IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27 Ocak 2025, 16:40   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pürüzsüz Bir Et Suyunun Formülü




Evde lezzetli ve sağlıklı bir et suyu hazırlamak için dikkat etmeniz gereken püf noktaları vardır. İşte o ipuçları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Evde lezzetli bir et suyu hazırlamak için öncelikle ilikli kemikleri fırında kızartarak derin bir aroma elde edebilirsiniz. Pişirme işlemine soğuk suyla başlamak ve yavaş yavaş kısık ateşte kaynatmak, lezzetlerin suya geçmesini sağlar. Baharatları ve sebzeleri ölçülü ekleyerek dengeli bir tat yakalayabilir, köpükleri alarak berrak bir et suyu elde edebilirsiniz. Son olarak, dinlendirme ve süzme işlemleriyle et suyunuzu kusursuz hale getirebilirsiniz.


Malzeme Seçimi
Kemik türü: Et suyu için dana veya kuzu kemikleri idealdir. Özellikle ilikli kemikler, et suyuna yoğun bir lezzet katar. Tavuk içinse tüm tavuk, but, kanat ya da göğüs tercih edilebilir.
Taze malzeme: Taze ve kaliteli kemik ve et kullanımı, et suyunun lezzetini belirler. Donmuş kemikler de kullanılabilir ancak önceden çözdürmek iyi sonuç verir.
Ekstra malzemeler: Soğan, sarımsak, kereviz sapı, havuç gibi sebzeler ve defne yaprağı, tane karabiber, kekik gibi baharatlar et suyuna derinlik katar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kemiklerin Hazırlığı
Kemikleri kızartma: Daha lezzetli ve aromatik bir et suyu için kemikleri önceden fırında kızartabilirsiniz. Kemikleri 200-220°C’de yaklaşık 30-40 dakika kızartmanız, et suyuna zengin bir tat katar.
Kemikleri yıkama: Eğer kemiklerin üzerinde fazla kan veya kalıntı varsa, kaynar suda birkaç dakika haşlayarak bunları temizleyebilirsiniz. Daha sonra soğuk suyla yıkayın.
Doğru Tencere ve Su Kullanımı
Tencere seçimi: Derin bir tencere ya da düdüklü tencere tercih edebilirsiniz. Uzun süre pişirme için döküm tencereler de harikadır.
Soğuk suyla başlama: Tüm malzemeleri tencereye koyduktan sonra soğuk su ekleyin. Bu, kemiklerin ve etin içindeki besinlerin daha iyi çıkmasını sağlar.
Su miktarı: Su miktarını kemikleri 2-3 cm geçecek kadar ayarlayın. Fazla su eklerseniz et suyu aroması seyrelir.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yavaş ve Uzun Süreli Pişirme
Kaynama noktasını kontrol: Tencereyi orta ateşte kaynama noktasına getirin. Ardından ocağı kısarak et suyunu kısık ateşte pişirin. Bu yöntem, lezzetin daha iyi çıkmasını sağlar.

Pişirme süresi:

Dana veya kuzu kemikleri için: 6-12 saat arası.

Tavuk için: 2-4 saat arası.
Balık için: 30-45 dakika.
Düdüklü tencere kullanımı: Normal pişirme süresine göre süreyi yarıya indirebilirsiniz.
Köpük Alma
Kaynama sırasında yüzeye çıkan köpüğü bir kepçe veya kaşık yardımıyla alın. Bu işlem, et suyunun berrak olmasını sağlar. Köpük, kemiklerin üzerindeki kalıntılardan oluşur ve alınmazsa et suyunun tadını olumsuz etkileyebilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sebzeleri ve Baharatları Eklemek
Sebzeleri ve baharatları pişirme sürecinin başında ya da ortasında ekleyebilirsiniz. Ancak çok erken eklemek sebzelerin fazla dağillmasına neden olabilir. Defne yaprağı, karabiber ve kekik gibi baharatları ölçülü kullanın, aşırı baharat et suyunun tadını baskılayabilir.

Süzme İşlemi
Pişirme tamamlandıktan sonra et suyunu süzmek için ince bir süzgeç veya tülbent kullanın. Bu, istenmeyen küçük parçacıkların et suyuna karışmasını önler.

Dinlendirme ve Soğutma
Et suyunu oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Daha sonra buzdolabında birkaç saat bekletin. Üstte biriken yağı almak isterseniz, soğuyan yağ kolayca katılaşır ve alınabilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Saklama
Buzdolabında: Et suyunu hava almayan cam kavanozlarda veya kaplarda 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Dondurucuda: Et suyunu buz kalıplarına dökerek porsiyonlar halinde dondurabilirsiniz. Dondurucuda 3 aya kadar dayanır.
Ekstra İpuçları
Kolajen yoğunluğu: Daha jelimsi bir et suyu istiyorsanız ilikli kemik ve eklem bölgelerini tercih edin. Tavuk kullanıyorsanız ayak ve boyun kısımları kolajen açısından zengindir.
Konsantre et suyu: Daha az su kullanarak yoğun kıvamlı bir et suyu hazırlayıp dondurabilirsiniz. İhtiyaç durumunda su ekleyerek kullanabilirsiniz.
Bu yöntemlerle hazırladığınız ev yapımı et suyu, çorbalarınıza, yemeklerinize ve soslarınıza eşsiz bir lezzet katacaktır

aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gül Suyunun Yararları Gül Suyunun Faydaları PySSyCaT Alternatif Tıp 3 10 Kasım 2014 16:17
Kekik Suyunun Faydaları, Kekik Suyunun Yararları Violent Alternatif Tıp 0 12 Nisan 2014 21:39
Pürüzsüz Bacaklar İçin 4 Yol oneofgirl Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Ağustos 2013 14:53
Pürüzsüz Bacaklar Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Ekim 2012 15:48
Dolgun pürüzsüz dudaklar Sue Ah Kadınlar 0 01 Ağustos 2012 14:48