IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2014, 20:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman Pinscher köpeğinin özellikleri nelerdir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alman Pinscher cinsi köpeklerin omuz yükseklikleri 43-51 cm. aralığında yer alırken ağırlıkları 30-45 kg. ortalamasına sahiptir. Boyut olarak Minyatür Pinscher köpeklerden daha büyük Doberman Pinscher köpeklerden daha küçüktür. Kısa tüylü olan Alman Pinscher’ların tüyleri parlar ve pürüzsüz olmalıdır. Alman Pinscher tüy rengi siyah, pas rengi, kahverengi, açık kahverengi ve kırmızı olabilmektedir. Bu renklerin üzerinde kırmızı, tan ve kırmızı-bronz renge sahip lekeler bulunmalıdır. En yaygın görülen renk siyah üzerine kahverengi lekelere sahip Alman Pinscher köpeklerdir. Lekeler yüzde, göğüs bölgesinde, bacaklarda ve kuyruk altında yer alır. Gözleri oval yapılı ve çevresi siyah maskelidir. Kafası künt bir kama şeklini andırır. Burun ve dudakları siyah renklidir. Kulakları uzun ve V şekillidir. Kulak kesmenin yasak olmadığı ülkelerde kulakları kesilerek dik durması sağlanmaktadır. Güçlü kas yapısı, dayanıklılık ve çeviklik bu ırktan beklenen özellikler arasında yer almaktadır.

Alman Pinscher yavru köpek bilgileri

Alman Pinscher yavruları en erken 4. haftasını mümkünse de 8 haftalık olduğunda annesinden ayrılmalıdır. Daha erken dönemde annelerinden ayrılan yavrularda anne sütünü az emmelerine bağlı olarak hastalıkların oluşma riski yükselmektedir. Alman Pinscher yavrusu edinirken diğer tüm köpek ırklarında olduğu gibi mutlaka secereli yavruların alınması gereklidir. Ayrıca köpeğin sağlıklı bir soy ağacına sahip olup olmadığı sorgulanmalıdır. Yavru köpek seçimi esnasında yavrulardan en hareketlisi ve parlak tüylü olanı tercih edilmelidir. Yavru köpeğin iç ve dış parazit tedavisi olup olmadığı sorgulanmalıdır. Yavru köpeğiniz 2 aylık olunca ilk aşıları yapılmalıdır. Aşı olana kadar köpeğin bağışıklık sistemi korumasız olduğu için kesinlikle yabancı hayvanlardan izole edilmiş kapalı bir ortamda bakılması gereklidir. Alman Pinscher yavrusu beslenmesi için sadece kaliteli puppy kuru mamaları tercih edilmelidir. Beslenme için saatler düzenli olmalı ve günde 4 öğün puppy mama verilmelidir.

Alman Pinscher eğitimi nasıl olur?

Alman Pinscher cinsi köpekler sahiplerine son derece sadık, zeki köpeklerdir. Eğitmeni ile arasında gereken bağ kurulduğu takdirde komutları çok hızlı öğrenirler. Alman Pinscher eğitimi daha yavruyken başlanmalıdır. Yavru Alman Pinscher eğitimi için ilk olarak beslenmesi ile işe başlayabilirsiniz. Mamasının her gün aynı saatte düzenli olarak verilmesi bile köpeğiniz için eğitimdir. Köpek mama kabının başından ayrıldığı anda mama kabını boşaltmalı ve bir sonraki öğüne kadar yeni mama konmamalıdır. Böylelikle köpeğiniz beslenmenin bir düzeni ve kuralı olduğunu öğrenecektir. Köpeğe gel, otur, yat, dur gibi basit komutlar yine yavru döneminde öğretilmelidir. Eğitim süresince sürekli olarak pozitif ödüllendirilmelerde bulundurulmalıdır. Uzun eğitim saatlerinde köpeğiniz sıkılacağı için 5 dakikalık kısa dersler dikkatini toplaması açısından yeterlidir. Gün içerisinde verilen yeni komutun sıklıkla tekrar edilmesi ve her komut için belirli bir işaretin kullanılması köpeğinizin eğitiminin çok daha kolay olmasını sağlayacak basit önerilerdir.

Alman Pinscher beslenmesi nasıl olur?

Alman Pinscher beslenmesi için diğer tüm köpek ırklarında olduğu gibi kuru mamaların kullanımı tavsiye edilmektedir. Yavru Alman Pinscher beslenmesi için yavru köpekler için özel olarak hazırlanan ve puppy olarak tabir edilen özel yavru köpek mamaları kullanılmalı ve günde 4 kere beslenmelidir. Yaş mamalar köpekler tarafından daha fazla sevilmekle beraber maliyetleri daha yüksek olduğu için sürekli yaş mama alamayacak kişiler tarafından kesinlikle tercih edilmemelidir. Çünkü yaş mamanın tadını alan bir köpeğin tekrar kuru mamayı aynı iştahla yemesi çok zordur. Yavru döneminden çıkmaya başlayan köpeğin öğün sayıları kademeli olarak düşürülmelidir. Yetişkin Alman Pinscher cinsi köpekler için gün içerisinde verilmesi gereken öğün miktarı ikiye bölünerek sabah ve akşam şeklinde beslenmesi köpeğin gece midesinin aşırı şişmesini önlemek amacı ile gereklidir.

