IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2023, 15:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Keşküllü Burgu Baklava




Keşküllü Burgu Baklava Tarifi İçin malzemeler


Burgu için:
  • 3 adet baklavalık yufka
  • 100 g eritilmiş tereyağı
Keşkül:
  • 1 poşet Dr. Oetker Keşkül
  • 3,5 su bardağı süt
Şurup:
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • 1-2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 6 adet çekirdeği ayıklanmış hurma


Keşküllü Burgu Baklava Nasıl Yapılır?








Ön hazırlık:
  • Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160 °C
Alt-üst pişirme: 170 °C
Yufkaların hazırlanışı ve pişirme:
  • Baklavalık yufkaları tezgaha açın. Her birini ortadan çaprazlamasına iki adet üçgen çıkacak şekilde kesin. Bu üçgenlerden birini alın ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Uzun tarafına oklavayı koyun ve ucundaki üçgen kısmın yaklaşık 5 cm'lik bölümü dışarıda kalacak şekilde sarın. Sardığınız yufkayı iki yanından ortaya doğru iterek toplayın. Oklavayı çıkarın, boşta kalan üçgen kısım ortada kalarak taban oluşturacak şekilde iki ucu birleştirin. Diğer yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürün ve pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
  • Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Keşkülün hazırlanışı:
  • Sütü tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve buzdolabına koyun.
Şurubun hazırlanışı:
  • Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servis:
Soğuyan yufkaları servis tabağına alın. Üzerlerine hazırladığınız şurubu kaşık ile dökerek paylaştırın. Soğuyan keşkülü buzdolabından alın, mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yufkaların ortalarına sıkın. Antep fıstığı ve ikiye bölünmüş hurmalar ile süsleyip servis yapın.


lezzet



 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burgu Saç Modeli yeSa Saç Modelleri ve Bakımı 0 20 Ekim 2020 20:03
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları Funda Yemek Tarifleri 2 03 Haziran 2019 14:01
Burgu… nesimsek Amatör Şairler 1 16 Şubat 2016 09:55
Rüyada Burgu Görmek Amelia Rüya Tabirleri 0 07 Haziran 2014 21:30
Ekolojik Burgu Kuleler Afrodit Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 21 Eylül 2011 16:46