IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2020, 17:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Termosifon Neden Su Akıtır?




Termosifon Neden Su Akıtır?


Evlerde sıcak kullanım suyu elde edilmesinde kullanılan araçlardan birisi de termosifonlardır. Termosifonlar sürekli bir biçimde hazır sıcak su bulundurmalarından ötürü, sıcak kullanım suyuna en hızlı ulaşım sağlayan araçlar arasındadır. Termosifonlar, farklı hacimlerde kazanlara sahiptirler ve bu kazanlarında sıcak su depolarlar. Termosifon içine alınan şebeke suyunun ısıtılması ise elektrikli bir rezistans vesilesiyle gerçekleşir. Kazan ile dış parça arasında bulunan poliüretan malzeme ise ısı yalıtımı sağlamaktadır ve kazandaki su beklerken ısı kaybı engellenir. Bu cihazlardaki su kullanıldığı zaman ise şebekeden alınan soğutulmuş su, kazandaki suyun sıcaklığını düşürür. Bu halde da cihazın termostatı devreye girer ve kazandaki suyu istenen sıcaklığa kadar ısıtır ve tekrar bekleme konumuna geçmektedir.

Termosifon Neden Su Akıtır?
Termosifonların su akıtma nedenlerinden ilki, bağlantı hortumundaki sorunlardan kaynaklanır. Bunu yapmak için termosifonun sıcak ve soguk su girişlerine bağlanan bağlantı hortumları dikkatli kontrol edilmelidir. Hortumların düzgün bağlanmamış olmasının yanı sıra hortumlarda meydana gelen deformasyonlar da su akmasına neden olabilmektedir. Bu halde hortum bağlantıları sıkılarak su akıntısı kesilebilir. Eğer hortumda delik var ise hortumun yenisi ile değiştirilmesi sorunu çözecektir.

Termosifonların su sızdırmasının diğer bir sebebi de kazanın delinmiş olmasıdır. Yüksek derecede korozyona maruz kalan kazan delinerek bu biçimde su sızmasına neden olabilir. Kazan delinmesi nihayetinde su sızmasında su enerji kapağının olduğu bölümden dışarıya çıkar. Böyle bir problemin çözümü kazanın değiştirilmesidir. Ama yeni tip termosifonlarda kazan ile yalıtım malzemesi biri birine yapışık olduğundan bu halde çoğunlukla termosifon değişimi yapılmış olması gerekir. Kazanın korozyondan ötürü delinmesinin engellenmesi içinse, korozyon tutucu anotların üretici firmanın tavsiye ettiği zaman aralıklarında değiştirilmesi gerekir.


Termosifonlarda check valf adı verilen bir parça vardır. Bu parça termosifona su alınmasını kontrol eder. Bu parçanın diğer bir görevi de sular kesildiğinde termosifondan su alımının engellenmesidir. Eğer şebeke suyunun basınç değeri yüksekse valften devamlı su kaçağı oluşabilir. Bu halde basınç düşürücü vana kullanılarak su sızması engellenebilir.

Termosifonlarda ara sıra türlü sorunlar yaşanabilmektedir. Bu sorunlardan birisi de termosifonun su akıtmasıdır. Termosifonun su akıtması birkaç nedenden kaynaklanmaktadır. Şimdi, su akıtan termosifonlarda böyle bir problemin nerden kaynaklanabileceğine göz atalım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
termosifon neden su akıtır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neden Hıçkırırız? Peki, kısa süreli hıçkırıklara neler neden olur? Sanem Sağlık Köşesi 0 25 Nisan 2018 12:20
Kombi Neden Su Akıtır? Ebru Merak Ettikleriniz 0 06 Eylül 2016 15:24