IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2011, 16:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklar için boya ile renkli mekanlar yaratın!




PMD ile 3 Boyutlu Fosforlu Resimler
Tekstil esaslı bu resimler içersinde kullanılan boya fosfor etkisini verir, tekstil esaslı olmasından dolayı silip temizleyebilir. Ürünün fosfor etkisini gösterebilmesi için florasanlar ile kullanılır.
İsteyen herkes tek başına yapabilir, çünkü normal duvar kağıtlarının arkasına tutkal sürüldüğünde kağıt yumuşar ve kolayca yırtılabilir.Hele bide beyazsa hemen pislenme olasılığı olabilir oysa PDM de bu sorun yoktur tekstil esaslı olduğundan istediğiniz gibi çekin buruşturun yada üstü tutkal mı oldu ıslak bezle silin. Yıpranma eskime kesinlikle olmaz. Yine isteğe göre çerçeveletip de duvara uygulayabilmektesiniz. Yada direk duvara vidalayabilirsiniz. Tutkal solüsyon olarak normal vinil esaslı duvar kağıtları yapıştırıcılarının içine karıştırılacak az miktardaki ağaç tutkalı yeterlidir.
Çocuk odalarında genelde , uzay resimleri, deniz altı resimleri yada çiçekli desen içeren resimler tercih edilmektedir. PDM Dekorasyon malzememiz duvara uygulanabildiği gibi tavan yada cam altında olmak koşuluyla, tabana da uygulanabilmektedir. Tavana uyguladığımız figürler gökyüzü yada uzay boşluğu resimleridir. Yaklaşık metrekare maliyeti 40$ dır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



RENK SEÇİMİ

2 YAKLAŞIM
Odanızın duvar rengini seçerken, mevcut ya da tasarlanacak mobilyalarınıza ve dekorasyon tercihinize göre 2 yaklaşımdan birini seçmek durumunda kalacaksınız. Bu seçim tamamen çocuğunuzun odasına ve içindeki objelerle ilişkisine bağlıdır.
Bu yaklaşımlardan ilkinde hayatınızı ve tasarımınızı kolaylaştıracak sade ve tarafsız renkleri tercih edebilirsiniz ve böylece mekandaki diğer mobilya ve nesneleri vurgular ve ortaya çıkarırsınız. Bu renkler ile daha abartılı, ilgi çekici mobilyalar, tekstil ürünleri ya da aksesuarlar kullanabilirsiniz.
Bir diğer yaklaşımda ise, duvarların da dekorasyonun bir parçası olduğunu kabul edersiniz ve daha vurgulu, kontrast yaratan ve dikkat çekici renklerden seçebilirsiniz. Bu renklerin önünde daha sade objeler kullanmalısınız aksi halde mekan çocuğunuz için çok yorucu olabilir.
IŞIK
Renk seçiminde sihirli değinek ‘ışık’tır…. Renkler farklı ışık seviyelerinde çok farklı algılanırlar. Odanın yönü bu anlamda size yardımcı olacaktır. Batı ışıgı alan odalarda parlak ve canlı renkler çok frapan olabilir ancak kuzeye yönlenen odalarda bu renkler daha soft ve keyifli ortamlar oluşturacaktır. Bunu gözlemlemenizi ve denemenizi tavsiye ederim.
ODANIN MOBİLYA VE AKSESUARLARI

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Odada yer alan ya da alması planlanan mobilya ve aksesuarların renkleri, duvar rengi ile bütündür. Gözde renkleri ya da bambaşka mekanlarda hoşunuza gitmiş olan renkleri tercih etmek yerine mekandaki objelerin ahşap, metal ya da kumaş dokularını, renklerini mutlaka gözönününe almalısınız. Bu anlamda renk uyum kurallarından ya da olmazsa olmazlardan bahsetmek olanaksızdır. Önemli olan sizin zevkinizi ve çocuğunuzun kişiğini yansıtan seçimler yapmaktır. Uyarımız sadece büyük resmi kaçırmamanız, boya işi bitip koltuğu önüne koyduğunuzda tatsız süprizler ile karşılaşmamanız için…

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

RENKLERİN DİLİ
Renkler duygusal, zihinsel ve fiziksel dünyamızı derinden etkileme gücüne sahiptir ve yapılan araştırmalarda renkler ve insan davranışları arasında çok sıkı ilişkiler olduğu görülmüş, sevdiğimiz pek çok rengin içinde kişiliğimizle ilgili bilgilerin olduğu anlaşılmıştır.
Elbetteki renk seçiminde; ilk iş olarak renk çarklarını ve karakter analizlerini ele alıp, araştımalar içinde bocalamanızı, ya da beğendiğiniz rengin çocuğunuzun bilinç altında neler oluşturacağını kurup, endişelenmenizi önermiyoruz.
Sadece renklerin de bir dili ve enerjisi var olduğunu bilmelisiniz. İşte birkaç renk ve yorumlar:
KIRMIZI
Tutkunun rengi kırmızı, kudreti, hareketi ve canlılığı simgeler. İlklerin, liderlerin ve mücadelenin rengidir. Duvar boyasında çocuk odası için çok frapan ve yoğun olabileceği için duvrların tamamında değil bazı bölümlerinde ya da sadece küçük desenlerde kullanmanızı öneririz.
TURUNCU
Yaratıcılık, kendine güven ve mutluluğun rengi turuncu, coşkuyu, neşeyi, iletişimi simgeler. Geniş mekanlarda rahatlıkla kullanlabilir, küçük odalada beyaz ya da ekru gibi çok sade renklere kontrast yatamak için tercih edilmelidir. Zihinsel faaliyetleri uyardığı, metabolizmayı hızlandırdığı bilinmekte ve çocuğunu emziren annelere önerilmektedir.
MAVİ
Barışın, yeteneğin ve güzelliğin rengi mavi, güven ve sadakati simgeler. Tüm yatak odaları gibi çocuk yatak odaları için dingin ve sakin bir atmosfer yaratabilmesi nedeniyle uygundur. Ancak çok yoğun kullanılan koyu tonlarının karamsarlık ve melankoli yaratabileceği gözardı edilmemelidir. Araştırmalarda mavi rengin çocuk hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.
SARI
Bilgeliğin rengi sarı, neşeyi ve umudu simgeler. Çalışma ve dinlenme ortamlarında zihni bulandırması nedeniyle önerilmemektedir. Sindirm sistemini etkilediği bilinen sarı koyu renkleri yumuşatmak için kullanılabilir.
YEŞİL
Uyumun, paylaşımın ve huzurun rengi yeşil hayatın simgesidir. Açık tonları rahatlatıcı etkisi ile çocuk odalarında rahatlıkla kullanılabilir hatta büyük yüzeyler için düşünülebilir. Sinir sistemini ve kalbi koruduğu bilinen yeşil aynı zamanda yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Çok yoğun ve yanlış kullanıldığında tembelliğe ve yorgunluğa yol açtığını da unutmamalısınız.
MOR
Asaletin ve itibarın rengi mor kendine güveni temsil eder. Morun çok farklı tonları vardır ve bunlardan lavanta, leylak gibi açık tonlar yatak odaları için taze ve keyifli bir atmosfer oluşturular.
BOYAYA BAŞLAMADAN
Boya işini yaparken ya da yaptırıken, işe başlamadan gerekli önlemleri almalısınız. Hareketli ve kolay taşınabiln tüm eşya ve mobilyaları odadan çıkarmalı, diğerlerini odanın ortasına toplamalı ve üstlerini örtmelisiniz. Zımparalma işlemi tozlanmaya yol açacaktır, o nedenle bilgisayar ve elektronik aksamlı tüm cihazları odadan çıkarmanızı tavsiye ederiz. Döşeme kaplamanız korumak için yerlere balonlu naylonlar serebilirsiniz. Boyanacak yüzeyi çevreleyen kapı pervazı, doğrama ya da süpürgelik gibi elemanları ise boya bulaşmaması amacı ile kağıt bant ile bantlamalısınız.
İyi bitirilmiş bir yüzey için duvarları temizlemeli, çatlakları bantlamalı ve delikleri macunlamalısınız.
BOYA SEÇİMİ
