IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2011, 17:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Odalarda Yaratıcı Alanlar




Anne-baba olarak bu tatiller hem çok keyifli ama bir o kadar da iyi değerlendirilecek yaratıcı fikirler bekleyen zamanlar oluyor. Hele de çocuğunuzu çok sık yeni bir faaliyet merkezine götüremiyorsanız işiniz daha da zorlaşıyor. Bizim büyük oğlan kendi isteği ile annesinin bale ve müzik okulunda hem bale yapıyor hem de piyano çalmasını öğreniyor. Tabii piyano çalmayı öğrenmek için evde de sürekli ve düzenli bir çalışma yapmak gerekir, ancak çalışma çizelgeleri ve gülen yüz çizelgeleri pek de sonuç vermedi derken, birden bire değen bir sihirli değnekle düzenli bir çalışma ruhu geldi oğluma. Galiba bunda esas nokta piyano öğretmenimizin odası için önerdiği müzik köşesi oldu. Bu yazımda da sizlere çocuk odaları için özel hobi köşeleri yaratmanın yöntemlerini aktaracağım.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çocuğunuzun odası yeteri kadar büyükse ve özellikle müzik ilgi alanına giriyorsa, bir köşesini müzik köşesi yapabilirsiniz. Bu müzik köşesinde çok küçük yaşlardan itibaren sırasıyla çıngırak, evde de yapabileceğiniz veya hazır bulabileceğiniz marakas, içi zilli yumurtalar, evde değişik taşlar veya farklı materyallerle doldurabileceğiniz pet şişeler bulunabilir. 3 yaştan itibaren ise müzik köşesine bir ksilafon, üçgen zil, küçük bir davul, küçük bir org “bu daha ileride bir piyanoya dönüşebilir” ve bir flüt eklenebilir. Aslında çocuklarınızla beraber evdeki materyalleri de kullanarak değişik ve ilginç müzik aletleri yaratabilirsiniz. Bu müzik köşesi, çocuklarınızın hem ritm algılamasına hem renkleri kavramasına hem de sayısal olguları anlamasına çok yardımcı olur. Tabii çocuğunuzun yaşına uygun CD’ler, CD’li kitaplar ve bir müzik seti müzik köşesinin temel taşlarından biri.
Eğer çocuğunuz resim ve boyalardan vazgeçemiyorsa, ona bir “küçük ressamın dünyası” köşesi hazırlamanın vakti geldi de geçiyor demektir. Bu köşede neler mi olmalı? Tabii ki parmak boyaları, resim ve suluboya fırçaları, su bazlı kendisinden sulu boyalar, duvara monte edilmiş bir kraft kağıdı ve çocuğunuzun özgürce çalışabileceği ve kirletebileceği bir alan. Pastel boyalar da böyle bir çalışmada yer alabilir, ancak gazlı boyalardan biraz uzak durmanızı öneririm, çünkü bu tip boyalarla çalışmak hem sınırlayıcı hem de boyalar birbirleriyle karışmaları zor olduğundan yaratıcılığı sınırlayıcı olabilir hele ki çocuğunuz küçük yaşlarda ise.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sıra geldi dans köşesine… Daha yürümeye başlamadan dans edebilme yeteneğine sahip olan miniklerimiz için dans edecekleri köşenin biraz daha geniş bir alana sahip olması gerekiyor.
Dans köşesinin de olmazsa olmazları müzik çalar, CD’ler, dans kitapları, birkaç dans kostümü ve bolca müzik. Dans köşesinde zeminin ince halı veya parke olması önemlidir, taş olmasını tavsiye etmiyorum. Özellikle küçük yaşlardan itibaren yapılan yoganın ve bale egzersizlerinin vücut esnekliğine ve omurga duruşuna olan olumlu etkisi zaten siz bilinçli annelerin bilgisi dahilindedir eminim. Dans köşesine bu amaçla bir yoga minderi de eklenebilir. Eğer çocuğunuz halihazırda bir bale veya dans kursuna devam etmekteyse eve de çalışması veya kendini geliştirmesi için bir bar veya odasının bir köşesine bir ayna yaptırmak güzel bir fikir olabilir. Çocuğunuz dans ederken klasik veya modern veya caz bir müzik seçebilir ve tamamen kendine özgü bir koreografi geliştirebilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Gelelim drama köşesine… Belki de en yaratıcı ve uçsuz bucaksız köşesiz köşe burası. Bir çocuğun drama ve tiyatro köşesinde annesinin babasının elbiseleri, çeşitli gözlükler, komik ve büyük şapkalar, ayakkabılar, sahne boyaları, dekor yapmak için atık materyaller ve aklınıza gelmeyecek her şey bulunabilir. Önemli olan bu materyallerden akla hayale gelmeyecek şeyler yaratabilmek. Tabii yine bu köşede de bir ayna bulunması gerekiyor. Belki odanın iki duvarına da gizlenmiş kalın bir perde zaman zaman çocuğunuzun size yapacağı sunumlar için odanın bir tiyatro sahnesi haline gelmesine yardımcı olacaktır. Bu köşede de masal kitapları, masal CD’leri ve tiyatro müzikleri ile bir müzik seti olmazsa olmaz materyallerden tabii ki.
Eğer bu hobi köşelerinin dikkat çekmemesini istiyorsanız bu köşelerde kullanacağınız materyalleri yine aynı köşelere yapacağınız dolaplarda veya portatif çekmecelerde saklamanızı öneririm.
Aynı şekilde bu köşelerin dikkat çekmesini ve fark edilmesini isterseniz o zaman bu köşeleri dikkat çekici renklere boyamanızı materyalleri de açık raflara yerleştirmenizi öneririm. Eğer bu tip köşeler için ayırabileceğiniz ayrı bir odanız var ise o zaman aynı odada değişimli olmak kaydıyla birçok farklı köşeyi yaratmak mümkün olacaktır. Bunun için odanın zemininin çok sade olması duvarların da aynı sadelikte olması iyi olacaktır. Oda çocuğunuzun o anda yapmak isteyeceği sanatsal aktiviteye göre dans, müzik veya drama odası yani çok amaçlı bir salon haline dönüşebilir.


