IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2012, 15:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Feng Shui’nin Temel Prensipleri 1-2




BaGua anlam olarak sekiz alan demektir. Bagua haritası, yaşamın çeşitli görünüşlerini anlatmak için kullanılan en değerli alettir. BaGua haritasi enerjileri dünyamıza nasıl uyarlayacağımıza yardımcı olur. Haritada, merkezi alanı saran 8 kısım vardır ve bu 8 kısım bir sekizgen ile gösterilir. Pusuladaki gibi 4 temel yön ve 4 ara yön ile ifade edilir.

Hayatta birçok beklentimiz vardır ve bu beklentilerimiz bagua da yönler ile ifade edilmiştir. Her biri yaşamımızın farklı bir görüşüne uyan, kariyer, bilgi – kişisel gelişim, aile – sağlık, aşk – evlilik, çocuklar – yaratıcılık, klavuzlar(yardımcı insanlar), refahlık – zenginlik, ün – şöhret olarak toplam 8 yönden oluşmaktadır.

1Uygulamada daha kolay kullanım için bagua’nın (sekizgen’in) köşelerini uzatırız. Böylelikle ortaya bir kare çıkar ve bu kareyi de dokuz eşit kısıma böleriz.

2İyi veya kötü, yaşamımızı etkileyecek her alanımızı kuşatan, biri merkez toplam 9 alan ortaya çıkar. İlk bakışta pencereleri olan bir oyun tahtasına benzer. Bagua’nın aldatıcı bir şekilde basit bir görünüşü olmasına rağmen daha iyi bir yaşama sahip olmak için dilediğimiz bütün değişiklikler için güçlü bir tablodur.

32Her boşluğun bir baguası vardır. Bagua haritası, 9 kısım ile yaşayacak olduğumuz arsalara, evlere, evin iç odaları ve işyerleri’ne hatta masalarımıza bile uygulayabileceğimiz anahtar noktaları ortaya çıkarır.

Siyah şapka okulu’na göre, bagua kullanımında kapılar dikkate alınır. Bu kapılar binalar ve iş yerleri için ana kapı baz alınarak, odalara uygulanacak ise oda’nın kapısı baz alınarak uygulanır. Kuzey yönü kapı ile aynı hizzaya getirilir. Diğer mekanlarda da bu durum aynı gibi izlenim verir. Fakat pusulayı baz aldığımızda bu durum farklılaşır. Bundan dolayı pusula okulunda her mekanın kendi kua’sı baz alınarak çalışılır. Ancak böylesi bir çalışmada yönleri daha doğru belirlemek mümkün olabilir.

İlk olarak hayatımızda bir problem varsa, neyin baskı yaptığını belirlemeli ve işe önceliklerimizi kararlaştırdıktan sonra başlamalıyız.

Ardından evin planına göre pusula yönlerini belirlemeliyiz.. Kua numalarımızla birlikte ortak çalışarak artık hayatımız da yolunda gitmeyen veya öne çıkartmak istediğimiz alanlar ile çalışabiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Mayıs 2012, 15:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Feng Shui’nin Temel Prensipleri






Feng Shui’nin Temel Prensipleri

• Chi enerjisi
• Yin ve Yang eş kuvvetler
• 5 Element teorisi
• Bagua yön haritası
• Kişilerin doğum tarihi Kua sayılarımız

003-yin-yang_enlarge2Chi Enerjisi

Chi enerjisini Çinliler Ejdarha’nın kozmik nefesi olarak tanımlamaktadırlar. Bilimsel olarak kabul görmüş, sesiz ve bir o kadar da güçlü bir şekilde etrafımızda dolaşmakta ve bizi etkilemektedir. Doğadaki her şeyin birbirleri ile etkileşim halinde bulunmasından yola çıkarak, her fiziksel varlık canlıdır. Cansız olarak düşündüğümüz binalar, bilgisayarlar, araçlar, eşyalar, kayalar, toprak ve bitkiler gibi her türlü nesneler de canlıdır. Kısacası fiziksel dünyadaki her şey yaşayan enerjiye, Chi’ye sahiptir. Her yerde ve her şeyin içinde bulunan yaşam enerjisi değişime uğrar. Yaşamsal kanıtları büyüme ve hareket ile ortaya konulabilir. Sürekli değişiklikler göstererek Chi canlı tutulur.

Feng Shui’nin amacı doğru şekilde Chi akışını düzenleyerek yaşamımızda uyum ve dengede bir bütünlük sağlamayı ve yaşamımızdaki zorluklardan arınmamızı amaçlamaktadır.

Chi dört farklı yaşamsal enerji taşır. Bu enerjiler dört farklı yöne aittir;

1. Kuzey yönünün “besleyici enerjisi”

2. Güney yönünün “güçlendirici enerjisi”

3. Doğu yönünün “bilge enerjisi” bir başka anlamda şanslı Chi’dir.

4. Batı yönünün “yıkıcı enerjisi” şanssız olan Chi olarak adlandırılır.

Feng Shui’ye göre eğer bir oda karanlık renklere boyanırsa ve güneş ışığı az ise durgun Chi’ye sahip olunmaktadır. Böyle bir oda da hasta olabilir veya bastırılmış hissedebiliriz. Mukayesede eğer bir oda çok parlak renklere boyanırsa bu seferde Chi çok fazla olmakta ve yine aynı şekilde hasta ve yoğun enerjiden dolayı kendimizi rahatsız hissedebiliriz.

