IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda
  • 1 Post By Selin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2013, 09:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evlilik öncesi flört ve önemi




Evlilik öncesi flört ve önemi

Sadece magazin dünyasında değil hepimizin yaşamında, çevresinde evlendikten çok kısa süre sonra boşanma haberlerini duyuyoruz. Boşanmaların tek nedeni çiftlerin birbirini az tanımaları değil ancak en önemli nedenlerinden biri.

"Seni yanlış tanımışım!"

Pek çok çift evlendikten kısa süre sonra aşık olduğu insanın aslında ne kadar farklı olduğunu, bunu flört ederken ya da nişanlıyken göremediğini söyler ve ilişki çatırdamaya başlar. İstenen ve beklenen tavırlar, davranışlar görülmediğinde suçlamalar, küskünlükler yaşanabilir.Yaşanan hayal kırıklığı ve pişmanlık evliliği sona götürebilir.

"Aşkın gözü kördür..."

Aslında aşkın değil, aşık olanın gözü kördür. Aşık olduğu kişiye üstün değerler yükler, onu yüceleştirir, sorunları görmezden gelir hatta yanlışları doğru görür. Evlendiğinde ise kenarından kıyısından geçmeye çalıştığı sorunlar karşısına çıkıverir ve tablo netleşir. Örneğin flört ederken "Beni ne kadar çok sevip sahipleniyor, kıskanması çok hoşuma gidiyor" denirken evlendikten sonra bu kıskançlığın aile, iş, sosyal hayatı nasıl baltaladığı gerçeği öne çıkıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Flörtün önemi nedir?

Evlilik öncesi flört ve nişanlılık döneminin sadece süresi değil, niteliği önemlidir. Çiftlerin birlikte geçirdiği zaman ve paylaşımları, birbirlerini tanımaya verdikleri önem ve fırsatlar ilişkinin niteliğini arttırır. İki sene flört edip hiç tartışmadıysanız bu çok da iyi bir haber değildir. Önemli olan bir sorunu yaşamak, çatışmak ve bu çatışmayı çözme yolları geliştirebilmektedir. Evlilik yolculuğunuzda her şey dümdüz gitmeyecektir, virajları, zor yolları aşmayı evlilik öncesinden öğrenmek gerekebilir. Müstakbel eşinizin öfkelendiğinde, kırıldığında, kıskandığında ve diğer pek çok duygu durumunda nasıl tepki verdiğini görmeniz onu gerçekten tanımanızı sağlar.

"O kadar aşıktık ki iki ay içinde evlendik"

Aşıklara ve aşk evliliklerine saygım sonsuz ama sadece aşkla atılan adımların pek de uzun ömürlü olmadığını terapilerimizde görmek mümkün. "Aşkın ömrü" gibi reçete tariflere pek inanmasam da aşkın dışında kalan gerçeklere inanırım. Özellikle evlilikte aşk devam etse de buna eşlik edecek olan problemleri aşmak ve çözmek için farklı bir donanım gerekmektedir.

"Birbirinizi ve kendinizi Tanıyın!"

Evlilik için sadece karşıdakini tanımak yetmez, kişinin ilişkideki kendi rolünü tavırlarını bilmesi, geliştirmesi çok önemli bir farkındalıktır. Evlilik öncesi bir iki yıl nitelikli flört etmek, ailevi ilişkileri de görebilmek ve dengeleyebilmek için altı ay nişanlı kalmak bu zaman zarfında yaşanan sorunlara çözüm odaklı yaklaşmak, çözümsüz kalınan noktalarda evlilik öncesi terapi almak yaşamın geri kalanı için yapılacak en mantıklı hamleler arasındadır.


Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç
03.05.2012



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mart 2013, 01:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Evlilik öncesi flört ve önemi




bir hayatı paylaşmak çocuk oyuncağı değil tabi ki. aynı evi paylaşmayı başlayınca işler değişiyor herhalde. o çok aşık olduğunuz kişinin yemek yeyişi, bir kenara uzanması vs gibi şeyler bile belki hoşunuza gitmeyebilir buda farklı bir bakış açısı. çok iyi tanıdım, tanıyorum diyenler kesinlikle kendilerini kandırıyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
öncesi, Önemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evlilik öncesi gelinlere kayınvalide ile geçinme rehberi Lady Evlilik Hazırlıkları 0 01 Ağustos 2012 00:10
Görücü Uslulü mü Flört mü? A'den Z'ye Evlilik Olgusu Sue Ruh Sağlığı 0 14 Temmuz 2012 22:48
Evlilik Öncesi Süreçlerde Yaşanan Sıkıntılar Liaaa Evlilik Hazırlıkları 0 10 Nisan 2012 02:41
Evlilik Öncesi Stres pyracantha Evlilik Hazırlıkları 0 08 Kasım 2011 19:28