IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2020, 13:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebek odasında kullanacağımız perde modeli seçimi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Günümüzde aile hayatının en önemli parçaları, bir aileyi aile yapan yegâne etken çocuklardır. Ebeveyn olmak, bir bebek sahibi olduktan sonraki heyecan ve tecrübeler demektir. Anne ve baba için üzerine titrediği ve gözünden sakındığı bebeğinden esirgeyeceği hiçbir şey yoktur. Gelelim bebek sahibi olan bir çiftimiz sevimli ufaklık için bebek odası tasarımı ve dekorasyonu yaparken en önemli etken olan, daya ilk bakıldığında göze çarpan perdeler ve bu perdeleri seçerken dikkat etmeleri gereken aşamalar neler?

Kalite

Öncelikle kalite kavramı bir perde seçilirken dikkat etmemiz gereken ilk ve en önemli kıstas konumundadır. Perdemizin kalitesi bizim için diğer kalitelere nazaran biraz daha maliyetli olsa da daha sonraki süreçte; perdemizin kullanım ömründe, sağlık bakımından ve hatta yer yer konfor olarak bize yansıyacaktır. Kaliteli ürün bizim için daha kullanışlı olacağından ilerleyen dönemlerde başka harcamalar yapmamızı önlemiş olacaktır. Bunun yanında kaliteli perde yapı malzemesi açısından sürekli yaşadığımız ve en çok kullandığımız ortamda bulunduğu için solunum yolları ile ilgili sağlık problemi çıkarmamış olacaktır. Bizim durumumuzda bu bebek odası için düşünüldüğünde daha önemli bir sorun haline gelmiş ve dikkat edilmesi gereken bir konu olmuş oluyor.

Model

Bebek odasında kullanacağımız perde modeli seçimi de çok önemlidir. Model demek perdenin her şeyi demektir. Perdenin modelini birkaç farklı şekilde seçebiliriz. Bunlar tül perde, stor perde, zebra perde, ip perde ve fon perde olabilir. Bebek odası için seçeceğimiz modelin daha sonra bahsedeceğim kısımdaki renk ve motif seçiminde bebek için uygunluk durumu ayarlanabilecekken model kısmı ebeveynler için kullanım kolaylığına göre seçilmelidir.
Tül perde yeni nesil ütü istemeyen ve kolay yıkanma durumuna sahip ürünler olduğu halde stor ve zebra perdeler mekanizmalı perdeler olarak bilinip yıkaması zor fakat kullanımı oldukça pratik ürünlerdir.

Stor perdeler estetik olarak seçilebilir fakat ergonomik olarak zebra perdelerden bir tık geri kaması sebebi ile üzerinde düşünülebilir durumdadır. Bebek odası için ip perde kullanımı ilk aylarda sorun olmasa bile daha sonraki dönemlerde problem yaratacağından tavsiye edilmemekle birlikte güzel bir desen zebra perde tercih edilmesi daha uygun olacaktır.

Estetik

Bu kısımda perdemizi bebek odasının vazgeçilmez bir parçası yapan renk, desen ve motif seçimi yapılır. Perdeyi bulunduğu odaya konuma ve kullanılan yere göre farklı modellerde seçerken renk ve desenler kullanan kişi, kullanılan ortam, kullanan yaş grubu, mobilyalar ile uyum hatta duygu hallerini yansıtma gibi kriterler ile uyum içerisinde olmalıdır. Bebek odası için farklı kataloglar ve perde mağazalarında genellikle bebek ve çocuk bölümünde benzer seçenekler karşımıza çıkar. Bu seçenekler bebeğin cinsiyeti, mobilyaların rengi ve hayal gücünün alabileceği her motif, çizgi karakterler, çiçekler, böcekler, gökkuşakları ve bunun gibi alabildiğine çeşit içerisinden seçilebilir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebek odasında kullanacağımız perde modeli seçimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebek odasında tüyler ürperten görüntü! Kamera kayıtlarını izledikten sonra evi terk ettiler BLueMooN Yaşam ve Detay 6 26 Eylül 2019 14:40
Yüz şeklinize göre kaş modeli seçimi AngeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Ekim 2013 13:10
Ebeveyn Odasında Yatan Bebek İçin Alınması Gereken Önlemler Liaaa Ev Dekorasyonu 0 26 Mayıs 2012 13:09
Bebek Odasında Doğru Seçim Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 23 Ağustos 2011 14:58
Bebek odası seçimi Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Ağustos 2010 18:47