IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Eylül 2014, 21:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

Eti için:

2 adet antrikot (250'şer gramlık)
1/2 demet taze kekik
1 baş sarımsak
3 adet defne yaprağı
4 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı iri çekilmiş tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Ispanaklı patates püresi için:

500 gram ıspanak
500 gram patates
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıcak süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:

1/2 adet küp doğranmış şeftali
1 adet dilimlenmiş mürdüm eriği
1/2 adet yufka
4 adet yenilebilir çiçek


NASIL YAPILIR?

Öncelikle ıspanaklı patates püresini hazırlayalım. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, büyük parçalar halinde doğrayın. Kaynayan bol tuzlu suda patatesleri haşlayın.
Haşlanan patatesleri bir kevgir yardımıyla kenara alın ve kaynar suya ıspanakları atın. 30 saniye kadar haşladıktan sonra buzlu ya da çok soğuk su içine ıspanakları alın.
Mutfak robotunuz varsa bu noktadan sonra işiniz kolaylaşacak. Haşlanmış sıcak patatesleri ve iyice suyu sıkılmış ıspanakları, sıcak süt ve tereyağı ekleyip düşük devirde bir kaç tur püre oluncaya kadar karıştırın.
Hazır durumda olan püreyi tadın ve tuz ile karabiber ekleyin. Sıkma torbasına aldığınız ıspanaklı püreyi bir kenarda bekletin.
Kalın tabanlı tavanızın dumanlar çıkartacak kadar ısındığından emin olun. Antrikot dilimlerinin her iki tarafını da iri çekilmiş tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
İyice kızan tavada her iki tarafını da yakmadan kahverengi amber rengini koruyacak şekilde mühürleyin.
Etler mühürlendikten sonra tavaya ortadan ikiye kesilmiş bir baş sarımsak, kekik ve defne yapraklarını atın. Bu aşamada ekleyeceğiniz tereyağı, yüksek ısıyla otların bir anda yanmasını engelleyecektir. Tavanın ısısını kontrol ederek tereyağını kaşıkla sürekli olarak et dilimlerinin üzerine gezdirin.
Etinizi istediğiniz derecede piştikten sonra dinlenmeye alın. Servisinde kullanacağınız yufkayı, bu esnada önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın.
Dilimlediğiniz meyveleri, eti pişirdiğiniz aromalı sıcak tereyağında 30 saniye kadar alt üst edin. An itibariyle etiniz ve garnitürler servise hazır.
Servis tabağını düzenlerken doğaçlama davranabilirsiniz. Unutmamanız gereken tek şey; etin ön planda olduğu bir tabak hazırlamanız gerektiği. Şimdiden elinize sağlık.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antrikot, ispanaklı, patates, püresi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aligrot - Sarımsaklı Patates Püresi Burce Sebze Yemekleri 0 14 Mayıs 2014 21:40
Sarımsaklı Patates Püresi oneofgirl Sebze Yemekleri 0 01 Ağustos 2013 12:31
Ispanaklı Patates Püresi Tarifi oneofgirl Sebze Yemekleri 0 21 Temmuz 2013 20:06
Yer Elmalı Patates Püresi Zen Yemek Tarifleri 0 31 Ekim 2012 17:42
civcivli patates püresi (süperlerrr) AnqeL Salatalar Mezeler 8 19 Şubat 2010 16:28