IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2014, 13:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hangi oda nasıl aydınlatılmalı?




Hangi oda nasıl aydınlatılmalı?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İyi ışıklandırılmış bir evde yaşamak her bakımdan insanı mutlu eder. Gözümüz iyi ışıklandırmanın farkını hemen algılar. Okurken, yemek yaparken, dinlenirken, eğlenirken, her şartta iyi aydınlatmaya ihtiyaç vardır. Dekorasyonu gösteren de aydınlatmadır.
KORİDOR: Işık kaynakları koridor boyunca dizilebilir, yarı şeffaf aplikler kullanılabilir. Koridorla odalar arasında çok fazla ışık farkı olmamalı.

YEMEK KÖŞESİ : Yemek yerken masa üzerindeki her şeyin net bir şekilde görünmesi esas. Yemek odalarında, masanın üstünde yer alacak tavan aydınlatmasının yanı sıra yerden aydınlatma kullanılabilir.

MUTFAK:
Mutfakta dolap içlerinin ve çevrenin iyi algılanabilmesi için tavanda geniş yüzeyli ışık yayıcı lambalar kullanılmalı. Ayrıca tezgah üstünün bölgesel olarak aydınlatılması gerekir.

BANYO:
Kayma riski taşıyan bir alan olduğu için iyi aydınlatılması gerekir. Ayrıca makyaj yapmak için aynanın bulunduğu alan da iyi aydınlatılmalı.

YATAK ODASI: Başucu aydınlatması duvardan, yatak üzerinde aplikle ya da komodinler üzerine konan lambalarla yapılır. Komodin üzerindeki abajurlar, yataktan kalkmadan kontrol edilebilmesi açısından iyi ama okumak için yetersiz. Oturduğunuzda baş hizanıza gelecek bir aydınlatmayı tercih edin. Lambanın ışığının ayarlanabilmesi ve doğrudan göze gelmemesi de önemli.

ÇOCUK ODASI: Çocuklar çok küçükse, etrafı doğru ve kolay algılamalarını sağlayabilmek için aydınlatma büyük önem taşır. Renklerin doğru algılanabilmesi için, tüm renkleri olduğu gibi gösteren lambaları tercih edin. Okul çağındaki çocukların göz sağlığını korumak ve yorulmadan uzun süre çalışmalarını sağlamak için ise çalışma masalarının aydınlık olmasına ve ışığın yansıma yapmamasına dikkat edin.

Doğru aydınlatma seçmenin ipuçları
- Tepe ışığıyla yetinmeyin. Çok küçük alanlarda bile bir başka ışık kaynağına ihtiyaç duyulur. Masa lambası, ayaklı lamba, tavan lambası, aplik ve spotların bir kombinasyonu, ancak istenen gerçek aydınlatmayı sağlar.

Bir odada bunlardan en az ikisi olmalı.
- Işığı ayarlayabilmek, mekana gereken ambiyansı kazandırmak için çok önemli. Işıkları artırmaya ve azaltmaya yarayan dimmer'ları tüm odalarda kullanmaya çalışın. Yatak odası ve salon gibi gün içinde farklı işlevler yüklenen odalarda çok işe yarayacak. Mutfak gibi alanları pas geçebilirsiniz; çünkü burada dirseğimizle bile açabileceğimiz düğmelere ihtiyaç duyuyoruz.
- Doğru şapkayı seçmek çok önemli. Mümkünse koyu renk olmayan, ışığı yansıtabilecek şapkalar olmalı. Estetikten ziyade işlev ön planda tutulmalı.
- Enerji tasarruflu ampuller sayesinde düşük enerji sarfiyatı sağlamak mümkün. Ampul alırken de gün ışığına en yakın rengi seçmeye gayret edin.

GÜNEŞ SARISI
Kışın kasvetli etkisiyle baş edebilmek için dekorasyonda sarının iç açıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Kanepede kullanacağınız yastıklardan bir koltuğa kadar yapacağınız sarı alışverişi sizi mutlu edecek.

METAL FIRTINASI
2014 yılının kışı, metalik etkiye sahip döşemelik ve perdelik kumaşlarla öne çıkıyor. Bu modaya kayıtsız kalmayın!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aydınlatılmalı, hangi, nasıl, oda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi Burç Nasıl Ayrılıyor? Zen Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 24 Mayıs 2013 19:20
Hangi Burç Nasıl Dosttur? Sue Burçlar, Fallar ve Kehanetler 10 04 Ağustos 2012 17:56
Hangi Çiçek Nasıl Bakılır AnqeL Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 30 Nisan 2012 23:20
AP Milletvekili Ertuğ: Sivas Olayları Aydınlatılmalı Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 18:33