IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Şubat 2012, 00:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meftune Tarifi (Resimli)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

4 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ
1 kg. Yağlı parça kuzu eti
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet sivri biber
Sıcak su
2 adet patlıcan
3 adet domates
1 tutamn toz
1 tutam toz et bulyon
1 tutam pul biber
Sumak suyu

Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve sarımsakları atarak karıştırın. Eti tencereye alın ve karıştırmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Biberleri doğrayın ve yemeğe ekleyin. Patlıcanları ve domatesleri küp küp doğrayın. Domatesleri tencereye atarak karıştırın. 1 tutam tuz, toz et bulyon, pul biber ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanları tencereye atın ve karıştırın. Sumak suyunu tencereye süzün ve karıştırın. Yaklaşık 10 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Kasım 2013, 14:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Meftune




Meftune

Kuzu eti ile yapabileceğiniz meftune tarifi.







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Meftune malzemeleri

350 gr parça kuzu eti
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
3 orta boy patlıcan
2~3 sivri biber
3~4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Meftune hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde kesin. Tekrar ortadan keserek tuzlu suda yarım saat bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak kızgın ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayın. Doğranmış sivri biber, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte ve karıştırmadan 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.Meftune artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
meftune, resimli, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kabaklı Kek Tarifi Resimli Zen Kek Tarifleri 0 31 Ocak 2013 13:50
Pizza Tarifi Resimli AnqeL Hamur İşleri 1 20 Mart 2012 00:29
Şiş Köfte Tarifi Resimli AnqeL Kebaplar Köfteler 2 19 Mart 2012 23:31
Künefe Tarifi Resimli AnqeL Tatlılar 0 02 Mart 2012 23:35