IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AftieL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2014, 23:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vücudundan Sinek Çıkıyor




Vücudundan Sinek Çıkan Kadın

Adana'da bir buçuk sene önce bahçede temizlik yaptıktan sonra vücudundan sinek larvaları çıkmaya başlayan kadına "miyaz" (sinek hastalığı) teşhisi konuldu. Vücudundan sinek çıktığına kimsenin inanamadığını belirten M.K., baytar hekime dahi gittiğini ancak derdine bir çare bulamadığını söyledi.

Evli ve iki çocuk annesi olan 43 yaşında olan M.K., bundan takriben bir buçuk yıl önce hanelerinin önündeki bahçeyi temizledikten bir hafta sonra vücudunun ısırıldığını hissetti.

Karınca veyahut sinek olabileceğini düşünerek banyo yapıp kıyafetlerini değiştiren M.K.'nin vücudundaki ısırılma hissi bir türlü geçmedi.

Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne giden M.K.'ye doktor uyuz teşhisi koydu. Doktor ilaç verip bir hafta sonra geçmezse yeniden gelmesini istedi. Ancak M.K. ilaçları kullanmasına karşın rahatsızlığından kurtulamadı.

Bunun üzerine tekrar gittiği doktor, ruh sıhhati hastanesine gitmesi teklifinde bulundu.

M.K. vücudu ısırıldığında o bölgeyi kaşıdığında sinek larvalarının çıktığını fark etti. Bunu bir kabın içine koyup gizlediğinde larvanın siyah sineğe dönüştüğünü gördü. M.K. bunun üzerine bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doktoruna gittikçe larvaları ve sineği gösterdi ancak doktora bunların vücudundan çıktığına inandıramadı. Doktor larvaların da cilt parçası olduğunu ya da ip olduğunu söyleyerek kadını ruh sıhhati hastanesine yönlendirdi.

Dr. Ekrem Tok Ruh Sıhhati ve Hastalıkları Hastanesi'ne giden M.K. bir çare bulamayınca başka bir doktor tarafından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne yönlendirildi. Burada yapılan incelemede kadına "miyaz" başka bir deyişle sinek hastalığı teşhisi konuldu. Ancak rehabilitasyon istikametinde bir adım atılamazken, bu hastalığın atlarda görüldüğü belirtildi.

Bunun üzerine M.K. baytar hekime gittikçe sinekten kurtulmak umuduyla hayvan ilaçları kullandı. Ancak kaşıntı ve çıkan sinek larvalarından bir türlü kurtulamadı. Doktorlardan çare bulamayan kadın ısırılma yüzünden günde 1 saat uykuyla ayakta durup daimi banyo yapmaya başladı. Vücudundaki ısırılmadan kurtulmak için karbonat, kireç, motorin, benzin, yanık yağ ve çam ağacı tozuyla dahi banyo yaptı ancak, hala vücudunun kaşınmasına kapı aralayan rahatsızlıktan kurtulamadı.

"TIKIR, TIKIR HER YERİMİ ISIRIYORLAR"
M.K. sineklerin her yerini ısırdığını dile getirerek, "Bana kimse inanmıyor. 1.5 yıl önce bahçeyi temizledim ondan sonra hayatım karardı. Ben bundan kurtulmak istiyorum. Fakat doktorlar bana deli muamelesi yapıyor. Ben deli değilim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Sineklerin vücudunu sürekli ısırdığına dikkat çeken M.K. şöyle devam etti:

"Isırılan bölgeyi ovalıyorum o vakit larva olarak çıkıyor sinekler. Tabi ovaladığım için canlı çıkamıyorlar. Zati larva döneminde oldukları için sineğe benzemiyorlar. Fakat yıkandığımda saç diplerime tutunuyorlar, o yüzden saçlarımı sürekli sıfıra vurduruyorum. Duş aldığım zaman süzüyorum onu sırf doktorlara gittiğim zaman bunları götüreyim diye. Fakat doktorlar buna da inanmıyor. 'Bunlar ne, götür senin akıl sıhhatin bozuk ruh sıhhatine git' diyorlar. Balcalı Hastanesi'nde teşhisi kondu. Bu yalnızca atlarda görülüyormuş. Her tarafımı ısırıyorlar böyle duramıyorum işte. Sürekli banyo yapıyorum, sürekli içki kullanıyorum. Artık buzla yıkanıyorum. Ben çocuklarımla ilgilenemiyorum, 1.5 aydır Arap sabunu, çam terebentiyle yıkanıyorum bunu de baytar hekim söyledi bize. Karbonat ile yıkanıyorum, karbonat çok çıkartıyor, fakat 4 saat rahat edebiliyorum fakat sonra yeniden içimde tıkır, tıkır, sesler gelmeye başlıyor, beni ısırıyorlar. Leğenin içine karbonatı koyuyorum suyla beraber üzerime döküyorum. Ben hayvansı ilaçları kullanıyorum zira, bu hayvanlarda görülen bir hastalık. Ben kireç kaynattım kirecin üzerine yattım, her tarafım yandı. Kara yağ sürdüm, benzinle, mazotla yıkandım. Bir ilaç kullandım çatır çatır yandım, yalnızca içimdeki sinek can versin diye fakat yeniden can vermedi. Tıkır, tıkır içimdeler. Ne olur beni kurtarın."

MİYAZ NEDİR?
Miyaz (myiasis) terimi ilk kez 1840 seneninde Hope tarafından bilhassa kimi sinek (Diptera) larvalarının insanlarda sebep olduğu hastalığı tanımlamak için kullanıldı. 'Miyaz'a sinek hastalığı anlamı verilebilir. İlk zamanlar yer solucanları üzerinde, at sineği larvalarının yapmış olduğu tahribata da miyaz denmişse de, daha sonraları bu hastalıkta bazı sinek larvalarının normal gelişmelerinin kısmen veya tamamiyle omurgalı bir hayvan vücudunda geçmesi ve burada patolojik bir yaraya kapı aralaması koşulu arandı. Son zamanlarda ise, bazı sinek larvalarının, en azından hayatlarının belli bir periyodunda insan yahut omurgalı hayvanların canlı veya ölü dokuları, vücut sıvıları veya hazmedilmiş gıda maddeleriyle beslenmeleri ile oluşan patolojik vaziyet olarak tarif edilmektedir. Hadise sinek açısından değerlendirildiğinde, sinek aslında neslinin devamı kasıtıyla larva veya yumurtasını nemli dokulara bırakıp, yeni nesillerin olmasına vesile oluyor. Miyaz sinekleri, özellikle köylerde, hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde daha çok görülen iri cüsseli, mavi, yeşil, sarı veya boz renkli sineklerdir. Bu sineklerin erişkinleri serbest bir hayat sürerken, bazı türlerinin larvaları parazitik hayat sürdürmekte, yani beslenmeleri için kesinlikle başka organizmalara ihtiyaç duymakta. Bazı türlerine dünyanın her yerinde; bazılarına ise, lokal bölgelerde rastlanan bu sinekler daha çok tropikal ve subtropikal ülkelerde görülür. Erişkinliğe geçme müddetleri hava sıcaklığı ile yakından ilgili. Bazı türler yumurtlarken, bazı türler ise, larva doğurmaktadır. Hayat devreleri, yumurta (bazı türlerde direk larva doğar), larva, pupa ve erişkin şeklindedir.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çıkıyor, sinek, vücudundan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vücudundan 50 kene çıkarıldı Violent Haber Arşivi 0 19 Şubat 2014 11:18
Vücudundan bunlar çıktı Violent Haber Arşivi 1 22 Ekim 2012 15:13
Vücudundan kırık cam parçaları çıktı Feronia Haber Arşivi 0 11 Kasım 2009 04:40