IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15 Nisan 2023, 15:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlaç Tarifi




Sütlaç Tarifi İçin malzemeler


  • 1 kg süt
  • 200 gr şeker
  • Vanilya
  • 110 gram sübye
  • 1 yumurta sarısı
  • 40 gram pirinç


Sütlaç Nasıl Yapılır?





% buffered




  • Öncelikle sütü, yumurta sarısını, şekeri tencereye alıp çırpıyoruz.
  • Tencerenin altını kısık ateşte yakıyoruz.
  • Diğer ocakta pirinçlerimizi haşlıyoruz.
  • Pirinçlerimiz yumuşayınca süzüp kaynayan sütümüze ilave ediyoruz.
  • Kaynayan sütlacımızı sübye ile kıvam verip 2 dakika kaynatıyoruz.
  • Kaselere alıp altı su dolu tepside 200-250 derecelik fırında üstü kızarana kadar fırınlıyoruz.
Sütlaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sütünüzün taze ve yağlı olması sütlacın kıvam ve lezzetinde önemlidir.
  • Pirinçlerin ayrı ocakta tamamen yumuşayıncaya kadar haşlanması pirinçlerin tane tane olması açısından önemlidir.
  • Kıvam verici olarak sübye kullanılması hem doğal bir bağlayıcı hem de lezzet açısından önemli bir unsurdur sütlü tatlılar için
  • Sütlaçları fırınlarken kasenizin tamamını doldurmanız daha iyi kızarması açısından önemlidir.
  • Sütlacı fırınlarken kaseleri koyduğumuz tepsinin içine kesinlikle su koyulmalı.
SÜBYE TARİFİ
  • 200 gr pirinç, 200 gram su (Oran:1 kg süte 110 gram sübye)
  • Gerçek sütlaçta 'sübye' kullandığımız için (Oranı: 1 kg süte 110 gram sübye) sübyenin tarifini de şöyle bırakalım:
  • Biz, eğitici olması açısından 200 gram sübye yapımının tarifini veriyoruz. Kalan sübyeyi dolaba koyup bir hafta sonra yeniden kullanabilirsiniz. Ayrıca siz, yapacağınız sütlaç miktarına göre bu oranları değiştirebilirsiniz.
  • Sübye yapımı; 1 gece önceden ıslattığımız pirinçlerin ertesi gün suyun tamamen süzeriz.
  • Islattığımız 200 gram pirince 200 gram su ilave edip blenderdan pirinçler iyice ezilinceye kadar çekeriz. Sonrasında süzüp kullanırız.
lezzet



 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damla sakızlı sütlaç tarifi Tanem Tatlılar 0 03 Ocak 2022 13:18
Junior Sütlaç Tarifi ( 12. Aydan İtibaren ) PySSyCaT Bebek Mamaları 0 17 Şubat 2016 09:59
Balkabaklı Sütlaç Tarifi Cappy Tatlılar 0 02 Şubat 2015 13:15
Gül Sulu Sütlaç Tarifi Elysian Tatlılar 0 24 Haziran 2014 09:53
Damla sakızlı fırın sütlaç tarifi Sevda Tatlılar 0 10 Şubat 2012 16:16

×