen milyonlarca yerliye köylüye göre imrenilecek bir hayat sürüyorlar. Eğer kurdukları dengeye müdahale edilmezse, yani toprakları ellerinden alınmazsa uzun süre boyunca varlıklarını sürdüreceklerinden şüphem yok.

NGT

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amazon, başka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Duvardaki Resim Başka Sen Başka.sahtemiyiz yoksa Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 10:36