08 Şubat 2012, 00:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Meftune Tarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 diş sarımsak ½ su bardağı sıvı yağ 1 kg. Yağlı parça kuzu eti 2 yemek kaşığı domates salçası 3 adet sivri biber Sıcak su 2 adet patlıcan 3 adet domates 1 tutamn toz 1 tutam toz et bulyon 1 tutam pul biber Sumak suyu Hazırlanışı: Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve sarımsakları atarak karıştırın. Eti tencereye alın ve karıştırmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Biberleri doğrayın ve yemeğe ekleyin. Patlıcanları ve domatesleri küp küp doğrayın. Domatesleri tencereye atarak karıştırın. 1 tutam tuz, toz et bulyon, pul biber ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanları tencereye atın ve karıştırın. Sumak suyunu tencereye süzün ve karıştırın. Yaklaşık 10 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun. | |
|
19 Kasım 2013, 14:34 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Meftune Meftune Kuzu eti ile yapabileceğiniz meftune tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Meftune malzemeleri 350 gr parça kuzu eti 2 orta boy soğan 2 orta boy domates 3 orta boy patlıcan 2~3 sivri biber 3~4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Kızartmak için Ayçiçeği yağı Meftune hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde kesin. Tekrar ortadan keserek tuzlu suda yarım saat bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak kızgın ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayın. Doğranmış sivri biber, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte ve karıştırmadan 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.Meftune artık hazır, afiyet olsun. |
|
Etiketler |
meftune, resimli, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kabaklı Kek Tarifi Resimli | Zen | Kek Tarifleri | 0 | 31 Ocak 2013 13:50 |
Pizza Tarifi Resimli | AnqeL | Hamur İşleri | 1 | 20 Mart 2012 00:29 |
Şiş Köfte Tarifi Resimli | AnqeL | Kebaplar Köfteler | 2 | 19 Mart 2012 23:31 |
Künefe Tarifi Resimli | AnqeL | Tatlılar | 0 | 02 Mart 2012 23:35 |