21 Nisan 2022, 19:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaz Budu Dolması Kaz Budu Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 4adet kaz budu 1adet kaz ciğeri 1adet kaz yüreği 200gr koyun kıyması 3adet domalan 1adet yumurta 100gr sosis 50gr rendelenmiş kaşar peyniri 50gr margarin zeytinyağı 5dal maydanoz ½ bardak beyaz şarap 1kaşık brandy karabiber tuz Yemek Tarifi Kaz butlarının et ve derisini dağıtmadan sivri bir bıçak kullanarak önce deriyi ardından eti çizip kemiklerini ayırın. Domalanı yıkayıp parçalara bölün, yıkayıp iri doğradığınız kaz ciğeri ve yüreği ile beraber yarım kaşık yağda hepsini sote edin. Bunlar kavrulunca soğumaya bırakın. Bu harç soğuyunca içine doğranmış sosis de katarak et makinesinden geçirin ve porselen bir kaseye aktarın. İçine kıyma, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, brandy, tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kaz butlarının içine doldurun, yırtık yerlerini beyaz iplik kullanarak dikin. Uygun büyüklükte olan bir fırın tepsisine kalan margarini ve 3kaşık zeytinyağını koyarak orta ateşte kızdırın, buraya butları yerleştirin. Butlar kızarana kadar çevirerek bir süre pişirin. Butlar kızarınca da tepsiyi ocaktan alıp şarabı üstlerine serpin. En sona tepsinin kapağını kapatıp kızgın fırında 1saat pişirin. Zamanı dolunca kontrol edin eğer pişmemiş ve suyu kalmamışsa yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Alıntı.
__________________ Sanalı Bıraktım | |
|
Etiketler |
kaz budu dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zombiyi kim budu | PySSyCaT | Mucitler ve İcatları | 0 | 22 Ekim 2018 15:22 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Kayra Buğu | Zen | İçkiler İçecekler | 0 | 20 Şubat 2012 23:31 |
Tavuk Budu Dolması | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 03:37 |