IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
6Beğeni(ler)
  • 1 Post By OKK
  • 1 Post By yeSa
  • 1 Post By Comedian
  • 2 Post By NorthernLights
  • 1 Post By Risque

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ağustos 2020, 20:40   #1
Çevrimdışı
OKK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TurkDevOps Tartışma&Yorumlar Hakkında





Herkese selam arkadaşlar
Bu konu tarafımdan uzun uzun düşünülerek, yanlış anlaşılmalar ve gereksiz tartışmaları bitirmek için merak ettiğiniz ve hakkımızda yanlış bilinen düşünceleri ortadan kaldırmak adına hazırlanmıştır.

En başa dönecek olursak; ircforumlari topluluğunda yaptığım paylaşımların bazıları tartışma konusu oldu. TurkDevOps (Türk Geliştirici Operasyonları) açılımı ile Github'da geliştirdiğimiz kuruluş KiwiIRC'den kayıt ettiğimiz #TurkDevOps kanalı ile freenode üzerinden bir bağlantı aldık, aynı zamanda cloudns olarak bilinen ücretsiz subdomain ile bu çalışmayı "irc.turkdevops.cloudns.cl" projesini geliştirmeyi düşündük ve sizlerin desteğini istedik. İrcd konusunda pek vakit ayıramadığım ve diğer çalışma alanlarımızda vaktimizi değerlendirdiğimiz için bu proje askıya alındı ve freenode ile devam etme kararı aldım, Sohbet kanalımız bu şekilde hizmet vermeye devam edecektir.

Diğer önemli konu: TurkDevOps Vakıf mı? Kuruluş mu?
Bu hususta vakıf yakıştırmasını yaptığım doğrudur ancak insanları kandırmak, aldatmak yada hayali ticaret yapmak amacında olmadığımı bilmenizi isterim, sadece ileride insanların gerçekten faydalanacağı, bugün kuruluş belki ama ileride vakıf neden olmasın düşüncesi ile yakıştırdığım, ve bu işlerden anlayan bazı insanlarla görüşüp hangi şartlar ve durumlardan sonra vakıf olabiliriz mulakat ve fikir alış-verişi yaptığım ve bu durumun aslında beklediğimden çok zor olmadığını ama çok erken zikrederek kafa karışıklığı ortaya çıktı. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ernLights arkadaşımız bu meseleyi tartışma konusu yapmakta ve kendisini haklı buluyorum ama aşağılayıcı ve hakaret etmesini topluluk kurallarına yakışmadığı için daha ılımlı bir yaklaşımda bulunmadığından karşılıklı olarak gereksiz atışmalarımızı bu platformda yaptığımız için önce kendisinden ve bütün diğer arkadaşlardan özür dilerim.

Github, TurkDevOps, DevTurks ve 3.Taraflar Hakkında
Bu bölümde sizlere GitHub ve TurkDevOps 3.taraf erişim alış-veriş izinleri nedir? Nasıl izin veriliyor ve bizi nasıl kabul ettiler, gibi bilgilendirme açısından toparlama yapmak amacıyla hazırladım..
Öncelikle bilmeyenler için GitHub Nedir? diye merak edenler, GitHub siteleriniz, sunucularınız ve geliştirme alanlarınız için kod ve yazılım geliştirme ortamıdır ve dünyanın her yerinden geliştirici insanların olduğu, çalışmalarını herkes için şeffaf tutularak gözlemlenebilir müşterileri ve çalışanların katkı sağlayabildiği, projelerin ve güvenliğin dışarıdan ve içeriden bakıcılar olarak rahatça tartışabildiği merkezi bir sistemdir.
Orada dünyanın şuanda kabul gördüğü yazılımlar, özel ve halka açık depolar olarak herkesin fikrine ve kullanımına sunuluyor. Google, Microsoft gibi büyük şirketlerin ortak olduğu sayısız milyonlarca yazılım ve geliştirici insanları bulunmaktadır. TurkDevOps Kuruluş adıyla bizde öğrenmek ve öğretmek için Github'da bazı açık kaynaklı projeleri değerlendirip sizlerin yorumunuza paylaşıyoruz, ve 3.taraf erişim izni aldığımız diğer GitHub müşteri ve geliştirici toplulukları var ve uygun gördüğümüz olanları GitHub uygulamamıza erişim sağlıyoruz böylece geliştirme ortamımıza katılacak olan arkadaşlar için geliştirme ortamlarını birlikte karar verip hazırlıyoruz.

