IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2011, 18:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Country Tarzı Yaşam Alanları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şehir yaşamın gürültüsü, iş stresi, yeşili yok eden yüksek yapılardan kurtulma özlemi her geçen gün insanları country yaşam tarzını seçmeye zorlamaktadır.

Mekansal olarak bunu başaramayanlar ise bu tarzı bulundukları ortamlara taşıyarak, o hazzı tatmaya çalışmaktadırlar. Bu sebeplerden ötürü country mobilya her gün yaşamımızda ve mobilya teşhir galerileri vitrinlerinde daha fazla yer almaya başlamıştır.
Country tarzının ana malzemesi olan ahşap (Kayın, Meşe, Ceviz) çeşitli tekniklerle eskitilerek ve renklendirilerek kişilerin zevklerine ve beğenisine sunulmaktadır.

Country tarz oluşumunda aksesuarların yeri çok büyüktür. Yöreye ait eski küpler, işleme demir ferforjeler, eski cam eşyalar, bakırlar, porselenler, kareli kumaşlar, şöniller, ketenler, danteller, eskitme kulplar ve deriler tamamlamaktadır.

Köy evlerinde yaşamanın hazzını tadarken bir tatlı sıcaklık... şömine, odun ateşi, bir fincan çay, yumuşacık bir kilim, mum ışıkları, sallanır bir koltuk ve göz alabildiğine uzanan yemyeşil bir doğa sizi ve bu evde yaşayanları mutlu edecektir.

Country tarzı uygulamanın en önemli özelliği, malzemelerin mümkün olduğunca doğayı yansıtmasıdır. Ahşap veya taş malzeme seçiminde ağırlıklı olarak kullanılır. Renk uygulamalarında ise; sıcak renkler, pastel tonlar ve etrafta başka yapılar varsa onlarla olan uyumu göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Böylelikle yapı göze hoş görünecek ve kullanılan renkler, doğanın güzelliği içinde uyumsuzluk yapmayacaktır.

Şimdi de size Country tarz evlerin iç kısımlarından biraz bahsedeceğiz;

Mutfak
Köy evlerinde (Country) mutfak dekorasyonu önemli bir yer tutar, bir anlamda bu tarz evlerin kalbi durumdadır. Yüksek teknoloji mucizesi olan aletlerden genelde kaçınılır. Kavanozlar, kap-kacaklar gözle görünür biçimde sergilenir. Ayrıntılar çok önemlidir. Masalar veya tezgahlar büyük-geniş olarak düşünülmelidir. Kullanılan renkler genellikle pastel renklerdir. Eski görünümlü veya eskitilmiş eşyalar kullanmaya özen gösterilirse mutfağın genel görünümü daha hoş olacaktır.

Mutfakta adeta herşey sergilenmelidir. Ama bunu yaparken uyuma dikkat edilmeli ve karışık bir görüntüyü yaratmamaya çalışılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken, eğer bazı konfor sağlayıcı aletlerden kopamıyorsak; ya ustaca kamufle etmeli veya alana uygun renkte ve modelde seçim yapmaktır.

Yemek Odası
Yemek odası mutfağa yakın bir yerde olmalıdır. Genellikle sıcak havalarda yemek verandada veya balkonda yeneceği için, bu tarz evlerde ayrıca bir yemek odası pek düşünülmez. Veya mutfak bu iş için düşünülür ve ona göre oturma ve yemek yeme gurubu düzenlenir.

Country evlerin önemli özelliklerinden biri de eğer ayrıca yemek odası varsa; mutfak ile yemek odasını yerden tavana kadar yükselen dolap ile ayırılmış olmasıdır. Böylelikle dolap-duvar çekmecelerinden her iki alanda da istifade edilir. Bu tarz dolaplara pencere de düşünülebilinir. Böylelikle mutfakla olan bağlantı (servis anında) kolaylıkla sağlanacaktır. Veya çok büyük mutfağı olan ancak ayrıca yemek odası olmayan evlerde de bu uygulama yararlıdır. Aynı alan içinde 2 ayrı bağımsız bölüm oluşacaktır.
Genellikle köy evlerinde yuvarlak masa tercih edilmez, dikdörtgen masa bu tarz dekorasyonda favoridir. Sandalyeler ise oturumu rahat olanlardan tercih edilir. Köy evlerinin en belirgin bir diğer özelliği de "rahatlık" kavramının ön planda olmasıdır.

Büfe ise tıpkı diğer eşyalar gibi yöresel bazı özellikler taşımalıdır. Büfede objeleri sergilemek çok önemlidir. Adeta hepsi görünür durumda olmalıdır. Porselenler, çiniler, bakırlar sergilenir.

Yatak Odaları
Köy evlerindeki yatak odalarında örtü olarak büyükannenizden kalan bir örtüyü, eski parfüm şişelerinizi, aile resimlerinizi veya kendi el işlerini özgürce sergileyebilirsiniz. Bu alanda renkler tıpkı evin diğer taraflarında olduğu gibi pastel olmalıdır. Duvarlarda ise beyaz ve krem en çok kullanılan renklerdir. Yatak odanızın duvarlarına küçük çiçek baskıları yapabilir ve canlılık katabilirsiniz. Yatak odasında genellikle koyu renk tahta kullanılır. Odada gerekli olabilecek eşyalardan fazlasına yer verilmez. Ayaklı dolaplar, ahşap çerceveli büyük bir ayna, bir koltuk veya yatak ayak ucuna konan sandık veya puf en belirgin özellikleridir. Yatak ise başlıklı model düşünülmelidir.

Banyo
Beyaz, krem ve mavi tonları sıkça uygulanır ancak yeşil, kırmızı, turkuaz da tercih edilir. Çift renk kombinasyonu banyoda kullanılır. Mavi-beyaz, kırmızı-yeşil vb. bu uygulama tamamen zevkinize kalmıştır. Banyoda opak cam tercih edilir, hem güneş ışığını içeri süzmesi hem de perde kullanmaya gerek kalmaması açısından sıkça uygulanır. Elle boyanmış duvar bordürleri, ayaklı küvet, eski tarz bataryalar ve tahtadan havluluk çoğu zaman küpler veya benzeri doğal malzemelerden oluşan aksesuarlarla bütünleştirilir.

Verandalar
Evin bulunduğu yer ve iklim özellikleri nedeniyel farklı verandalar uygulanır. Mimari olarak bu tarz bir ev tasarlanırken; verandanın ne kadar sıklıkla kullanılacağı düşünülmelidir. Veranda, köy evlerinde önemli yer tutmaktadır. Malzeme seçimi ise doğal koşullara bağlıdır ancak; genellikle tahta veya taş kullanılır.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alanları, country, tarzı, yaşam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Country Tarzı Dekorasyon Modelleri Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 28 Ağustos 2011 01:14
Country Tarzı Dekorasyon Modelleri AngeLus Ev Dekorasyonu 0 12 Haziran 2011 14:30