IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2010, 03:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırın Güveç





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

*
3-4 adet patlican
*
4 adet iri domates
*
250-300 g kusbasi et
*
1 adet orta boy sogan
*
2 iri dis sarmisak
*
2 y.k. salca
*
1 - 1,5 s.b. su
*
2 y.k. sivi yag
*
Tuz, karabiber, biraz pul biber


Yapilisi:

1.
Patlicanlari iri kupler halinde dograyin. Domateslerin kabuklarini soyun ve kup kup dograyin.
2.
Teflon bir tencereye eti alin suyunu salip cekene kadar kisik ateste pisirin.
3.
Et suyunu cektikten sonra yagi, kucuk kucuk dogradiginiz sogani ve sarmisagi ekleyip soganlar sararincaya kadar kavurun.
4.
Salcayi da ekleyip kokusu cikana kadar kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Baharati, tuzu ve suyunu ekleyip kisik ateste sebzeler yumusayincaya kadar pisirin (cok fazla pisirmeyin, firinda da pisecegi icin servis yaparken tum sebzeler ezilir).
5.
Atesten aldiginiz sebzeleri bir guvece veya firin tepsisine dokun ve ustu kizarana kadar orta atesteki firinda pisirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
firin, fırın, guvec, güveç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahvaltılık Güveç Sır Et Yemekleri 0 25 Ağustos 2013 09:01
Hamsi Güveç Sır Yemek Tarifleri 0 05 Ekim 2011 15:16
Etli Güveç Peri Et Yemekleri 5 11 Şubat 2011 22:01
Karides Güveç Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:38