IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2011, 15:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şık Yaza Özel Sofralar için 8 Öneri






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sizlere Yaza özel sofralar hazırlayıp seçimleri ve sunumları olabildiğince şık bir şekilde yapmanıza yardımcı olacak 8 önerimiz var.

Teras veya arka bahçenizde hazırlayacağı nız keyişi bir mangal partisi için atıştırmalıklardan içeceklere ve dekorasyona kadar sıra dışı, şık ve bir o kadar da trendy sunumlar hazırlamak için sekiz ipucunu biz veriyoruz, partiyi hazırlamaksa size kalıyor.

1. Tabaklar küçülüyor: Klasik bir yemek servisi üç tabaktan oluşur: Soğuk servis, sıcak yemek ve tatlı. Küçük aperatişerle hazırlanmış bir kokteyl yaz sunumlarının en eğlenceli kısmı. Özelikle mangal partilerinde, misafirler masa etrafında oturmak yerine ayakta sosyalleşmeyi tercih ettiklerinden, klasik yemek servisi yerine küçük tatlı tabaklarında servis hazırlayabilirsiniz.
2. Hafif ve lezzetli punchlar: Bu yaz rengarenk punchlar hazırlamak çok moda. Üstelik mis kokulu taze meyvelerle hazırlayacağınız içeceği isteyene alkollü ya da alkolsüz olarak da ikram edebiliyorsunuz. Meyvelerle süslediğiniz içeceği cam kasede sunacağınız gibi ayaklı büyük bir cam kadehte de ikram edebilirsiniz. Böylece masanıza farklı bir stil de katmış olursunuz.
3. Bira test partileri Dış mekan partilerinde bu yıl lezzet testleri çok popüler. Küçük bardak ya da tabaklarda tadımlık olarak sunacağınız seçeneklerin yanına hakkında not almaları için renkli not kağıtları iliştirmeyi de unutmayın. Özellikle içecek seçeneklerini bol buz doldurulmuş galvaniz kovalarda ikram edebilirsiniz.
4. Doğallık ön planda: Sade, renkli ve uygulaması çok pratik dekorasyon fikirleri yazlık seçenekler arasında. Yeşil en trendy renk, özellikle de parlak tonları. Yemek masasının ortasına yerleştireceğiniz cam ve toprak sasılarda bol yapraklı çiçeklerle masada bir odak noktası yaratıp yiyecek ve içecekleri bunun etrafına dağıtabilirsiniz.
5. Brunch keyfi: Yaz partileri ille de akşamları organize edilmez. Eğer keyişi bir terasınız varsa bol güneşli, aydınlık ve taptaze bir pazar sabahını arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bir brunchla karşılayabilirsiniz. Rengarenk dilimlenmiş ve süslenmiş taze meyve dilimleri, lezzetli Fransız tostları ve sıkılmış portakal suyuna kim hayır diyebilir ki? Sofram daha zengin dursun istiyorsanız menünüze şekerle karamelize edilmiş muzlar, çikolatalı kek dilimleri ve minik kadehlerde creme brulee ekleyebilirsiniz.
6. Meyve dekorları: Yaz ayları tam bir meyve şöleni gibi. Öyleyse neden bunda faydalanmıyorsunuz? Örneğin kavun, salatalık ve nane karışımını bir parça feta ekmeği ve hindibağ filizleri ile birlikte hazırlayarak şık bir sunum yaratabilirsiniz. Yanında vereceğiniz hafif alkollü bir içecek ya da bol naneli bir limonata lezzeti pekiştirir. Çok sıcak günlerde bol buzlu bir saltalık çorbası da hazırlayabilirsiniz.
7. Barmen siz olun: Barmenliğe hevesiniz mi var? Yaz partileri bunu gerçekleştirmeniz için bir fırsat. Yaratıcılığınız kullanarak birbirinden değişik kokteyller hazırlayabilirsiniz ama hepsine bir isim vermeyi sakın unutmayın. Bunu geniş bir çanağa koyarsanız ikram etmek daha kolay olur ama siz misafirleri ilk andan itibaren etkilemek istiyorsanız shut bardaklarında hazırlayarak eve girişte de sunabilirsiniz.
8. Ön parti: Aslında bu yaz ''ön parti'' ler çok moda. Arkadaşlarınızla başka bir eğlence yerine gitmeden önce bir evde toplanmak ve akşamki eğlenceye kısa bir ön hazırlık yapmak keyişi olabilir, hatta sizi motive edebilir. Üstelik çok büyük bir parti olmasına da gerek yok. Minik aperatişer, leziz birkaç içecek ve hafif bir müzik yeterli olacaktır.

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sofralar, yaza, şık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011'de Her Ay İçin Özel Bir Öneri Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 17 Ağustos 2011 15:59
Yaza Özel Kombinler Dilara Ah Kadınlar 0 13 Haziran 2010 23:16
Yaza formda girmek için… Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Nisan 2010 22:21
Çocuğunuz için 19 iyi öneri YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mart 2009 20:11
Yaza Özel Saç Bakımı Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Temmuz 2008 16:27