IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2014, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terrier Manchester köpeğinin özellikleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Terrier Manchester ırkı köpeklerin Oyuncak Manchester Terrier ve Standart Manchester Terrier olmak üzere iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Bu iki cinsi birbirinden ayıran tek fark isimlerinden de anlaşılacağı üzere boyutlarıdır. Oyuncak Manchester Terrier cinsi köpeklerin omuz yükseklikleri 25-30 cm. arasında değişirken Standart Manchester Terrier cinsi köpeklerde bu yükseklik 39-40 cm. olarak ölçülmektedir. Kiloları ise yine Oyuncak Manchester Terrier için 2,5-3,5 kg. aralığında yer alırken Standart Manchester Terrier köpekler için 7-8 kg. ortalamasına sahip olmalıdır. Manchester Terrier özellikleri arasında yer alan tüy renkleri siyah, siyah ve bronz iken tan rengi işaretler taşımaktadırlar. Kaslı bir vücuda sahip olan bu köpeklerin tüyleri kısa, tek tabakalı, parlak ve düzdür. Alnının üstünde çok küçük bir girintiye sahiptir. Başı düzdür ve öne doğru sivrilir. Kulakları uzun ve üçgendir. Genelde doğal olarak kendiliğinden kalkması beklenir. Ancak kalkmadığı durumlarda kulakları kesilerek dikleştirilir. Ülkemizde kulak kesimi yasak olduğu için sivri bir görünüme kavuşmayan kulaklar V şeklinde öne doğru eğit olarak taşınır. Gözleri kafasına oranla daha küçük, badem şekilli ve koyu renklidir. Sırtında küçük bir kavis bulunur. Manchester Terrier köpeklerin dişleri makas ısırışı ile kapanmalıdır.

Terrier Manchester yavru köpek bilgileri

Manchester Terrier yavruları kolay öğrenen, hareketli ve eğlenceli köpek yavruları olarak bilinmektedir. Eğitiminde çok büyük hatalar yapılmadığı takdirde kolay öğrenen, sahibine sadık ve onun sevgisine muhtaçtır. Terrier Manchester yavrusu edinirken en azından 3 nesildir bilinen secereli bir yavrunun alınması gerekir. Ayrıca yavrunun karakteri hakkında bilgi edinmek amacı ile yavruyu anne altında görmekte önemlidir. Anne ve babanın davranışları yavru için size çok değerli fikirler verecektir. Yavru anne sütünden kesinlikle erken kesilmemeli ve en azından 8 haftalık olana kadar annesi ile kalmasına olanak sağlanmalıdır. Yavru eve geldikten sonra birkaç gün annesinden ayrıldığı ve yalnız kaldığı için ağlayabilir. Bu durumda ona yalnızlığa alışması için gereken sabır gösterilmeli ve asla ağladığı için sahibinin yattığı odaya alınmamalıdır. Bu durumda yapılabilecek en doğru davranış onun yattığı yerin hemen yanına tik taklı bir saat koymak ve annesinin ya da sahibinin kokusunu alabileceği bir örtünün üzerine yatmasını sağlamak olacaktır.

Terrier Manchester eğitimi nasıl olur?

Terrier Manchester cinsi köpekler itaat yarışmalarında son derece başarılı olan bir ırktır. Eğitimlerine yavru iken başlanmalı ve tutarlı davranışların dışına çıkılmamalıdır. Cezalandırmak yerine sert bir şekilde uyarmak yeterli olacaktır. Olumlu davranışların ödüllendirilmesi ve eğitim sürelerinin kısa tutulması onları eğitimde canlı tutacak önemli ipuçlarıdır. Kolay öğrenme yetenekleri sayesinde otur, kalk, dur ve hayır gibi komutları çok kısa sürede başarı ile öğrenecektir. Köpeğe daha yavru iken tasma takılmalı ve tasmaya alıştırılmalıdır. Yürürken sahibinin arkasından gitmesi sahibini lider olarak kavraması açısından gereklidir. Sahibinin liderliğini kabul ettirmesi halinde sahibine karşı son derece saygılı, onu seven ve komutlarını yerine getirmekten zevk alan bir köpek haline gelecektir. Temel itaat eğitimini alan köpeklerin ileri itaat eğitimleri için profesyonel eğitmenlere yönlendirilmeleri gerekir.


Terrier Manchester beslenmesi nasıl olur?

