IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2011, 15:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teras Katınızda Aşkı Pembe ile Yaşayın






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ünlü tasarımcı Natalie Robinson, yumuşak ama soğuk renkleri iç mekanlara taşıyan bir dekorasyonu tercih etmiyor ve Natalie Robinson ''az olan çoktur'' anlayışını benimsemiyor . Bu nedenle onun renk çeşitliliği içindeki teras katı için hiçbir klişe cümle kurulamıyor.
Küresel bütünleşme terimini daha çok yemeklerle ilgili konularda duyuyoruz. İç mimar Natalie Robinson'un evine baktığımızda ise bu bakış açısını dekorasyonla dile getirdiğini görmek hiç de zor olmuyor. Aklımıza hemen Diana Vreeland'ın ünlü bir sözü geliyor: 'Hindistan'nın çingene pembesi bizim (New Yorklular'ın) lacivertimiz gibidir.' Bu sözü daha çok yumuşak ama soğuk renkleri iç mekanlara taşıyan Kuzey ve daha çok Avrupalı tarza odaklı dekorasyonlar için söylemek doğru olabilir. Buna rağmen, Natalie belli ki 'az olan çoktur' dekorasyon anlayışını benimsemiyor. Bu söz onun renk çeşitliliği içindeki teras katı için klişe bir cümle oluyor.
Natalie, ''Ailem yedi yıl Orta Doğu'da yaşadı bu yüzden doğu tarzını yansıtabilecek gerçek duyguyu yakalamakta zorlanmıyorum. Renkleri çok seviyorum. Dolayısıyla bu renkleri yansıtan bir çevre yaratmak kendiliğinden oluyor'' diyor. Natalie'nin, içecek şirketi James White'ta danışmanlık yapan kocası Nick ile paylaştığı, pastel gri, beyaz ve bej gibi doğal tonların hakim olduğu evinin kapısından içeri yürürken 11 yaşındaki oğulları ve köpekleri Barney'nin evin içindeki şaşkınlık uyandıran görünümlerini ''rock chic'' ve country tarzlarının cezbedici karışımıyla yaratılan hava dengeliyor.
Sizi etkileyen ilk şey Natalie'nin pembe aşkı oluyor. Birbirinden farklı bütün nesneler ve zıt renkler bir araya toplanmış ve başarılı bir sonuç elde edilmiş.
Natalie'nin işi Notting Hill'deki butiklerden modaya uygun hediye ve iç mekan ürünlerini satın almak. The Cross'un anlamı ise sevdiği birçok eşyayı mükemmel bir şekilde çeşitli kaynaklardan toplamaktan geliyor. ''Paris'e fuarlar ve satın alma turları için giderim. Uzak doğu'ya ise Sam ve Sarah giderler. Bunun haricinde çoğunlukla objelerimi Notting Hill'deki mağazalardan topluyorum. Mutfak parçalarının çoğu Summerhill ve Bishop'tan geliyor. Bu mağaza The Cross'un yolu üzerinde. Testileri ise Heart'taki Wild'ten alıyorum (Notting Hill'de bir çiçekçi).'' diyen Natalie yurt dışından dekorasyon objeleri almayı da seviyor. Harry'nin odasındaki balon lambayı St. Tropez'deki bir marketten, Fulham'daki 'Decorative Living' den gelen komodinlerin arasında getirtmiş. Masa örtülerini Katar'daki pazar yerinden aldığı yatak örtülerinden yapmış. Koltuklar Cath Kidson'dan, kilimler ise The Rug magazasından alınmış. The Cross ise çizgili minderleri yapmış.
Natalie, ''Haftada sadece 3 gün çalışarak, daha çok evde zaman geçiriyorum. Benim için önemli olan nokta evimin harika olmasıdır. Diğer önemli nokta ise Harry'nin neşeli bir evde büyümesi'' diyor. Londra moda kolejini bitirdikten bir yıl sonra Leed Üniversitesi'nde eğitim görmüş ve sonrasında bir yıl kadar da Paris'te kalmış. Vogue dergisinin moda departmanında çalışmış. '''Kesinlikle işime aşığım, bu iş için mükafatlanmama gerek yok'' diyor. Şimdi ise ''Lulu ve Nat'' isimli yeni bir şirket kurma hazırlığı içinde. Burada işlemeli yatak örtüleri, yastıklar ve duvara asılan süslemeler satacak: ''Arkadaşım Lulu geçenlerde Hindistan'a taşındı. Toptan kumaşları oradan sağlayacağız. Biz küçük bir yolculuğa başladık. The Cross'ta sınırlı sayıda ürün ile satışa başlayacağız.''
Dürüstçe belirtmek gerekirse Natalie'nin evi çok feminen. ''Bütün kadınlar evime bayılıyor'' diyen Natalie'ye kocasının bu konu hakkındaki fikirlerini soruyoruz. Pişman olacak bir ifadeyle ''kocam şu an sadece at gözlüğü ile bakıyor'' diyor. ''Benim içerisinde bir şeyler yerleştirilebilecek odam kalmadı. Ama nasıl oluyorsa her zaman yeni eşyalar için yer bulabiliyorum. Bu çok şaşırtıcı.'' diye de ekliyor. Yeni buldukları eşyalar için dolaplarını ağzına kadar doldurduğunu da kabul ediyor. Buna geçenlerde St. Tropez'den aldığı yeni bir büyük kupa seti de dahil. Curcunalı kumaş karışımları sağlamak amacıyla, Natalie pencereleri minimum seviyede tutmuş. Oturma odası ve mutfak hatlarında, krem renge boyanmış panjurlar dikkat çekiyor. Duvarlar ve zemin gibi, boyanacak her yer aynı tarzda sade bir şekilde boyanmış. Bu durum, sadece gözlere ufak bir rahatlama vermekle kalmıyor ayrıca Natalie'nin eserini gözler önüne serecek bir avantaj sağlayarak harika bir fon yaratıyor.
The Rug mağazasından alınan bir İngiliz bayrağı, oturma odasındaki koltuklarının üzerine asılmış. ''Her şeyin gerektiğinden fazla fanatiği değilimdir'' diyen Natalie ''bunun büyük faydasını görüyorum ve evime gelen küçük çocuklar eşyaları tanımak isteyeceklerdir. Eğer bir şey bozulursa veya kırılırsa bu dünyanın sonu değil. Evime koyabileceğim parçanın her zaman diğer bir eşi bulunabilir.'' diyerek sohbeti tamamlıyor.

GÖRÜNÜME GENEL BAKIŞ

-Kullanılan bütün boyalar doğal renklerden oluşuyor.
-Pencerelerde çok fazla süslemeye yer verilmemiş.
-Bir renk paleti seçilmiş ve bu renklerden vazgeçilmemiş.
-Işıklandırma lambalar ile sağlanmış. Avizeler ve küçük dekoratif lambalar mükemmeller.
-Birkaç anlamlı parça dekorasyon havasını değiştirmiş.
-Çeşitlilik yaratmaya özen gösterilmiş. Böylece kişisel parçalarınızın göze batmaması sağlanıyor. Bu parçalar koleksiyon gibi gözükebilir.
-Yeni ve eskiyi harmanlayın.
-Işık ve havayı yakalayın.
-Birbiriyle uyuşmayan kumaşları kullanırken endişelenmeyin.
Beraber dizayn edin.
-Sade tahta zemin ve kilimler, halı ile kaplama zeminlerden daha çok ilgi çekecektir.

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşkı, ile, katınızda, pembe, teras, yaşayın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Modern Dekorasyon da; Bahçe -Yazlık- Teras, Dizayn'ları.. Sevda Bahçe Bakımı ve Çiçekler 1 22 Ağustos 2011 18:21
Bahçe, Teras Ve Yazlıklar da, Dizayn + Dekorasyon. Sevda Ev Dekorasyonu 0 12 Temmuz 2011 01:11
Kural Koymayın Aşkı Yaşayın JB Genel Paylaşım 1 02 Ocak 2011 02:07