IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   Meftune Tarifi (Resimli) (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/450495-meftune-tarifi-resimli.html)

N999 08 Şubat 2012 00:58

Meftune Tarifi (Resimli)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

4 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ
1 kg. Yağlı parça kuzu eti
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet sivri biber
Sıcak su
2 adet patlıcan
3 adet domates
1 tutamn toz
1 tutam toz et bulyon
1 tutam pul biber
Sumak suyu

Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve sarımsakları atarak karıştırın. Eti tencereye alın ve karıştırmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Biberleri doğrayın ve yemeğe ekleyin. Patlıcanları ve domatesleri küp küp doğrayın. Domatesleri tencereye atarak karıştırın. 1 tutam tuz, toz et bulyon, pul biber ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanları tencereye atın ve karıştırın. Sumak suyunu tencereye süzün ve karıştırın. Yaklaşık 10 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Violent 19 Kasım 2013 14:34

Cevap: Meftune
 
Meftune

Kuzu eti ile yapabileceğiniz meftune tarifi.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Meftune malzemeleri

350 gr parça kuzu eti
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
3 orta boy patlıcan
2~3 sivri biber
3~4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Meftune hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde kesin. Tekrar ortadan keserek tuzlu suda yarım saat bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak kızgın ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayın. Doğranmış sivri biber, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte ve karıştırmadan 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.Meftune artık hazır, afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk