IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2018, 22:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köpeğinizi sakinleştirmek için 8 doğal yöntem




Köpeğiniz son zamanlarda davranış problemleri yaşıyorsa ve hırçınlaştıysa onları tam olarak neyin rahatsız ettiğini ve nasıl başa çıkacağınızı bilemeyebilirsiniz. Sizin için köpeğinizin stresli ve hırçın zamanlarında sakinleştirici etkisi olan 8 doğal yöntemi bir araya getirdik.


İlk önce köpeğinizin herhangi tıbbi bir sebepten dolayı böyle davranmadığından emin olmak için bir veterinere danışın. Evcil hayvanınızın stresi, programınızda yaptığınız bir değişiklik, yakındaki yoğun bir caddeden gelen gürültü kirliliği veya hareket gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Onları rahatsız eden şeyin ne olduğunu tam olarak anlayamasanız da bu sakinleştirici teknikleri köpeğiniz üzerinde uygulayarak gerginliğini hafifletmesine yardımcı olabilirsiniz.

Müzik

Müzik, köpeklerin kalp hızlarını ve ayakta durma, havlama gibi strese bağlı davranışlarını azaltır. Klasik müziğin köpeklerin ruh hallerini sakinleştirmeye yardım ettiği biliniyor ama araştırmalara göre köpeklerin favori müzik türleri reggae ve soft rock.

Yani bir daha ki sefere Bob Marley veya Jon Bon Jovi dinleyeceğiniz zaman hoparlörünüzü açıp köpeğinizin de sizin kadar zevk aldığından emin olabilirsiniz.

Feromon

Emziren anne köpeklerin yavrularını sakinleştirmek için salgıladığı hormon feromonun sentetik versiyonları içeren çeşitli ürünler satın alabilirsiniz. Köpek yatıştırıcı feromonların köpekleri veteriner ziyaretleri, araba yolcuğunu, sahibinden uzak kalma gibi birçok durumda sakinleştirdiği görülmüştür.

Kahkaha atmak

Köpekler de insanlar gibi eğlendikleri zaman kahkaha atarlar. Başka bir köpeğin kahkahasını duymak evcil hayvanınızın hırçınlığını alabilir. Siz de evcil hayvanınızı sakinleştirmek için köpek kahkahasını taklit etmeyi öğrenebilirsiniz.

Spor yaptırın

Köpeğinizin aktif olması sadece sağlığı için çok önemli olmakla kalmıyor ayrıca sıkıntıdan çıkan kötü davranışları engellemeye yardımcı oluyor. Köpeklerinize günde 30 ila 180 dakika arası egzersiz yaptırmaya çalışın.

Bir top ya da sopa atmayı deneyin, bisikletinizin yanında koşturun, yüzmeye ya da rahatlatıcı bir yürüyüşe çıkarın. Ne yaparsanız yapın, sizin ve köpeğinizin keyif aldığı bir şey olduğundan emin olun.

Zihinsel egzersiz

Bu köpeğinizin sıkıntıdan hırçınlaşmasını engellemenin harika bir yoludur. Evcil hayvanınızı yeni mekanlara götürü, yeni insanlarla ve köpeklerle tanıştırın. Onlara yeni bir oyuncak alın, ödül mamalarını evinizde veya bahçenizde saklayarak oyuna dönüştürün.

Başka bir seçenek de köpeğinizi bir eğitim kursunu kaydetmektir. Profesyonel köpek eğitmenleri size köpeğinize öğretebileceğiniz farklı oyunlar ve hareketler için birçok fikir verecektir.

Masaj

Masajın acı ve stresi azaltma, kan dolaşımını geliştirmek, esnekliği arttırmak ve toksinleri vücuttan atmak gibi birçok yararı vardır. Bunların yanı sıra köpeğinize masaj yapmak birlikte samimi vakit geçirip sevildiğini hissettirmek için de harika bir yoldur.

Lavanta esansiyel yağı

Lavanta esansiyel yağı bir köpeğin kalp atış hızını azaltabilir ve sinir sistemi üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Seyahat kaygısı olan köpekleri bir araba yolcuğunu öncesi sakinleştirmeye yardımcı olur.

Lavanta yağını köpeğinizin matına, battaniyesine veya kulübesine birkaç damla dökün. Yutulduğunda zehirli olabileceğinden yağı doğrudan kürklerine uygulamayın.

Bakım yaptırma

Akşamları köpeğinizin kürkünü fırçalamak gün içindeki yorgunluğunu atmasına yardımcı olur. Ayrıca rahatsız edici olabilecek kene, pire ve cilt rahatsızlıkları için hızlı bir denetleme yapmak için de iyi bir fırsat.

ALINTI

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kopek sakinlestirme, sagligi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Böbreklerinizi temizleyen en doğal yöntem! Diyalize Mahkum olmamak için deneyin Sanem Sağlık Köşesi 4 08 Mart 2018 16:37
Kene'den koruyan doğal yöntem Tufan Sağlık Köşesi 0 15 Mayıs 2015 15:04
Saç bakımında doğal yöntem önerileri Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Mayıs 2013 15:56
Bronzlaşmak için Doğal Yöntem Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Haziran 2010 22:56
dudaklarınızın dolgunlaşması için doğal yöntem Süslü Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Mart 2009 15:23