IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2014, 16:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damat gergin mi?




Evlilik törenleri gelin kadar damat adayını da strese sokar. En telaşsız, en ilgisiz görünen erkekler bile büyük gün yaklaştıkça gerginleşebilir. Hele son dakikada çıkan problemlerle baş etmek onlar için çok yıpratıcıdır. Özellikle hassas oldukları konularda aşırı tepkiler verebilirler. O hoş, sevimli adam gün geçtikçe patlamaya hazır bir bombaya dönüşmekteyse telaş etmeyin…

Erkeğin dizlerinin üzerine çökerek evlilik teklif etmesi ile düğün salonunun oturma planı, davetiyelerin basılması, masaların süslenmesi, davetli listesinin hazırlanması hakkında sürekli tartışan ve her şey için sinirlenen bir adam haline gelmesi arasında çok kısa bir süre vardır. Evlilik teklifinde bulunan bir erken sadece sizinle hayatını birleştirmek ister. Evlilik hazırlıklarıyla ilgili detaylarla uğraşmak, oradan oraya koşturmak için en ufak bir istek taşımaz. Hatta bu tür konularda endişelenmekten, planlar yapmaktan ve işleri takip etmekten özellikle kaçınmaya çalışır. Kısacası erkekler evlenmeye karar verdikleri halde, evlilik öncesi yaşanan sıkıntılarla ilgilenmeyi, bunlar üzerinde düşünmemeyi tercih ederler. Dışarıdan bakıldığında damat adayının olayı sahiplenmediği bile düşünülür.

Bu tür zamanlar, çoğu gelin adayının hayatını doğru erkekle birleştirip birleştirmediği konusunda şüphelere kapıldığı zamanlardır. Evlilik töreni ile ilgili sürekli espriler yapan, sizi aşırı detaycı bulan ve işleri takip etmekten kaçınan bir erkeğin birdenbire sinirli, bağırıp çağıran biri haline gelmesi özellikle sizi çok şaşırtabilir. Bu tür tepkiler aslında erkeğin işi hiç de hafife almayıp, alır gibi göründüğünün en iyi kanıtıdır. Gergin ve sorumlulukları karşısında tepkili bir nişanlıyla baş etmek mümkün müdür? Elbette mümkündür! İlk olarak tavsiyemiz, bu duruma saplanıp kalmayın. İkinci olarak, kendi kendinize onun evlilik öncesi bir gerginlik yaşadığını ve bu ruh halinin tamamen geçici olduğunu ona hatırlatın. Üçüncü olarak, olaylara onun tarafından bakmayı deneyin. Ve tüm sorunların bir çözümü olduğunu asla unutmayın! Şimdi yazımızı okuyun ve onları gerginleştiren, sizi de yıpratabilecek muhtemel sorunlara ve olası çözümlere bir göz atın.

Doğru erkek mi, değil mi?

Önce kendiniz sakinleşin! Evet, kabul ediyoruz ki bu iş tıpkı mayın tarlasında yürümeye benziyor. Ve diğer gerçek de şu ki, ortada sadece bir damat adayı vardı… Elbette daha önce hayatınıza birileri girmişti. Fakat her biri sizi hayal kırıklıkları içinde, kalbi kırık bırakıp, çekip gitti. Gayet iyi biliyorsunuz ki, epey zamandır çevrenizdeki erkeklerin büyük çoğunluğu yatak arkadaşından başka bir şey olmaya hevesli değil. Zaten isteseler de sizin için doğru adam olmadıkları kesin. Çoğunlukla, her biri bir başka iş için uygun. Biriyle içki içmeye gidebiliyorsunuz, biriyle dertleşiyorsunuz, bir diğeri ise eski bir okul arkadaşınız. Ki zaten pek sık görüşmüyorsunuz. Kim bilir, belki de sizin için en iyisi o?

Ya en sondan bir önceki seçiminizi hatırlıyor musunuz? Biraz kekeliyordu ve çok utangaç olduğu için bir oda dolusu insanla konuşmak şöyle dursun, sizinle buluşmadan önce dahi kadeh kadeh içmesi gereken biriydi. Ya da hani şu hava atmaya bayılan bir diğeri? Arkadaşlarınız onun konuşmalarıyla öyle eğlenmişlerdi ki, gülmekten kendilerinden geçip, koltuklarından yere yuvarlanmışlardı. Gerçekten çok ama çok utanç vericiydi. Hala düşündükçe moralinizi bozan bu durum, belki de arkadaşlarınızın biraz işi abartmasıyla ilgiliydi. Kim bilir, belki de arkadaşlarınız o gece içkiyi biraz fazla kaçırmışlardı.

Tanıdığınız bazı erkeklerse, diğerlerinden daha tehlikeliydi. Direkt seçim dışı kalan erkeklerle aynı gruba üye olmalarına rağmen, bunu şahane biçimde gizleyecek kadar sinsiler. Hatta o kadar sinsiler ki, dışardan bakıldığında mükemmel erkeğe çok benzerler. Tıpkı elinde iri mi iri bir balıkla poz veren balıkçıların hikayelerinde olduğu gibi. Gerçekte harika bir balık gibi görünürler ama aslında sadece yatak ıslatan can sıkıcı bir hikayeden ibaretler.