Yin ve Yang

Yin & Yang Çin kozmolojisinin temel taşlarıdır. Güneş ve Ay ile sembolize edilmiştir. Yaşamdaki zıtlıklar dengesi aktif olan iki temel karşıt gücü temsil eder. Evrendeki her olgu zıttıyla birlikte var olur ve birbirlerini tamamlarlar. Yin enerjisi alıcı, dingin ve pasif, Yang enerjisi ise etken, hareketli ve aktif anlamına gelmektedir. Birisi ötekisi olmadan var olamaz.

Chi enerjisi yaşamın gücüdür ve yin & yang ikiliğini yaratmıştır. Her ikisi de sadece vardır. Ne yin ne de yang mutlak iyi ya da kötü olabilirler.

Genellikle Tai Chi’nin bütünlük simgesini yaratan bir daire içinde resmedilirler. Yang’ın içinde, Yin’in küçük bir parçası vardır. Yin’in içinde de, Yang’ın küçük bir parçası vardır. Doğada bu etkileşimi görebiliriz. Sıcak bir yazda, ani bir çöl fırtınası serinliği getirebilir. Bu da, Yin’in, Yang’da nasıl bulunduğunun bir örneğidir.

71Yin ; Negatif, yeryüzü, dişi, karanlık, pasif, soğuk, ölü, kış, gece, çift, ay, su, sessiz, üzgün, yavaş, yumuşak, içine çeken…

Yang ; Pozitif, gökyüzü, eril, aydınlık, aktif, sıcak, yaşam, yaz, gündüz, tek, güneş, ateş, gürültülü, mutlu, hızlı, sert, dışarı veren…

Bu kavramlar hiç birzaman yalın değillerdir. Ying ve Yang’ın arasındaki etkileşimden sonra Chi’nin beş evresi devreye girer. Bunlar beş öğe olarak bilinen Beş Element Teorisidir.

5 Element teorisi

Evrende her şey 5 öğeden yapılır. Öğe uyumu veya ahenksizlik her ikisi de iyi veya kötü feng shui yi yaratır.

Chi’nin hareket ettiği 5 element vardır:

• Dünya (Toprak)
• Ateş
• Metal
• Su
• Tahta (Ahşap)

Feng Shui uygulamaların da bu elementlerin birbirleri ile ilişkilerine de büyük önem veriliyor. Çinliler evrendeki her şeyin bu beş elementten birine ait olduğuna ve birbirlerini etkileme biçimine göre yaşamlarını yönlerdirdiğine inanırlar. Herhangi bir mekanda objelerin ve yönlerin ait olduğu elementler birbirine zarar vermemelidir. Öncelikle elementlerin birbirleri ile yaratıcı ve yıpratıcı döngüdeki ilişkileri analiz edilmelidir.

Elementler kendi aralarında iki tarz ilişki içindedirler.

fengshui23• Elementlerin yaratıcı döngüsü: Ateş toprağı yaratır, toprak metali içerir, metal suyu tutar, su ağacı besler, ağaç ateşi besler.

Bu yaratıcı çevrim bir arada çalışmak için birleştirildiği zaman üretici çevrim ortaya çıkar. Üretici çevrim; başarı, bolluk, mutluluk, memnuniyet, sağlamlık, sağlık ve uyumlu ilişkiler ile sonuçlanır. Bu yaşamda herşeyin çok düzgün bir şekilde çalışıyor olduğunu gösterir.

Üretici döngüyü enerjiyi arttırmak istediğimiz yerlerde kullanarak dengeyi sağlayabiliriz. Örneğin ateş enerjisini arttırmak istiyorsak bu ihtiyacımızı karşılamak için ahşap elementi kullanarak ateşi besleyebiliriz. Veya ahşabı hatırlatacak objeler, renkler ve şekiller ile uyumu arttırabiliriz.

fengshui31• Elementlerin yıpratıcı döngüsü: Ateş metali eritir., metal ağacı keser, ağaç toprağı tüketir, toprak suyu emer, su ateşi söndürür.

Öğelerin bir arada yıpratıcı döngüde çarpıştığı zaman ise yok edici çevrim ortaya çıkar. Yok edici çevrim; kazalar, iş kaybı, hastalık, fırsatların kaçması, başarısızlık, ilişkilerde sorunlar ve mali problemler ile sonuçlanabilir. Bu yaşamda birşeylerin yanlış gitmekte olduğunun göstergesidir.

Yok edici döngü esnasında çok fazla bulunan elementi dengelemek içinde üretici döngüye uyguladığımız yöntemi uygulayarak yıkıcı enerjiyi kesebiliriz. Örneğin ateş enerjisini azaltmak yada dengelemek istiyorsak su elementinden faydalanabiliriz.



 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
12, feng, prensipleri, shui’nin, temel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin Feng shui falınız... Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 13 Şubat 2012 17:05
Feng Shui PopSy Felsefe 0 23 Mart 2009 23:58
Çin Feng shui falınız Süslü Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 18 Mart 2009 04:39
Çin Feng shui falı Sükût Burçlar, Fallar ve Kehanetler 8 05 Aralık 2007 21:12