![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuk KaLamar ![]() Tavuk KaLamar Tarifi İçin Malzemeler; •800-900 gr tavuk göğüsü •1 çay kaşığı kekik •1 çay kaşığı pul biber •1 çay kaşığı karabiber •1 çay kaşığı köri •1, 5 çay kaşığı tuz •1 diş sarımsak Sos malzemeleri; •1 yumurta •1 şişe soda (maden suyu) •1, 5 çay kaşığı tuz •5 yemek kaşığı un •1 çay kaşığı karbonat •Kızartmak için sıvı yağ Tavuk KaLamar Tarifi Yapılışı; Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺👉👉 Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir. Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır. En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır. Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır. Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır. Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Helimli kalamar | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 19 Aralık 2022 18:30 |
Kalamar Salatası | Estela | Salatalar Mezeler | 0 | 23 Temmuz 2013 15:59 |
Kalamar Tava | efLatun | Deniz Ürünleri | 1 | 05 Ekim 2012 19:33 |
Kalamar Yahni | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 03 Mayıs 2012 23:29 |