Terrier Manchester beslenmesi için sadece kuru mama kullanılmalıdır. Bugün köpeklerde obezite yaygın bir sağlık sorunu haline gelirken bunun en önemli nedeni köpek sahiplerinin köpeklerinin kuru mama ile doymadıklarına dair olan inançlarıdır. Köpeklerinin daha sağlıklı olmasını isteyen kişilerin sürekli olarak evde hazırladıkları özel karışımları köpeklerine yedirmeleri onlara yarardan çok zarar getirmektedir. Obezite özellikle de küçük köpeklerde büyük sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle Manchester Terrier beslenmesi için sadece kuru mama kullanılmalı ve et suyu, kemik gibi ev besinleri asla günlük diyetlerinde yer almamalıdır. Kaliteli olarak seçilen kuru mamalarda köpeğinizin tüm vitamin ve mineral ihtiyacını sağlayacak besin maddeleri bulunmaktadır. Kuru mama alırken dikkat edilmesi gereken tek nokta yavru köpekler için puppy mama ve yetişkin köpekler için ise kendi yaş aralıklarına uygun özel yetişkin köpek mamalarının kullanımıdır.

Terrier Manchester bakımı nasıl olur?

Terrier Manchester cinsi köpekler kısa tüylü bir köpek ırkıdır ve tüyleri az dökülür. Bu nedenle Terrier Manchester bakımı için tüylerinin haftada bir kere kesilmesi yeterlidir. Özellikle de kulakları V şeklinde öne doğru düşük Terrier Manchester cinsi köpeklerin kulaklarının temizliğine çok dikkat edilmelidir. Kulakları mutlaka her hafta özel olarak hazırlanan temizleme losyonu dökülmüş temiz bir pamuk yardımı ile silinmelidir. Kulağında kızarıklık olup olmadığı ya da kötü koku gelip gelmediği kontrol edilmeli, bu gibi durumlarda ise hemen veterinere götürülmelidir. Tırnaklarının da düzenli olarak kesilmesi ve uzamasına müsade edilmemesi gerekir. Hareket enerjisi çok yüksek bir köpek ırkı olduğu için Manchester Terrier köpeklerin bakımlarında mutlaka günlük egzersiz programlarına yer verilmelidir. Tempolu yürüyüşleri çok severler. Ancak küçük hayvanları avlama eğilimleri olduğu için kesinlikle tasma ile gezdirilmelidirler.

Terrier Manchester hastalıkları ve sağlık tavsiyeleri

Terrier Manchester ırkı genel olarak sağlıklı bir ırktır ve ortalama ömürleri 15 yıldır. Güneş altında fazla kalmaları halinde ciltlerinde izler ortaya çıkabilir. Manchester Terrier cinsi köpekler glokom adı verilen göz tansiyonu hastalığına yatkındın Gözün arkasında sıvı birikimi sonucu oluşan bu hastalık genetik yatkınlık sonucu oluşabileceği gibi göze alınan darbeler nedeni ile de oluşabilmektedir. Gözün kızarması ya da sürekli olarak yaşarması gibi belirtiler ile kendini gösterir. Tedavi edilmediği takdirde körlüğe neden olabileceği için köpeğinizin hiçbir sağlık sorunu olmasa dahi 6 ayda bir düzenli olarak veteriner kontrolünden geçirimesi önemlidir. Kanın pıhtılaşmaması olarak bilinen Von Willebrand Hastalığı yine bu ırk içerisinde görülebilen bir hastalıktır. Hastalık çok sık görülmese de bu cins köpeklerde 3-5 yaş aralığında ortaya çıkmaktadır. Epilepsi ve lens çıkığı yine bu köpek ırkında görülebilen hastalıklar arasında bulunmaktadır.

Terrier Manchester hangi ırktan gelmektedir?

1800’lü yıllarda İngiltere’de yaşanan fare istilasını engellemek adına John Hulme adındaki köpek yetiştiricisi tarafından geliştirilmiştir. Tazı ve Black and Tan Terrier cinsi köpeklerin melezlenmeleri sonucu elde edilmiştir. Elde edilen bu yeni ırk tam bir fare avcısı olmuş ve özellikle de yemekhanelerle pansiyonlarda gece bekçileri olarak işe alınmıştır. Köpek fare avcısı olarak en büyük ününü 1820’li yıllarda düzenlenen bir yarışmada sadece 6 dakika içerisinde 100 fare öldürerek kazanmıştır. Irkın gördüğü bu ilgi Manchester’dan Britanya Adalarına doğru yayılmış ve köpek buradada büyük bir ilgi ile karşılanmıştır. 1860 yılında şehir için özel bir simge olduğuna karar verilmiştir. 1959 yılında Oyuncak Terrier Manchester ve Standart Terrier Manchester ırkı birleştirilerek aynı çatı altında ayrı cinsler olduğu kabul edilmiştir. 1937 yılında İngiliz Manchester Terrier Kulübü kurulmuş olup ırk 1886-1887 yıllarında AKC tarafından kayıt altına alınmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evcil köpek bakımı, evcil köpek özellikleri, köpeğinin, köpek beslenmesi, manchester, terrier, terrier manchester, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Terrier Glen of Imaal özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:21
Maltese Terrier Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:14
Pappilon Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 19:57
Avustralya Terrier Köpeği, Avustralya Terrier Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 20 Mart 2014 22:25
Airedale Terrier Köpeği, Airedale Terrier Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 17:47