Öncelikle yüzeye uygun bir boya seçmeli ve boya satın alınırken kaliteli olanı tercih etmelisiniz. Unutmayın ki ucuz ve kalitesiz boyalar metrekare bazında kaliteli boyalarla aynı maliyete gelir. Ancak az bir fiyat için yapılan tasarruf ileride büyük zararlara neden olabilir.
Piyasada her kalitede boya, astar ve tiner bulunabilir. Ancak uygulamada daha iyi sonuç almak için yüzeye uygun boya, astar ve tiner kullanılması önerilir, bu konuda aldığınız boyanın üretici firmasına danışabilirsiniz.
Boya seçerken, satın alınan ürünün TSE standartlarını taşıyıp taşımadığını, üretici firmanın ISO 9000 belgesine sahip olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Miniğinizle odasında kullanmak istediğiniz rengi karteladan seçtiniz ama sipariş etmeden önce beğendiğiniz rengin mekana uygun olup olmadığını küçük bir yüzeyde denemelisiniz. Bazı boyaların bu amaçla üretilmiş tüp boyutunda ürünleri mevcuttur.
Betek firması ürünü Yavru Filli Boya renk kartelası, baskı ve şablon ürünleri ile çocuk odaları için geniş bir yelpaze sunmaktadır.
Ayrıca boyanın altına uygulanan astarlar ve macunlar da çeşitlilik gösterir. Bu konuda da titiz bir seçim yapmanızı öneririz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BOYA İLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR:
Kokusundan rahatsız olursanız;
Taze boya kokusunu yok etmek için iki çareden yararlanabilirsiniz. Boya kutusuna, litre başına 2 çorba kaşığı vanilya karıştırın veya boyadığınız odaya, içinde kesik bir soğan bulunan soğuk su dolu bir kap yerleştirin. Ekmek içiyle doldurulmuş bir tabak da aynı işi görecektir.
Temizliği
Oda duvarlarını temizlemek daima can sıkıcı işler arasında yer alır. Üstelik bu işin püf noktaları bilinmiyorsa…
- Odanın ortasına, kaynar su dolu bir kap bırakın. Kapı ve pencereleri iyice kapatın. Meydana gelecek buhar duvarları nemlendireceğinden temizlik işiniz oldukça kolaylaşacaktır.
- Mutfak duvarlarının temizliği için kullanacağınız sabunlu suya bolca tuz ilave edin. Böylece duvarlardaki yağ ve is lekelerini kolaylıkla çıkartabilirsiniz.
- Boyalı duvarlarınızı, iyice yıkayıp kuruttuktan sonra, nişastalı suya bastırdığınız süngerle silin. Böylelikle bir sonraki temizlik işlemini kolaylaştırmış olursunuz.
Parmak izleri
- Duvarın boyasına zarar vermeden bu sevimsiz parmak izlerinden kurtulabilirsiniz.
- İzleri kesilmiş patates parçasıyla ovuşturun.
- Parafine buladığınız bir bezle silerseniz parmak izlerinin çıktıklarını görürsünüz.
Cam üzerindeki boya lekeleri
- Eğer lekeler küçükse, bunları jiletle kazıyarak çıkartabilirsiniz.
- Daha inatçı ve büyük boya lekelerini önce alkolle ıslatın, sonra jiletle kazıyın.
Kumaş üzerindeki boya lekeleri
- Leke henüz oluşmuşsa, yani tazeyse en etkili temizleyici madde terebentindir.
- Leke kurumuşsa, sabunlu suyla yıkayın ve birkaç saat bu suda bırakın. Boya iyice yumuşayınca bir bıçakla kazıyın, sonra terbentinle silin.


Anneyiz Biz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boya, cocuklar, mekanlar, renkli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğinize renkli bir oda yaratın! Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 23 Eylül 2011 15:13
Erkeklerle tanışmak için mekanlar Süslü Ah Kadınlar 0 13 Mart 2009 10:42
Erkekler iÇin Şıklık KLavuZu..Erkek MoDasının Kitaßı YaZıldı.7 Kuralla TarZ YaRatın.. Kralice Ah Erkekler 0 14 Mayıs 2008 17:40