Sonuçta en iyi adayı seçtiğinizden eminsiniz. En iyi aday olmasa, zaten seçilmiş olması imkansızdı, öyle değil mi? Hem unutmayın ki son zamanlarda gergin görünmesi sadece bir panik ifadesidir ve kesinlikle geçicidir.

Harcamalar büyük problemdir!

Evlenmek hemen hemen herkes için oldukça pahalıya patlayan bir iştir. Hepimiz bu gerçeği iyi biliriz. Ama bir şeyi genel olarak bilmek gayet soyut bir hisken, insanın kendini “Tanrım, bu ödemelerin altından nasıl kalkacağım ben?” diye düşünürken bulması, bambaşka hislerdir. Damat olmaya özenirken, kendini birden bire bir yığın borca batmış bulan erkek gergindir. Bir yandan sizin için ve kendi için her şeyin en güzelini arzu eder, diğer yandansa sürekli olarak, bütün bu ödemelerin altından kalkması için kaç yıl daha köle gibi çalışması gerektiğini hesaplar. Herkes bu tür ikilemler yaşar ama önemli olan bu ikilemin, erkek üzerinde yarattığı baskının şiddetidir.

Bir damat adayının ödemeler konusunda gün geçtikçe asabileştiğini fark etmeye başladınızsa, bunu ortadan kaldırmak için sizin yardımcı olmanız gerekir. Yardım etmenizin tek yolu ise her ikinizin de bütçenizin isteklerinizin ne kadarına yettiğini bilmenizden ve bu bütçeye sadık kalmanızdan geçer. Bu noktada nişanlınızla bütçe konusunda açık açık konuşmalı ve sıkıntıları onunla paylaşmalısınız. Üstüne üstlük tüm borçları ikiniz birlikte ödeyeceksiniz. Ne kadar borcunuz varsa gelecek yaşamınızda o kadra çok şeyi ertelemek zorunda kalacaksınız. Belki sevdiğiniz bir sürü lüksten, eğlenceden ve güzel tatillerden uzun bir süre vazgeçmeniz gerekecek! Unutmayın ki evlenmek başklarıyla aşık atmanızı gerektiren durumlardan biri değildir.

Destek sorunu

Damadın stresini paylaşabileceği, olayları espriyle ele alacak, pratik bir arkadaşı varsa, işiniz çok kolay demektir. Komik ve damada her konuda yardımcı bir erkek arkadaş, başarılı düğünler için sokağınızın köşesindeki dükkanlar kadar vazgeçilmezdir. Bu dakikadan itibaren herkes birbirine bunu iletsin! Çünkü bu tip bir arkadaş demek, damadın kendini küçük düşürecek bir yumruk atmasını engelleyen mükemmel bir dengeleyiciye sahip olmak demektir. Bu özellik aslında daha eski tarihlerde ilişki sanatı olarak adlandırılan bir meziyettir. İyi arkadaş düğünde çok içmeyen, içince kendini dağıtmayan, moral veren ve pratik çözümler üreten kişi anlamına gelir ve her damadın bu türden bir yakın arkadaşın desteğine ihtiyacı olur. Bu arkadaş, gelin arabasını süsletmeye götürür, bahşiş isteyenlere zarflarda paralar dağıtır, arabayı kullanır, damada moral ve destek verir.

“Evet” sırasında ağlarsa

Evlilik töreni herkesin duygularını hassaslaştırır. En rahat görünen bir erkek bile, bu duygu yoğunluğu esnasında küçük bir kız çocuğuna dönüşüp hassaslaşabilir. Aslında harika bir kadınla hayatını birleştirdiğini düşünen bir erkeğin mutluluktan ağlamasında bir gariplik yoktur. Ama belki siz, erkeğin evlenerek bekarlık hayatına veda ettiği için gözyaşı döktüğünü düşünüyorsunuzdur. Evet, aslında kabul etmek lazımdır ki bu duygu da erkekleri ağlatabilir. Bu, hislerin karmaşasıdır. Onun bu hali muhtemelen sizi şaşırtıp telaşlandıracaktır ama siz de görürsünüz ki bu aşırı duygulanımın hemen ardından aynı erkek, size “Eşim” diye hitap edecek ve hayatından da gayet memnun görünecektir. Hem evlilik töreni sırasında gözleri dolan bir erkek o kadar sevimli görünür ki, diğer bütün kadınlar, gelinin yani sizin, aslında ne kadar şanslı biri olduğunuzu düşünmekten kendilerini alamazlar.

Terleyen damat sinirlidir!

