IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   Portekiz Usulü Biftek (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/963499-portekiz-usulu-biftek.html)

CORDON BLEU 17 Şubat 2022 21:47

Portekiz Usulü Biftek
 
Portekiz Usulü Biftek Tarifi İçin malzemeler


  • 4 adet dana bonfile (Her biri 220 g)
  • 8 dilim pastırma
  • 50 g kırmızı yaban mersini
  • 100 ml zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 6 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 120 ml kırmızı şarap
  • 50 ml beyaz şarap sirkesi
  • 100 g tereyağı
  • 100 g kaya tuzu
  • 20 gr karabiber (Taze çekilmiş)


Portekiz Usulü Biftek Nasıl Yapılır?


  • Bifteklerin iki yüzünü de tuzlayın.
  • Tavaya zeytinyağı, sarımsak ve defne yapraklarını koyarak ocağa alın. Tava iyice ısındığında, pastırma dilimlerinin iki yüzünü de kızartın ve pastırmaları bir tabağa alın.
  • Tavada kalan pastırma yağıyla bifteklerin her iki yüzünü de 1.5 dakika süreyle kızartın ve karabiberi üzerine ekleyin.
  • Biftekleri ayrı ayrı tabaklara alın.
  • Tavada kalan sosa kırmızı şarap, hardal ve kırmızı yaban mersinlerini ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra tereyağını tavaya ekleyin ve erimesini bekleyin. En son sirkeyi ekleyin ve tavayı ocaktan alın.
  • Her bir bifteğin üstüne bir dilim pastırma koyun ve sosu üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

lezzet

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Beatrice 15 Eylül 2022 16:31

Cevap: Portekiz Usulü Biftek
 
Acıktım nefis görünüyor


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk