IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2011, 17:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebekle beraber değişen hayata dair düzenlemeler...




DOLAPLAR
Bulduğunuz her köşeyi dolap olarak kullanabilirsiniz. Ufacık bebekle birlikte depolama ihtiyacınız inanamayacağınız kadar artacaktır. Giysiler, alt bezleri, losyonlar, kremlerden banyo küvetleri, ana kucakları, kangurular, battaniyeler, yatak örtülerine kadar pekçok farklı boyutta yeni eşya hayatınıza girecek. Bunları depolamak için her yol mubah!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ODAYI EVİN ÇEŞİTLİ YERLERİNE DAĞITIN
Eğer yeni bebeğe bir oda ayıramıyorsanız, odanın içinde olması gereken fonksiyonları evin diğer mekanlarına dağıtın.

Uyuma
Bebeğiniz için elbetteki en iyisi kendi odası olması ve olabildiğince erken başlayarak kendi yatağında uyumasıdır. Bebek ve çocuk yatağını konumlandırmak için korunma hissi veren, güvenlikte olduğunu hissettiren bir köşe seçmeniz de önemli. Kapı veya pencere önü uyku ve güven bozukluğuna sebep olabilir. Ancak oda küçük ise kalın perdeler asarak pencere yanı ya da önüne yatak yerleştirebilirsiniz. Ancak bu sağlanamıyor ise çok da dert etmeyin. Bebeğiniz; beşiği içinde sizin yanınızda 3–5 ay rahatlıkla idare edebilir. Letto mobilya renkleri, temaları ve örtüleri ile çok çeşitli beşik alternatifleri öneriyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyuncaklar ve Kitaplar
Oyuncak, kitap ya da yedek bazı ürünler için depolama alanınız yoksa 3. boyutu kullanmaya başlamanın zamanı gelmiş demektir: Duvarlar ve tavan… Çalışma odası, ütü odası ya da yatak odası, hatta genişse mutfak gibi bir alanda duvara asılı sepetler hem derli toplu dolap görevi görür, hem de istediğiniz sepeti alıp oyun mahalline götürebilmek gibi bir esneklik sağlar.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alt Değiştirme
Alt değiştirme için bebek odalarında mutlaka üniteler tasarlıyoruz. Ancak bu düzenin kurulamadığı dar mekanlarda alt değiştirme işlevini banyoda halledebilirsiniz. Aslında kullanım açısından banyo; bu iş için zaten daha doğru bir seçimdir. Çünkü bebeğin popsu kolayca yıkanır, miniğin ve sizin el hijyeniniz daha kolay sağlanır. Atık bezler diğer mekanlarda daha az yer alır.
Bunun için ilk ay 60 cm’lik standart banyo tezgahı yeterli olacaksa da; ileriyi düşünüp 70–75 cm eninde bir tezgaha sahip olmaya çalışmanızı tavsiye ederiz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARISI: Alt değiştirme yeri nerede olursa olsun ve bebeğiniz ne kadar küçük olursa olsun tüm güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun ve birkaç saniye için bile olsa gözünüzü bebeğinizin üstünden ayırmayın.
MEVCUT ODALARIN FONKSİYONUNU GÖZDEN GEÇİRİN
Çatı arasında, tavan yüksekliği çok fazla olmadığı için gözden çıkardığınız bir mekan varsa dekore etmek ve bebek odasına dönüştürmek çok kolay.
Yatak odanıza bağlı bir dolap odanız varsa ve bundan vazgeçebilirseniz, bu mekanlar rahatlıkla bebek odasına dönüşür. Belki odanıza ya da hole giysileriniz için bir dolap yaptırarak kendi eşyalarınıza da yer bulabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Büyük kardeş varsa belki bir ranza ile onu yukarı alıp alt katta kardeşine bir yer hazırlayabilirsiniz. İki çocuğun ilk aylarda aynı odayı kullanması akılcı bir davranış olmayabilir. Sonrasında da bölücü elemanlarla 2 ayrı zon

yaratbilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DUVAR KAĞITLARI
Duvar kağıtları küçük odaları ya da daha önce farklı işlevler için kullanılan mekanları tamamen değiştirebilir. Çoğunlukla fazla olan bir oda; dolaplara ve eski eşyalara ayrılmıştır. Bu odadaki dolap kapaklarını duvar kağıdı kaplayarak uygun bir atmosfer yaratmak mümkündür.
Hatta bu organizasyonu 2. çocuğunuz için yapıyorsanız, belki de sade duvar kağıtları seçersiniz, birkaç yıl sonra ilk çocuğunuzun yanına taşınınca bu odayı başka bir işlev ile kullanabilirsiniz. Bu arada sade duvar kağıtlarını süslemek için neşeli, süs boardlar ya da desenler kullanabilirsiniz.

Anneyiz Biz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebekle, beraber, dair, değişen, düzenlemeler, hayata


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HayaTa Dair.... Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Mayıs 2010 14:35
Hayata dair. SimHa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 30 Haziran 2008 19:42