IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Katherina

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Aralık 2012, 11:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarhun Otu Soslu Biftek




Tarhun Otu Soslu Biftek

Malzemeler

1.2 kg filet biftek
Deniz tuzu ve karabiber
2 çay kaşığı zeytinyağı
Semizotu

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sos
500 gram domates
5 çay kaşığı ketçap
1 çay kaşığı hardal
Azıcık acı sos
1 limon suyu
2 çay kaşığı balzamik sirke
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 küçük soğan, doğranmış tarhun otu ve maydanoz

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25-30 dakika

Hazırlanışı

1- Sosu hazırlamadan önce domatesleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra içinde rahat çalışabileceğiniz büyük bir kaseye domatesleri doğrayın.

Küçük parçalar idealdir. Geri kalan bütün malzemeleri içine atarak karıştırın fakat otları kullanmayın. Üzerine tuz, karabiber ekleyin. Folyoyla kaplayarak bir köşede bekletin.

2- Fırını 200 dereceye ayarlayın. Bifteğin yağlarını ve güzel görünmeyen kısımlarını tıraşlayın, kısacası düzgün bir şekle sokun. Yapışmaz bir fırın tepsisinin üzerine hafif sıvıyağ gezdirin ve bifteğinizi 1-2 dakika boyunca pişirin. Etin rengi pembelikten kahverengiye geçerken çıkarın.

3- Şimdi bifteğinizi normal fırın tepsisine transfer etme zamanı geldi. Tekrar fırının içine koyun ve 25 dakika boyunca pişirin. Çıkarmaya yakın parmağınızı üstüne hafifçe bastırınca, yumuşak bir şekilde gömülüyorşa istediğimiz kıvamda demektir. Etin kesinlikle kurumaması gerekiyor. Sıcak bir tabakta 10 dakika bekletebilirsiniz.

4-
Oda sıcaklığında servis edeceğiniz bifteğin üzerine hazırladığınız sosları ve otları atın. Tabağın güzel gözükmesi artık yaratıcılığınıza kalmış bir şey. Mesela yanında haşlama patates ile sunabilirsiniz. Sadece bir fikir, aklınızda bulunsun. Afiyet olsun!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biftek, otu, soslu, tarhun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantar Soslu Biftek Burce Et Yemekleri 0 27 Mart 2012 20:52
Sebze Soslu Biftek N999 Et Yemekleri 0 08 Şubat 2012 01:11
Balsamik Soslu Biftek Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:16
Soslu Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 05:30
Patatesli Soslu Biftek YapraK Et Yemekleri 0 11 Ocak 2010 17:17