IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2014, 20:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bichon Frise Köpeğinin Özellikleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bichon Frise yumuşacık bembeyaz tüyleri ile son derece sevimli oyuncu köpeklerdir. Dişilerde yükseklik 23-28 olarak ölçülürken erkek Bichon Frise yüksekliği 23-30 cm’dir. Dişi Bichon Frise ağırlığı ile erkek Bichon Frise ağırlığı aynıdır ve 3-5 kg. arasındaki ağırlıklar normal kabul edilmektedir. Son derece uzun tüylere sahip olan Bichon Frise köpeklerinin tüyleri çift katlı ve yumuşaktır. Genelde Bichon Frise özellikleri arasında beyaz olması sayılırken gri ve kayısı rengi Bichon Frise köpekleri de kabul görmektedir. Bichon Frise tüylü uzun kulaklara, siyah renkli burun ve gözlere sahiptir. Isırmaya eğilimli olmaları türün negatif özellikleri arasında yer alırken tüy dökmemesi, çok oyuncu olması, aşırı egzersiz istememesi ve uysallığı türün olumlu özelliklerindendir. Bichon Frise köpeklerinin ortalama ömrü 15 yıldır. Çok fazla tüy dökmemesi ve bakımının nispeten diğer köpek ırklarına göre daha kolay olması nedeni ile evde köpek beslemek isteyen kişilere tavsiye edilmektedir.

Bichon Frise Yavrusu;

Bichon Frise yavrusu son derece hareketlidir. Gün boyu yaptığı sık kazalar nedeni ile biraz gerilmenize neden olabilir. Meraklı ve hareketli yapıları nedeni ile ev kazaları çok sık yaşanır. Gün içerisinde mümkün olduğunca yanında olunmalı ve ancak güvenli kapalı alanlarda yalnız bırakılmalıdır. Çalışan çiftler için uygun bir köpek değildir. Son derece sevgi dolu köpek yavruları olarak bilinir. Sürekli olarak ayağınızın dibinde dolaşmak isteyecek ya da sık sık yüzünüzü yalayacaktır. İlgiye muhtaçtır. Çocuklar için harika birer oyun arkadışıdırlar. Söz dinlemesini istiyorsanız kesinlikle profesyonel eğitim almaları gerekmektedir. Hemen hemen hiç tüy dökmedikleri için köpek alerjisi yaşayan ama yine de köpek beslemek isteyen kişiler için uygundur.

Bichon Frise Eğitimi;

Eğitimi kolay bir köpek türüdürü. Bichon Frise eğitimi için kararlı olunması ve ödül – ceza sisteminin tutarlı olarak uygulanması yeterli olacaktır. Köpeğin eğitimi esnasında eğitimi veren kişinin tutarsız tavırları köpeğin çok fazla havlamasına neden olabilir. Bu nedenle eğitimi veren kişinin mutlaka düzenli tutarlı davranışlarda bulunması gerekir. Son derece zeki olan Bichon Frise eğitim konusunda sizi yormayacaktır. Komutları kısa sürede anlayan yapısı nedeni ile bir süre sonra temel komutlarınızı ezberleyecektir. Bichon Frise tuvalet eğitimi ise sizin için daha zorlu geçebilir. Zaten köpeklerde tuvalet eğitimi tüm türler için sorunlu geçmektedir. Tuvaletini yapacağı alanı belirledikten sonra bu alanı ilk etapta koku duyusundan yararlanmak için gazete kağıtları ile kaplamanız size kolaylık sağlayacaktır. Tuvaletini bu alana yaptığı zamanlarda onu ödüllendirmek ve başka bir yere yaparken gördüğünüzde yüksek sesle onu uyarmak eğitimin daha kısa sürede sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.

Bichon Frise Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Bichon Frise beslenmesi için kaliteli kuru mamalar tercih edilmelidir. Tüm köpek türlerinde olduğu gibi hassas sindirim sistemleri nedeni ile beslenmelerinde yemek artıkları tercih edilmemelidir. Yavru Bichon Frise köpeklerine günde 3 kere kuru mama verilmesi yeterlidir. 1 yaşından sonra öğün sayısı günde ikiye düşürülürken yetişkin Bichon Frise köpeklerinde günde 1 kere kuru mama verilmesi yeterli olacaktır. Ancak isteyen Bichon Frise köpek sahipleri ölçeklerini ikiye ayırarak bu öğünü ikiye bölebilirler. Köpeğinizin beslenmesinin yeterli olup olmadığı anlamak için dilerseniz basit bir test uygulayabilirsiniz. Bunun için iki elinizi köpeğinizin sırtına yerleştirmeniz, baş parmaklarınızı omurgasına dayarken diğer parmaklarınızı kaburgasına doğru yaymanız yeterli olacaktır. Kaburgalarını fazla bastırmadan hissetmeniz ancak gözle görmemeniz gerekir. Eğer kaburgaları görüyorsanız köpeğinizi biraz daha fazla beslemeniz yada parmaklarınız ile kaburgaları hissedemiyorsanız köpeğinizi biraz daha az beslemeniz gerekiyor demektir.

