IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2013, 12:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gelinlik Seçimi Hakkında Bilgiler, Gelinlik Tipleri, Siluet Çeşitleri ve Gelinlik Kum





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu hata ne kadar çok yapılıyor biliyor musunuz? Gelinlik kızlarımız belki de evlilik olayının büyüsüne kapılmış olduklarından dolayı gelinlik seçimlerini yaparlarken olumsuz kararlar verebiliyorlar! Ünlü modaevlerinin, en ideal ölçülü vücutlara giydirip, en profesyonel sanatçılara fotoğraflarını çektirdikleri gelinlik modellerinin, kendi üstlerinde de aynı havayı verebileceklerini hayal ederek belki de düğünlerinde hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Tabii ki bu her gelin adayı için geçerli değil, bir çoğu da kendini objektif bir gözle eleştirip, ailesinden, arkadaşlarından ve bu işin profesyoneli olan bir modacıdan fikir alarak daha ideal bir çözüme ulaşabiliyorlar.

Tamam da, gelinlik modelleri bu kadar çeşitli bir şekilde boy gösterirken ben beğendiğim bir tanesini diktiremeyecek miyim? Ya da alıp giyemeyecek miyim? Tabii karar sizin. Ama "moda kişiye yakışandır" sözünü de hatırlatmadan edemeyeceğiz. İşte size gelinlik modeli seçiminde ipucu olabilecek bazı tavsiyeler:

Balık etinde bir gelin adayı iseniz, narin bir model seçip, renk ve aksesuarları da o modele göre seçmeniz yerinde olur. Renk olarak bembeyaz bir gelinlik giymeniz yanlıştır. Gelinliğinizin rengini krem veya kırık beyaz olarak seçerseniz, vücut kütleniz beyaz renk kadar hacimli görünmeyecektir. Dikkati kilodan uzaklaştırmak amacıyla, yaka modeli ve dikkat çeken bir aksesuar da etkin olmaktadır. Ayrıca eğer göbek yapınız çıkıntılı ise, "çan etek" şeklinde bir gelinlik tercih etmeniz yerinde olur.

Gelelim çok zayıf hanımlara! Tabii ki çok zayıf görünmek de pek hoş olmaz. Eğer vücut yapınız ince ve uzun ise, kabarık etekli gelinlik modelleri size uygun olabilir.

Pekala, kısa boylu hanımlara ne önermeliyiz? "V yakalı" veya "V kesimli" gelinlik modelleri, boyun daha uzun algılanmasını temin eder. Model seçiminizde bunu göz önünde bulundurun. Eğer boyunuz yeterince uzunsa, ayakkabılarınızın görünmesini sağlayacak modeller seçebilirsiniz.

Gelinlik modeli seçiminde sadece vücudunuz rol oynamıyor! Dikkat etmeniz gereken bir konu da düğünün yapılacağı ortamdır. Düğün mekanınız eğer lüks bir otelin salonu, havuzbaşı veya bahçesi ise "ağır bir gelinlik" olarak tabir edilen; taşlı, dantelli ve bol ışıltılı bir model ortama yakışacaktır. Bahçe ve kır düğünlerinde ise, bu saydıklarımızın tersine, daha rahat, hareket imkanı veren ve bol çiçek kullanılan gelinlik modelleri ortama uyum sağlayacaktır.

GELİNLİKTE SİLUET ÇEŞİTLERİ

En özel ve en güzel günde, harika bir gelinlik içinde prensesler gibi olmayı bütün genç kızlar düşler. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, beğendiğiniz bir gelinliği istemek yeterli değil! Şık bir gelin olabilmek için önemli olan size yakışan bir gelinlik modelinin belirlenmesidir ve bu model düğün konseptiyle ve diğer detaylarla da uyumlu olmalıdır.

Genellikle gözardı edilen bir detay da gelinliğin rahatlığıdır. Güzel bir gelinlik içinde olmak kadar, o gelinliğin içinde rahat edebilmek de önemlidir. Özellikle dans ederken rahat bir gelinlik içinde olmalısınız ki, bulunduğunuz ortama ışıltılar saçasınız.

Şimdi, gelinlik modelleri hakkında biraz bilgi edinerek, vücudumuza en uygun olan gelinliği bulmaya çalışalım:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
EMPIRE (KRALİYET TİPİ)

Tipik işareti, yüksek belli bir yapıda olmasıdır. Etek bölümü, "A harfi" şeklinde ya da dar kesimli olarak inebilmektedir. Uzun kollu uygulamalar daha resmi ve klasik bir hava yaratabilmektedir. Ancak straplez de uygulanabilir.

Büyük göğüslü, dolgun vücutluysanız bu modeli önermeyiz. Boyunuz kısa, kalçanız ve beliniz kalın ise, bu modeli tercih edebilirsiniz. Yüksek bel yapısı, vücudunuzun uygunsuz olan kısımlarını kamufle edecektir. Göğüsleriniz küçükse, kumaşın sıkıca sarılması sayesinde göğüsleriniz olduğundan büyük gözükecektir. Hamileyseniz de bu modeli seçebilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
SHEATH (TÜP TİPİ)

En seksi gelinlik olarak nitelendirilir. Sebebi, vücut hatlarını ortaya çıkaran bir yapısı olmasıdır. Bu modelde; jarse, jorjet ve ipek kullanılırsa, dizayn en iyi şekilde ortaya çıkar. Zayıf bir vücut yapınız varsa, ve/veya uzun boylu biriyseniz tercih edebileceğiniz bir modeldir. Geniş omuzlu ve köprücük kemikleriniz belirgin ise, yine bu model size tavsiye edilebilir.