Yine eğer bu tip bir aktivite odasına ayıracak yeriniz var ise size küçük bir kukla sahnesi yapmanızı veya yaptırmanızı önemle tavsiye ederim. Bu sahnede kullanacağınız kuklaları çocuğunuzla beraber yapabilirsiniz. Drama köşesinde ise birtakım tiyatro maskelerini alçıdan yapmak sizin ve çocuğunuz için beraber geçireceğiniz kaliteli bir zaman dilimi olacaktır. Müzik köşesinde ise benim çocuklarımla yapmaktan hoşlandığım en favori şey, kendi bestelerimiz. Üstün müzik kabiliyetimizi! sergilerken bunu kaydederek daha sonra da dinliyor ve kahkahalarla gülüyoruz kendimize ve en çok da bana tabii ki.


Resim köşesinde çocuğunuzun yaratacağı resim, arts and crafts ürünleri, hamur ve benzeri ürünleri daha sonra sergilemeli ve bu sergiye en yakınlarınızı davet etmelisiniz. Böylece çocuğunuzun kendine olan güveni de artacaktır. Bütün bu köşeleri sizler kendi fikirlerinizle geliştirebilirsiniz. Bu köşeleri yaratırken çocuğunuzla ortak hareket etmeli, birbirinizle uyum içinde hareket edebilmelisiniz. Köşelerin çok mükemmel olması gerekmiyor, önemli olan çocuğunuzu yansıtmaları. Bunun için bir mimar olarak size tavsiyem onları kendi tasarımlarını ve düzenlerini yaratmada serbest bırakmanız, desteğe ve yardıma ihtiyaç duydukları noktalarda kendi fikrinizi empoze etmekten kaçınmanız tam tersine onların fikirlerini ve hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı olmanız olacaktır.

Anneyiz Biz



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alanlar, odalarda, yaratıcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
butun odalarda ban , kick lordsulu mIRC Scripting Sorunları 26 26 Aralık 2011 14:06
Odalarda Bumerang etkisi. Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 07 Ekim 2011 00:31
Yaratıcı Drama Sır Felsefe 0 06 Şubat 2011 10:04