IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Şubat 2015, 04:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ispanaklı Bonfile Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 400 gr bonfile
  • 1 kg ıspanak
  • 5 diş sarımsak
  • 2 avuç kuru üzüm
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 adet limonun suyu / 50 gr limon suyu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı / 150 gr zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı


Pişirmeye başlamadan önce etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kasaptan daima dinlenmiş et isteyin ve en az 27-28 gün dinlendirilmiş olduğundan emin olun. Mümkünse pişirmek için döküm tava kullanın.
Bu tarif için önceden ısınan demir tava etinizin yapışmadan pişmesini sağlayacaktır. Bunun için döküm tavanızı ocağa alın ve altını harlı ateşte yakın.
4 eşit parça halindeki 400 gr bonfileyi, biraz tuz, karabiber ve yağsız bir et olduğu için de biraz zeytinyağı ile çeşnilendirin. Isınan tavanıza etleri pişmesi için koyun. Bir tarafının iyice piştiğinden emin olduktan sonra diğer tarafını çevirin. Etleriniz piştikten sonra bir telin üzerine alıp servis etmeden önce muhakkak 5-10 dakika dinlendirin.
Bonfilenin yanında servis etmek için güzel bir yandaş hazırlayacağız. Kocaman bir tencereye biraz yağ koyup kabaca parçaladığınız 1kg ıspanağı tencereye atın. Azıcık kavurup, içine 5 diş sarımsak ekleyin. Üzerine 1 limonun kabuğunu rendeleyin. Sarımsaklar güzel bir koku çıkarmaya başlayıp, ıspanaklar kendilerini bıraktığında 2 avuç kuru üzümü ekleyin. Ispanağa eklemek için; 1 limonun suyunu, yaklaşık 2 katı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu iyice karıştırıp güzel bir sos elde edin ve bunu da tavaya ekleyin.
Servis tabağına önce ıspanağı alın ve üzerine de bonfilenizi yerleştirip, servis edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bonfile, ispanaklı, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soyalı Ballı Bonfile Tarifi Cappy Et Yemekleri 0 06 Şubat 2015 04:19
Fesleğenli Bonfile Tarifi oneofgirl Et Yemekleri 0 24 Temmuz 2013 19:41
Susamlı ve Baharatlı Bonfile Tarifi Violent Et Yemekleri 0 05 Mayıs 2013 17:19
Ispanaklı Kek Tarifi Sevda Kek Tarifleri 0 11 Nisan 2013 03:32
Ispanaklı Kek tarifi AnqeL Kek Tarifleri 0 19 Eylül 2009 12:42