22 Eylül 2014, 21:43 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çemen Baharatlı Dana Bonfile Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 400 gram dinlendirilmiş dana bonfile Aromalı tereyağı hazırlamak için: 500 gram ekşi, köy tereyağı 1 yemek kaşığı çemen 1 yemek kaşığı çok küçük doğranmış kültür mantarı 1 yemek kaşığı çok küçük doğranmış frenk soğanı 1 yemek kaşığı çok küçük doğranmış maydanoz 1 yemek kaşığı çok küçük doğranmış kurutulmuş domates 2 diş ince kıyılmış sarımsak Gnocchi hamuru için: 3 adet orta boy patates 1 su bardağı irmik 1 çay bardağı toz parmesan peyniri Gnocchi servisi için: 1 yemek kaşığı çemenli tereyağı 1 su bardağı sıcak tavuk suyu NASIL YAPILIR? Bonfileyi pişirmekte kullanacağınız çemenli tereyağını hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, çok küçük doğranmış kültür mantarı, frenk soğan, maydanoz, kurutulmuş domates, sarımsak ve çemen ile karıştırın. Streç film ya da alüminyum folyoya sararak, rulo şeklinde dondurun. Gnocchi hazırlamak için; patatesleri alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra folyodan çıkartın, kabuklarını soyun. Fırında pişen patatesleri, bir ezici yardımıyla püre haline getirin. İrmik ve parmesan peynirini azar azar ekleyerek, hamurunu hazırlayın. Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak rulolar hazırlayın. Bu ruloları buzdolabına sığacak bir tepsiye alın ve üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Bu yemeğin servisinde kullanacağınız kadar dinlendirdiğiniz hamur rulolarını dilimleyin ve elinizde yuvarlayın. Daha sonra çatalla bastırarak üzerinde hafif tırtıklar oluşturun. Büyük bir tencerede bol tuzlu su kaynatın. Kaynayan suya gnocchilerinizi atın. Yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Haşlanan gnocchileri çemenli tereyağında soteleyin. Sıcak tavuk suyunu, azar azar ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Taze çekilmiş tane karabiber, ayçiçek yağı ve taze kekikli marinasyonda iki gün buzdolabında beklettiğiniz etleri oda ısısına getirin. Lav taşlı ızgara ya da döküm tavanızı kızdırın. Bonfile dilimlerinin her iki yüzünü, yüksek ateşte mühürleyin. Kızarttığınız bonfile dilimlerini, hazırladığınız çemenli tereyağından birer dilim ekleyerek damak tadınıza göre 30- 50 saniye kadar fırında pişirmeye devam edin. Yine çemenli tereyağında sotelenen ve tavuk suyu ile kıvam alan gnocchileri, bonfile dilimleri ile bekletmeden sıcak olarak servis edin.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
baharatlı, bonfile, çemen, dana |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çemen (çimen) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 08 Eylül 2013 23:45 |
Susamlı ve Baharatlı Bonfile Tarifi | Violent | Et Yemekleri | 0 | 05 Mayıs 2013 17:19 |
Yassı Çemen Muharebesi | InTheDarK | Tarih | 0 | 08 Nisan 2012 18:53 |
çemen (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:14 |