IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2010, 03:19   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evinizi Yenileyin




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oturma odası dekorasyonunda

1. Oturma odanızda sıcaklık hissini arayanlardandanız döşemeliklerde yumuşak dokular tercih edin. Örneğin tüylü halılar, şönil ya da kadife gibi döşemelik kumaşlar tercih edebileceğiniz alternatifler arasında.

2. Dingin atmosferden hoşlanıyorsanız, koltuk ve kanepe kumaşlarında çok karışık desenler yerine daha sade tonlar tercih etmeye özen gösterin. Özellikle perde ve halılarınız desenliyse, karışık desenli oturma gruplarıyla mekanda kaybolabilirsiniz. Bunun için de tek renk ve daha yalın desenlere yönelin.

3. Dokulu tekstiller mekana derinlik katar.

4. Mobilya satın alırken iskeleti hakkında mutlaka detaylı bilgi edinin. Özellikle kanepe ve koltukların iskeletlerinin sağlamlığı önemlidir.

Mutfak

Mutfakta uzun saatler geçiriyor ve düzen sizin için çok önemliyse pratikliği ön plana çıkaran seçimler yapmaya özen gösterin.

Malzeme seçimi: Mutfak yüzeylerinin kullanışlılığı çok önemli.

Bunun için:

1. Seramik karolar tercih edilebilirsiniz. Seramik yüzeyler kolay kolay kir tutmaz. Fazla bakım gerektirmediği gibi pek çok desen ve renk alternatifi de bulunur.

2. Vinil seçebilirsiniz. Su geçirgenliği olmayan, yumuşak, temizliği kolay ve ekonomik bir malzemedir. Ancak çok çabuk yırtılabilir.

3. Taş tercih edebilirsiniz. Sert bir malzemedir; ancak doğal taşlarda çok fazla renk alternatifi olmadığı gibi, bütçenizi de biraz zorlayabilir. Belli periyodlarda bakımın yapılması gerekir.

Yemek odası

Yemek odanızı 5 adımda yenileyin

1. Yerleşim: Yemek masanızın odanın odak noktasında olduğundan emin olun. Bunun için masanın altına zeminle kontrast oluşturacak bir halı seçebilirsiniz. Böylece masa ön plana çıkacaktır.

2. Renk oyunları: Duvarlarda gerek boya gerekse duvar kağıdıyla tonlar arası geçişler yaparak derinlik hissini pekiştirebilirsiniz.

3. Doğru ambiyans: Yemek odasında aydınlatma önemli bir unsur. Sarkıt, masa üstü şamdanlar ya da ayaklı lambaderlerle istediğiniz etkiyi verebilirsiniz.

4. Galeri havası: Konuklarınızla paylaşacağınız bir köşe olmalı. Örneğin iyi aydınlatılmış bir nişin içine yerleştireceğiniz gümüşler ya da el yapımı porselenler konuklarınız için görsel bir şölen olabilir.

5. Aksesuarlar: Aksesuarlarla yemek odanızza karakter katabilirsiniz. Mobilyalarınızı tamamlayan aksesuarlarla dekorasyonu da zenginleştirebilirsiniz.

Yatak Odası

Yatak odasında loş bir atmosferden hoşlanıyorsanız renk palentinizde koyu renklere yer verin. Örneğin antrasit, mor, kırmızı gibi. Bu renkleri seçtikten sonra stilinize karar verin.

Modern tarzda bir yatak odanız olsun istiyorsanız daha metalik tonlar, pürüzsüz yüzeyler, geometrik desenler tercih edebilirsiniz.

Eğer tercihinizi romantik stilden yana kullanmak istiyorsanız yatak odanızda kullanacağınız tekstillerde çiçek deseneleri tercih ederek bunu başarabilirsiniz.

Klasik dekorasyon stiliyle bütünleşen dore ve kahve tonlarıyla parlak kumaşları daha gösterişli bir atmosfer yaratmak için kullanabilirsiniz.

Banyo

1. Arınma duygusuyla özdeşleşen banyoda temizlik ve ferahlığı anlatan beyaz renk ağırlıklı kullanılır. Sizin de aradığınız havadarlık ve arınmışlık hissiyle beyaz tonlarını tercih edebilirsiniz.

2. Banyoda alanınız darsa küçük ebatlarda lavabo ve klozetler kullanmaya özen gösterin. Örneğin duvara monte edilebilir lavabo ve asma klozetlerle alandan tasarruf edebilirsiniz.

3. Mekanı bölmemek için duşakabini şeffaf camdan seçerek, devamlılık hissini pekiştirebilirsiniz.

4. Zemin döşemelerinde fayans ya da aş tercih etmeye özen gösterin. Her ne kadar ıslak olduğunda kaygan ve tehlikeli yüzeylere sahip olsalar da, nemin yoğun olduğu bu alanda en akıllıca tercih olacaklardır.

Zemin

1. Bütçenizi belirleyin, ulaşılabilir hedefler koyun.

2. Ölçüm işlemine süpürgelikleri de dahil etmeyi ihmal etmeyin.

3. Büyükçe bir numune temin ederek mekanda nasıl duracağını test etmete çalışın.

4. Uzman görüşü almaya gayret edin. ve işin ustalıklarından yapım aşamasında destek alın.

5. Montaj işleminden önce mekandaki tüm eşyaları tahliye edin.

Açık alanlar

1. Alanı tespit edin. Balkon ya da terasınızı düzenleyecekseniz ne kadarlık bir alana sahip olduğunuzu belirleyin. Eğer yenileyeceğiniz yer bahçe ise hangi köşesinde bir alan oluşturmak istediğinize karar verin.

2. Mobilyaları gözden geçirin. Ölçüsünü aldığınız alanın büyüklüğüne göre mobilya satın alın. Yazın davetleriniz çok oluyorsa açılır kapanır sistemli alternatiflere de göz atabilirsiniz. Yeni mobilya satın almak yerine eskileri boyayarak yenileyebilir, Ebatları uymayan masaları bir marangoza kestirerek ya da ekleme yaptırarak yeniden değerlendirebilirsiniz.

3. Teras, balkon veya bahçenizde bir gölgelik planlamayı atlamayın. Yeterli alanınız varsa bir otağ bile yapabilirsiniz.

4. Eğer dingin ve huzurlu köşeler yaratmak istiyorsanız renk paletinizde pastel tonlara ağırlık verin. İnce tüller, tiril tiril ketenler tercih edebileceğiniz tesktik alternatifleri olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evinizi, yenileyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk repertuarınızı yenileyin! Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Mart 2014 23:35
Cildinizi kışın yenileyin! Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Aralık 2013 19:28
Sauna ile vücudunuzu yenileyin coquettishness Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 15 Ekim 2013 17:57
İki Aşamada Gardırobunuzu Yenileyin Liaaa Ev Dekorasyonu 0 24 Mart 2012 16:10
Kendinizi Yenileyin Ecrin Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Ekim 2011 10:29