IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 00:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evinizin Kusurlarını Odak Noktaları İle Örtün






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Eşyalarını evladiyelik alan, yıllar boyu aynı dekorasyon ile yaşayan büyüklerimizin devri geride kaldı. Hızla gelip geçen moda akımları bizleri ister istemez etkiliyor ve yaşadığımız mekandan çabucak sıkılır hale geliyoruz. Üstelik günümüzün hızlı hayat şartları, bir sürü elektronik eşya ve bazen de iyi düşünmeden yapılan alışverişler derken evlerimiz kontrol edemediğimiz bir şekilde dağınık hale geliyor.
Bu durumda, evinizde dip köşe bir tadilat yapacak, eşyalarınızı yenileyecek bütçe ve zamanınız yoksa bile ufak dokunuşlarla evinizde sizi mutlu edecek değişiklikler yapmanız mümkün. Dağınıklıklar ve hoşlanmadığınız köşelerden dikkati uzaklaştırıp gözü daha hoş detaylara çekmek için odalarınızın her birinde bir odak noktası yaratabilirsiniz. İşte evlerinizi güzelleştirecek birkaç hile..
Duvarınızdaki bir kusuru, örneğin bir çatlak veya deliği, üzerine çerçeveli bir ayna asarak kapatın. Şöminenizin görüntüsünden memnun değilseniz üzerine büyük, çerçeveli bir tablo asın. Gerçek bir sanat eseri alamasanız bile sevdiğiniz bir posteri çerçeveletmek yeterli olacaktır. Eğer şömineniz bir pencereye bakıyorsa üzerine bir ayna asmak odanızı hem daha geniş, hem de daha aydınlık gösterecektir.
Çalışma masanız her daim üzerindeki kağıtlarla göz yorucu bir şekilde dağınık bile olsa güzel bir vazonun içine koyacağınız taze çiçeklerle birden bire stil sahibi bir görünüm kazanacaktır. Aynı kural boş ve sıkıcı görünen yemek masanız için de geçerli. Karışıklık yaratan kağıt ve belgelerinizi renkli kutulara koyarak hem çalışma ortamınızda bir odak noktası yaratabilir, hem de yeni düzenlemeniz sayesinde aradıklarınızı daha kolay bulabilirsiniz.
Yan sehpanızın üzerine yerleştireceğiniz abajuru seçerken özen gösterin. Abajurlar hem odak noktası yaratmakta, hem de sade bir tarzda döşenmiş bir odaya farklı bir hava katmakta kullanılabilecek ideal aksesuarlardır. Güzel bir vazo içine yerleştireceğiniz taze çiçekler de sehpaların vazgeçilmez aksesuarları olabilir.
Zamanla gözünüze sıkıcı ve modası geçmiş görünmeye başlayan kanepenizi yeniden kaplatmanız şart değil. Üzerine yerleştireceğiniz birkaç renkli ve desenli yastıkla çok büyük bir değişim yaratabilirsiniz. Hatta yazın pastel renkler, mavi ve yeşil tonlarıyla evinizi serinletebilir, sonbahar geldiğinde fuşya ve kırmızılarla tekrar ısıtabilirsiniz.
Yatak odalarında yatak, tertipli tutması en kolay eşyalardan biridir. Çocuğunuzun odasına girdiğinizde ilk karşılaştığınız manzara dağınık bir çalışma masası veya kitaplıksa, odadaki eşyaların konumlarını yeniden düzenleyin. Odaya girildiğinde ilk gözükecek eşya yatak olduğunda oda çok daha tertipli ve ferah görünecektir.
Bir yüklük veya çamaşır odanız varsa, odanın duvarlarını beyaz veya krem yerine sevdiğiniz canlı bir renge boyayın ve desenli bir duvar kağıdı ile kaplayın. Odak noktası duvardaki renk olacağından dağınıklıklar daha az göze batacak, üstelik ütü gibi sıkıcı işler yaparken içiniz açılacaktır!
Mutfağınız eski ve demode görünüyorsa mutfak dolaplarınızı beyaz veya krem renklerine boyayın. Mutfak sandalyelerine koyacağınız minderleri, mutfak havlusunu ve duvara takacağınız bir askıya astığınız mutfak önlüğünü bir renk belirleyerek koordine edin. Aydınlık gözükecek mutfağınızda seçtiğiniz bu renk odak noktalarını oluşturacaktır.
Başka bir çözüm de hoş bir mutfak tartısı, seramik bir çaydanlık, içine taze çiçekler konmuş seramik bir sürahi, üst üste konmuş renkli küçük kaseler gibi sevdiğiniz aksesuarları tezgahınızın üzerine asacağınız açık bir rafta sergileyerek mutfağınızı süslemek.

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
odak, yle, örtün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uykuda Ömrüm ; Üstünü Güzel Örtün ! Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Şubat 2011 17:47
Dudaklarınızın kusurlarını gizleyin! Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Ağustos 2010 22:46
AK Parti yine odak oldu Crips Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 13:21
Yüz Kusurlarını Gizleme Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 2 16 Nisan 2008 16:56