Arkadaşlar burada konulara link verme yasağı olduğu için sadece [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i incelemenizi tavsiye ederim, diğer konulara oradan dilediğiniz gibi burada yada Github'da tartışma konusu açarak merak ettiğiniz her hangi konuyu açabilirsiniz, ancak topluluk kuralları çerçevesinden dışarı çıkmadan. Eğer varsa bize yardımcı olabileceğiniz durumlarda referans vererek yada direkt konu ile alakalı yetkilendirilmek suretiyle geri dönüşümde bulunabilirler
Herkese Teşekkür ederim, Saygı ve Sevgiler...

Risque bu mesaja tepki gösterdi.

Konu OKK tarafından (24 Ağustos 2020 Saat 20:43 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Ağustos 2020, 20:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TurkDevOps Tartışma&Yorumlar Hakkında




ßasarılar O Zaman

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ağustos 2020, 07:49   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TurkDevOps Tartışma&Yorumlar Hakkında




Yolunuz açık olsun.

__________________
bir tutkudur mIRCTurk.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ağustos 2020, 17:39   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TurkDevOps Tartışma&Yorumlar Hakkında




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapmak istediğin şeyi takdir ediyorum fakat kullandığın kelimeler, isimde yer alan yazılar gerçeği yansıtmıyor. Ben bu forumda çok kan emici ve sahtekar engellemeye çalıştım. Seni onlarla aynı kefeye koymadım. Sana anlatmak istediğim şey, DevOps ismini kullanamayacağın, Vakıf olmadan "Vakıf" kelimesini zikredemeyeceğindi.

Çıkıp deseydin ki, biz birkaç arkadaş böyle bir oluşuma giriştik, böyle bir şeylere niyetliyiz, amacımız şudur, herşey tamamdı. Sen nasıl bir gazla başladıysan bu girişimine öyle sıfatlar kullandın ki, büyük firmalarının çoğunun beceremeyip, destek aldığı "DevOps" işini adına taşıdın. Geçen yazımda açıkladım ama sağolsunlar sildiler. Senin oluşumunda Development ve Operations ekipleri yok. Development yapacak birkaç kişi bulursun belki ama Operations ayağı sizin oluşumunuzun karşılaması mümkün değil. TurkDev desen ok.

Ben DevOps'un içerisinde yer alan biri olarak bu işi böyle baside indirgemenden rahatsız oluyorum, anlatabiliyor muyum? Ayrıca herşeyi geçtim, github gibi geliştiricilerin bir araya geldiği bir ortamda "Türk" isminin yanına "DevOps" koyup DevOps'un gramını yapamazsan, Türkiye'de DevOps yapan bütün insanların emeklerine yazık etmiş olursun.

Yarın kalkıp yabancı developerlar hesabına bakıp, "Ulan Türklere bak DevOps yapacağız diye hesap açmışlar hiçbir şey yapamamışlar" diyeren içlerinden geçirse, için rahat edecek mi? Ben şu an orada DevOps'un gramını yapmadan Türk ve DevOps'u birleştirerek orada yer almandan rahatsızım.

Ahmet, Mehmet, Çiçek, Böcek yazsan gram umrumda olmaz. Sen bu işe gönül vermiş, gece gündüz çalışan insanların haklarını yiyemezsin.

Senden tekrar rica ediyorum, olmadığın, yapmadığın ya da yapamayacağın şeyleri isminde ve açıklamalarında kullanma.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ağustos 2020, 17:48   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TurkDevOps Tartışma&Yorumlar Hakkında




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konu kapanmıştır halen tartışma peşindesin. Milleti rahatsız etme saçma sapan şeyler ile iyi forumlar dilerim.

OKK bu mesaja tepki gösterdi.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
devturks, turkdevops, türk geliştirici operasyonları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TurkDevOps'dan Docker Compose OKK Sunuculardan Son Haberler 0 15 Temmuz 2020 17:54
Tartışma Yöntemi Ve Tartışma Türleri (Öğretim Yöntemleri - Eğitim Bilimleri) Elysian KPSS 0 28 Kasım 2014 11:52
Burçlar Hakkında ”Sivri, Hınzır & Cüretkar ”Yorumlar – Neyi Nasıl Kamufle Eder? Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 07 Kasım 2014 22:17
Tartışma kategorisi hakkında Lanet Tartışma Platformu 0 12 Ekim 2011 21:23