![]() |
Ispanaklı Bonfile Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Pişirmeye başlamadan önce etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kasaptan daima dinlenmiş et isteyin ve en az 27-28 gün dinlendirilmiş olduğundan emin olun. Mümkünse pişirmek için döküm tava kullanın. Bu tarif için önceden ısınan demir tava etinizin yapışmadan pişmesini sağlayacaktır. Bunun için döküm tavanızı ocağa alın ve altını harlı ateşte yakın. 4 eşit parça halindeki 400 gr bonfileyi, biraz tuz, karabiber ve yağsız bir et olduğu için de biraz zeytinyağı ile çeşnilendirin. Isınan tavanıza etleri pişmesi için koyun. Bir tarafının iyice piştiğinden emin olduktan sonra diğer tarafını çevirin. Etleriniz piştikten sonra bir telin üzerine alıp servis etmeden önce muhakkak 5-10 dakika dinlendirin. Bonfilenin yanında servis etmek için güzel bir yandaş hazırlayacağız. Kocaman bir tencereye biraz yağ koyup kabaca parçaladığınız 1kg ıspanağı tencereye atın. Azıcık kavurup, içine 5 diş sarımsak ekleyin. Üzerine 1 limonun kabuğunu rendeleyin. Sarımsaklar güzel bir koku çıkarmaya başlayıp, ıspanaklar kendilerini bıraktığında 2 avuç kuru üzümü ekleyin. Ispanağa eklemek için; 1 limonun suyunu, yaklaşık 2 katı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu iyice karıştırıp güzel bir sos elde edin ve bunu da tavaya ekleyin. Servis tabağına önce ıspanağı alın ve üzerine de bonfilenizi yerleştirip, servis edebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk