|
|
| | #1 | |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Sac kavurma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sac kavurma Malzemeler 2 yemek kaşığısıvı yağ 1 kg.kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti) 2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış) 3 adet köy biberi(doğranmış) 2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığıkarabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yapılışı Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın. Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, domatesleri ekleyin. Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! | |
| | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Dana kavurma | Funda | Et Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:29 |
| Balık Kavurma | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:18 |