IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2018, 14:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?




Uzun zamandır planladığınız evde kedi besleme hayalinizi sonunda gerçekleştirmeye karar verdiniz. Kediniz eve gelmeden tüm hazırlıklar tamam; mama kabı, su kabı, kedi kumu, kuru mama, yaş mama ve tuvalet kabı. Hatta biraz abartıp kedi vitaminleri bile almışsınız. Oyuncaklardan bahsetmiyorum bile. Esasında temelde ihtiyacınız olan şeyler mama ve mama kapları ile kedi kumu ve tuvalet kabı.

Kedi kumunu koymak için seçtiğiniz kap konusunda bir iki küçük ayrıntıya dikkat ederseniz daha rahat kullanabilirsiniz.

Öncelikle seçtiğiniz kabın temizliği kolay olmalıdır. Bu sebeple kolay taşınabilen ve plastik ve benzeri materyallerden yapılmış bir kap seçmeniz daha uygun olacaktır.

Kediler tuvaletlerini yaparken gizli saklı köşelerde yapmayı severler, bu yüzden üzeri kapalı bir tuvalet kabı seçerseniz onun daha rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Kediniz tuvaletini yaparken ve yaptıktan sonra kumu eşeleyerek üzerini kapatacağı için kapalı bir kap seçerseniz kumların etrafa sıçrama ve yayılma ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz. Bununla beraber kokunun çevreye yayılmasını da engellemiş olursunuz. Evinizde birden fazla kedi varsa her biri için ayrı tuvalet kapları kullanmanız önemlidir.

Kum kabının en az 5 parmak derinliği olmalıdır. Böylece kediniz tuvalete hazırlık aşamasında kumu rahatlıkla eşeleyebilir. Bu derinlik sayesinde üzerini kapatırken de etrafa kum sıçratmamış olur.
Kumu kabın 4’te 1’ine gelecek kadar koymanız yeterlidir. Fazla kum koymanız yalnızca israfa sebep olacaktır. Topaklanan kum kullanıyorsanız dışkı ve idrar sonrasında topaklaşan kumu hemen alıp atmanız yeterlidir. Kum miktarı azaldıkça üzerine ilave edebilirsiniz. Kristalleşen kum kullanıyorsanız dışkıyı atmanız yeterlidir. Kum taneleri idrarı emeceği için sararacaktır ve kum küreğiyle düzenli olarak karıştırıp homojen bir kum elde etmeniz gerekir. Kumun rengi çoğunlukla sarardığında döküp yeni kum koymanız yeterli olacaktır.
Kum kabını belli periyodlarda temizlemeniz önemli bir ayrıntıdır. Aksi takdirde hem hijyenik olmaz hem de koku problemiyle baş başa kalabilirsiniz.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kedi kumu nasıl kullanılır, kedi tuvaleti, kum kabı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kedi Kumu Nedir? Sanem Evcil Kediler 1 25 Nisan 2018 14:15
Diş İpi Nasıl Kullanılır PySSyCaT Ağız ve Diş Sağlığı 0 09 Mart 2015 19:19
Kedi Nasıl Bir Hayvandır, Fiziksel Özellikleri, Nasıl Beslenir, Nasıl Çoğalır Violent Evcil Kediler 0 25 Ocak 2014 20:17
Deniz kumu nasıl oluşmuştur Nur Merak Ettikleriniz 0 28 Aralık 2010 15:20