Alman Pinscher bakımı nasıl olur?

Alman Pinscher bakımı için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta günlük egzersiz ihtiyacının düzenli olarak karşılanmasıdır. Özellikle de evde bakılan Alman Pinscher köpekler günde 2 kere yürüyüşe çıkarılmalı ve egzersiz yaptırılmalıdır. Aksi halde köpek enerjisini atamadığı için evde huzursuzluk yaratacak ve eşyalara zarar vermeye başlayacaktır. Az tüy döken bir köpek olduğu için haftada bir gün tüylerinin fırçalanması yeterli olacaktır. Köpekler sık sık banyo yaptığı zaman hem cilt yapıları bozulmakta hem de hastalanma riskleri artmaktadır. Bu nedenle ayda bir kereden fazla yıkanmaması gerekir. Bu süre dolmadan kirlendiği durumlarda temiz bir bezi ılık su ile ıslatıp silinmesi yeterlidir. Gözleri nazik olduğu için mümkünse her gün gözleri özel losyon sürülmüş olan temiz bir bez ile silinmelidir. Kulaklarının haftada bir kere steril bir pamuk ile temizlenmesi yeterlidir. Tırnakları uzadıkça çok dipten olmamak şartı ile kesilmelidir.

Alman Pinscher hastalıkları ve sağlık tavsiyeleri

Alman Pinscher cinsi köpekler büyük ölçülü köpekler olduğu için kalça displazisi hastalığına yakalanma riskleri daha yüksektir. Kalça displazisi büyük ölçüde kalıtsal bir hastalık olduğu için Alman Pinscher yavrusu edinirken soy ağacında bu hastalığın yer almadığından emin olunmalıdır. Aynı zamanda bu hastalıktan korunmak için yavru Alman Pinscher beslenmesi için onun kemik gelişimini destekleyecek kaliteli yavru köpek mamaları kullanmalı, yavruluk döneminde arka ayaklarının üzerinde fazla durmamasını sağlamalı, kaygan ve sert zeminlerden korumalı ve çok erken dönemlerde merdiven inip çıkmasına izin vermemeniz de gerekmektedir. Alman Pinscher cinsi köpeklerin kalıtsal olarak maruz kaldıkları bir diğer hastalık ise kataraktır. Katarakt hastalığı özellikle de yaşlı köpeklerde görülmektedir. Göz renginin bulutlaştığı köpekler kontrol edilmelidir. Geniş bir gövdeye sahip oldukları için yemek yedikten hemen sonra dinlenmeleri sağlanmalıdır. Alman Pinscher hastalıkları arasında bunlara ek olarak kan pıhtılaşmasını etkileyen Von Willebrand hastalığı ve çeşitli bağışıklık sorunları da yer almaktadır.

Alman Pinscher hangi ırktan gelmektedir?

Kökeni tam olarak bilinmeyen Alman Pinscher cinsi köpekler 1700’lü yılların sonu ve 1800’lü yılların başlangıcında ilk olarak Almanya’da ortaya çıkmışlardır. Standart Schnauzer cinsi köpekler ile ilişkilendirilmektedir. 1895 yılında ayrı bir ırk olarak kabul edilmiştir. Birinci dünya savaşı sırasında büyük bir darbe alan Alman Pinscher ırkı ikinci dünya savaşının ardından yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. İkinci dünya savaşının sona ermesinin ardından Werner Jung adlı bir Alman tarafından ırkın yeniden canlanması için çalışmalar başlatılmıştır. Yapılan çalışmaların ardından Alman Pinscher köpekler yeniden gözde bir köper ırkı haline gelirken 1970’li yılların sonunda Amerika’ya ithal edilmeye başlanmıştır. 2000 yılında Kanada Kennel Kulüp tarafından kabul gören Alman Pinscher ırkı 2003 yılında ise AKC tarafından resmi olarak tanınmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
alman, alman pinscher, köpeğinin, köpek cinsleri, nelerdir, pinscher, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bichon Frise Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:05
Pappilon Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 19:57
Alman Kısa Tüylü Pointer Köpeği, Alman Kısa Tüylü Pointer Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 18:11
Alman Çoban Köpeği, Alman Çoban Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 17:58
Alman Edebiyatının Özellikleri Nelerdir? Violent Batı Edebiyatı 0 21 Kasım 2013 12:05