Ancak, geniş omuz yapısında olan vücutlarda ince bantlardan kaçınmak yerinde olur. Minyon ve orantılı bir vücudunuz varsa bu modeli önerebiliriz. Basit hatlar nedeniyle, vücudunuz daha uzun gözükecektir. Fazla kiloluysanız bu modeli geçiniz. Bu model karnınızı saracağından dolayı, karnınız daha da çok ortaya çıkacaktır. Armut tipli, kısa belli vücut yapılarına önermediğimiz bir modeldir. Sebebi, vücudunuzun alt kısmını geniş gösterece olmasıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BALLGOWN (BALO TİPİ)

Bu model, en resmi ve geleneksel gelinlik modelidir. Bu tip gelinlikleri belirginleştiren, korsesi ve eteğin tam boy olmasıdır. Bu modeli tercih edebilmek için, ince bir vücut, kum saati tipinde bir vücut ve ince bir bele sahip olunması önerilir.

Bunun dışında; armut tipli bir vücut yapınız varsa da, straplez stil ile beraber uygulandığında dikkatler genellikle vücudunuzun üst kısmında yoğunlaşacaktır. Böylelikle dengeli bir görünümün elde edilmesi sağlanır. Ufak defek bir yapıda iseniz, bu model üzerinizde baskın bir görüntü verebilir. Bu nedenle pek tavsiye edilmemektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
PRINCESS/A-LINE (PRENSES/A-TİPİ)

Genellikle bütün vücutlara uyabilen ve "A şekli" olarak da bilinen bu tip gelinlikler, göğüsten veya omuzdan çizgisinden çan şeklindeki eteğe düşey olarak inen dikiş stilleriyle diğer modellerden ayrılırlar.

Kısa boylu, kısa belli veya minyon bir yapıdaysanız, bu modeli tercih edebilirsiniz. Dikey çizgiler vücudunuzu daha uzun gösterecektir. Omuzlarınızın görünmesini isterseniz, arkası açık ve omuzları açıkta bırakan modeller de seçebilirsiniz. Büyük göğüslüyseniz de yine tercih edebileceğiniz bir modeldir. Açık veya "V yaka" seçiminiz ile, boğazınızı daha geniş göstererek orantı kurabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MERMAID (BALIKETEK TİPİ)

Bu tip gelinlikler, vücut hatlarınızı belirgin olarak ortaya çıkarır. Zayıf, uzun ve orantılı vücut yapıları için tavsiye edilmektedir. Aksine; minyon, kalın, kısa belli veya ters armut şeklindeki vücutlara önerilmez.

Bu tip gelinlikler yakışan vücutlara seksi bir hava da katmaktadır.

GELİNLİK DİKİMİNDE KULLANILAN KUMAŞLAR

Fay: Yollu ve dokulu bir kumaş olan bu tür, gelinliklerin ön yüzünde kullanılır. Daha çok düz kesimli gelinliklerde rastlanır.

Fransız Danteli: Tüm gelinlik modellerinde uygulanabilen bu kumaş, daha çok duvakta kullanılmaktadır.

Güpür: Ağırlıklı olarak kol, yaka ve göğüs kısımlarında kullanılabilir. Kış, sonbahar gelinliklerinde daha çok tercih edilmektedir.

Kordone Dantel: Nazik bir kumaştır, gelinliğin genelinde kullanılabilir. Yaz gelinlikleri için uygundur.

Saten: İpeksi dokusu sayesinde, özellikle de yaz gelinliklerinde sık olarak kullanılmaktadır. Her türlü kesime uygundur ve en çok tercih edilen gelinlik kumaşıdır.

Şantuk: Gelinliğin hem üst, hem etek kısımlarında uygulanabilir. İpeksi yapısıyla her tür gelinlik modeline uygundur. İpek dokulu olup, parlak ve seyrek yapıdadır.

Şifon: Şeffaf, ince yapısı sayesinde yaz gelinliklerinde kullanılmaktadır. Bu romantik kumaş, her tip gelinlik için uygun yapıdadır.

Organza: Gelinliği bütün bedende kullanmak için ideal yapıda bir kumaştır. Hem klasik, hem sıra dışı gelinlik modellerinde kullanılmaktadır. Şeffaf ve ince olmasıyla yaz gelinliklerinde ideal bir kumaştır.

Tafta: Hem pastel, hem parlak renklere sahip olan bu kumaş, gelinliklerde ve nişanlıklarda en çok tercih edilen kumaş türüdür. Gelinliğin üst ve etek kısmında rahatlıkla kullanılmakta olup, daha çok kabarık gelinliklerde uygulandığunu görmekteyiz.

Tül Üzerine Brode: Tül üzerine işlenmiş motifli, ince ağ yapılı bir kumaş türüdür. Nakışlı Fransız Danteli de denir. Gelinliğin kol, yaka ve göğüs bölümlerinde kullanılmaktadır. Tüm mevsim gelinlikleri için kullanılabilir.

Ziberlin: Fayın daha incesi ve ipek olanıdır, üzerinde dokuları vardır. Kuplu gelinliklerde kullanılmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgiler, çeşitleri, gelinlik, hakkında, kum, secimi, siluet, tipleri, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011 - Cemil İpekçi Gelinlik Tasarımları - Fırfırlı Gelinlik Modelleri.. Sevda Evlilik Hazırlıkları 0 25 Temmuz 2011 16:28
2011 gelinlik modelleri - 2010 2011 sade gelinlik modelleri - saten gelinlik modeller yoSun Evlilik Hazırlıkları 0 18 Nisan 2011 00:08
Gelinlik seçimi kişiliğinizin aynası YapraK Evlilik Hazırlıkları 0 15 Mart 2010 09:55
Gelinlik Seçimi Rehberi Dilara Evlilik Hazırlıkları 0 30 Nisan 2009 12:39