Herkes güneşli, pırıl pırıl, aydınlık bir havada evlenmek ister. Bu hemen herkesin dileğidir, öyle değil mi? Oysa açık havada yapılan bir düğün, her zaman kapalı bir alanda yapılandan daha zor şartlar içerir. Açık havada evlenmek yerine, kapalı bir salon seçerseniz, en azından soğuk bir günde sıcak içeceklerle insanların içini ısıtabilir, sıcak bir günde soğuk içecekler ve havalandırma yardımıyla sıcağın hissedilmesini önleyebilirsiniz. Isısı kontrol edilebilen kapalı bir alan aslında herkesten çok gelin ve damadın rahat etmesini sağlar. Sıcaktan terler içinde kalmazsınız. Damadın ceket ve kravatla oturmak yüzünden sinirleri de bozulmaz. Hele bir yaz düğünüyse ve damat beyaz bir smokin seçtiyse, açık alanda istediği her yere yaslanması, dokunması imkansızdır. Ama kapalı bir alan, kıyafetinin kirlenme olasılığını ortadan kaldırdığı için daha rahat hareket etmesine müsaade eder. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında gündüz aşırı sıcak olduğu gibi, geceleri ani yağmurlar görülebilir. Durun ve düşünün bakalım! Katıldığınız açık hava düğünlerinden kaç tanesinde ani yağmura tutuldunuz? Şayet açık hava düğünü yapmak sizin için çok önemliyse, o zaman yanınıza özellikle damat için tişört almayı unutmayın deriz!

İlk dans kabusu

Genellikle erkekler sadece ve sadece tek bir nedenle dans ederler. Kadına eşlik etmek! Bir erkek, nişanlandığı andan itibaren ayaklarına geçirdiği dans ayakkabılarını, sonsuza dek ayağında taşımayı kabul etmiş erkek demektir. Ve sizinle ilk dansını yaptığında da aslında zorunlu olarak piste yürümektedir. Çünkü o kadar insanın gözü önünde hata yapmaktan korkar. Ne kadar feci değil mi? Ama çözümsüz değil! Bu sorunu aşmak için önceden pratik yapmayı önerin ona ve hantal, eli ayağı birbirine dolanmış, hata yapmaktan korkan acemi çaylak görüntüsünden ne kadar çabuk sıyrıldığını görün. Hele hele uygun bir müzik seçimi yapılmışsa, hatta müziği kendi seçmişse bütün çekingenliğini üzerinden kolayca atacaktır. Eğer tüm bunlara rağmen, hala gönül rızasıyla dans edemeyecekse, heyecanı bir türlü geçmek bilmiyorsa, en güzel ailenizin veya yakın arkadaşlarınızın fazla beklemeden pistte size katılmalarını organize edin.

Alkol sorunu

Kendi düğününüzde konuklarınızın arasından birilerini kapı dışarı etmek zorunda kalmak gerçekten kötü bir histir. Ama kimi zaman bunu yapmaya mecbur kalabilirsiniz. Özellikle öğleden sonra yapılan bir nikah töreninin ardından küçük bir kokteyl veriyorsanız ve daha sonra düğün yemeği planınız varsa, kimi konuklar ölçüyü biraz kaçırabilir. Her vesile ile alkol alan birileri elbette gecenin ortalarına doğru hareketlerini kontrol edemez hale gelir. Genellikle kokteyl sırasında insanların karnını doyuracak kadar yiyecek servisi yapılmaz. Aç karnına alkol alan insanların çabucak sarhoş olduğu herkesin bildiği bir durumdur. Hele sıcak bir yaz gününden bahsediyorsak… Güne şık, centilmen, hoş sohbet biri olarak başlayan bir davetli veya bu kişi ailenizden herhangi biri bile olabilir, akşama doğru iyice saçmalayan, sürekli içen, davranışlarını kontrol edemeyen biri haline dönüşür. Birileriyle kavga edebilir hatta olaylar büyür ve siz polis çağırmak zorunda bile kalabilirsiniz. Düğünü berbat eden, konuklarını sinirlerini bozan bu tür durumlar özellikle damat ve gelinin ailesinin aşırı üzülmelerine neden olur. Bu nedenle yakınlarınızdan iki kişinin, bu tür durumlara karşı uyanık olmasında ve sürekli etrafı kolaçan etmesinde fayda vardır. İşler iyice çığırından çıkmadan erken müdahale etmek, olaylar büyüdükten sonra ortamı yatıştırmaktan daha kolaydır. Her şeye rağmen bu türde bir olay yaşarsanız mümkün olduğu kadar pozitif olmaya devam etmelisiniz. Düğün sahibi olarak, konuklarınızı üzmemek ve gerektiği gibi ağırlamak sizin en önemli görevinizdir. Düğünlerin anlamı mutluluk verici bir birleşmenin kutlanmasıyken, bulunduğunuz ortamda mutsuzluk veren şeylerin barınmasına izin vermeyin!

Sonuç olarak unutulmamalı ki, düğün demek hem gelin için hem de damat için stresli bir iş demektir. Ve tavsiyemiz kötü giden şeyler hakkında daha ileriki tarihlerde söz açmamanız ve o tür şeyleri düğün salonundan çıkarken ardınızda bırakmanızdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
damat, evlilik, gelin, gergin, gergin damat, mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damat Çiçeği Nasıl Yapılır?, Evde Damat Çiçeği Yapma (Resimli Anlatım) Violent Evlilik Hazırlıkları 0 29 Ekim 2014 21:43
TRT'de gergin dakikalar! Lucifer Haber Arşivi 0 05 Şubat 2010 15:19