Bichon Frise Nasıl Bakılmalı?

Bichon Frise bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli konu tüy bakımıdır. Bichon Frise tüylü bir köpek olduğu için tüyleri her gün düzenli olarak en az 15 dakika taranmalıdır. Bu tarama işlemi her gün düzenli olarak yapılırsa hayvanın tüylerinin karışmasının önüne geçilir. Bichon Frise tüy dökmediği için ölen tüyler ve deri tabakaları düzenli fırçalama ile sahibi tarafından temizlenmelidir. Aksi halde cilt yüzeyi üzerinde biriken bu tabaka zamanla köpeğinizde cilt alerjilerinin ve hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Tüyleri beyaz ve pamuk gibi olduğu için tüylerini temiz tutulması gerekir. Bu nedenle kirlendikçe banyo yaptırılmasında fayda vardır. Kulak enfeksiyonu riskine karşın kulakları düzenli olarak temizlenmelidir. En geç 6 haftalık periyodlar halinde tüyleri tıraş edilmeli, tırnakları kesilmeli, kulak bakımı yapılmalı ve özellikle de gözlerinin etrafındaki tüyler temizlenmelidir. Dişlerinin haftada 2 yada 3 kere fırçalanması ağızdaki tartar birikimini engelleyeceği için kötü koku oluşuma karşı mutlaka uygulanmalıdır.

Bichon Frise Hastalıkları;

Bichon Frise küçük köpek ırkına mensup olduğu için böbrek taşı oluşumuna müsait bir yapısı vardır. Aşırı protein ve magnezyum ağırlıklı diyet uygulanan Bichon Frise köpeklerinde mesane sorunları çok sık yaşanır. Hem böbrek taşı oluşumunu hem de mesane sorunlarını çözmek için beslenmelerine ve günlük diyet programlarına özen gösterilmelidir. Köpeğiniz çok sık idrara çıkıyorsa ya da idrarında kan görülüyorsa ve bunlara iştahsızlık da eşlik ediyorsa mesane sorunları yaşıyor demektir. Bu durumda hiç vakit kaybedilmeden bir veteriner hekim muayenesinden geçirilmesinde fayda vardır. Patella çıkığı tüm küçük köpek ırklarında olduğu gibi Bichon Frise ırkı içinde de sık rastlanılan bir hastalıktır. Bichon Frise hastalıkları olarak bunlara ek olarak alerjik reaksiyonlar, katarakt, kalça displazisi ve aşılamada hassasiyet ve göz hastalıkları yer almaktadır. Gözlerde sulanma, kızarıklır, göz kapağının içe yada dışa dönmesi sıklıkla yaşanır.

Bichon Frise Hangi Irktan Gelmektedir?

Kesin kökeni belirsiz köpek ırkları arasında yer almaktadır. Bununla beraber Bichon Frise ırkı ile ilgili en eski kayıtlar 14. yüzyıla dayanmaktadır. Kanarya adalarına ticaret yapan İspanyol denizciler tarafından İtalya’ya getirildiği, 1500’lü yıllarda ise Fransa’nın İtalya’yı işgalinin ardından savaş ganimeti olarak binlerce Bichon Frise köpeğinin Fransa’ya sunulduğuna inanılmaktadır. İngiltere Kraliyet döneminde yıldızı parlayan Bichon Frise sarayın yıldızı olurken 1800’lü yılların sonunda gözden düşerek yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir. Bichon Frise ırkı tecili ise 1933 yılında Madam Nizet de Leemans tarafından gerçekleştirilmiştir. 1934 tarihinde Bichon Fransız Cennel Club oluşturulurken AKC tarafından tanınması 1975 yılında gerçekleşmiştir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bichon, bichon frise, evcil köpek bakımı, evcil köpek özellikleri, frise, köpeğinin, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pappilon Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 19:57
Whippet Köpeği, Whippet Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 09 Nisan 2014 20:14
Akita İnu Köpeği, Akita İnu Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 17:49
Aidi Köpeği, Aidi Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 17:46
Affenpinscher Köpeği, Affenpinscher Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 17:44