IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2023, 20:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bamya KizartmaSi Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Herkesi Sevindirecek: Bamya Kızartması Tarifi

Bamyayı çok üzdük. Birçoğumuz onu tanımadan, tadına bile bakmadan sevmediğimizi dile getirdik Halbuki onu bir tanısaydık, sevmeye çalışsaydık her şey daha farklı olabilirdi!

Yaz aylarında taze taze tüketebileceğimiz bamyanın zeytinyağlısını, yemeğini ve çorbasını şimdiye kadar denemiş ve sevmiş olanlara harika bir alternatif olabilecek, daha önce çeşitli tariflerini denemiş fakat sevmemiş olanlara da farklı bir deneyim sunarak kendini sevdirecek bir tarifimiz var: Dışı çıtır, içi yumuşacık bamya kızartması! Bu tarif bamya ile aramızdaki soğukluğun son bulmasını sağlayacak ve herkese kendini sevdirecek, inanıyoruz! Bamyaları haşlamadan, direk kızartabileceğiniz bu tarifin hem tadını hem de pratikliğini çok seveceksiniz.

Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis ederek hafif bir başlangıç yemeği olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Dışı çıtır, içi yumuşacık bamya kızartmasının videolu tarifini aşağıda paylaşıyoruz, şimdiden afiyet olsun!

Bamya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
Bamya Kızartması İçin:
1/2
kilogram
bamya
(iri ve uzun boylu)
1
adet
yumurta
(çırpılmış)
1
çay kaşığı
tuz
1/2
çay kaşığı
karabiber
1
su bardağı
un
1
su bardağı
mısır unu
2
su bardağı
ayçiçek yağı (kızartmak için)
Yoğurt Sos İçin:
1
su bardağı
süzme yoğurt
1
diş
sarımsak
1
çay kaşığı
tuz
1
avuç
dereotu
(doğranmış)

Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Bamyaların sap kısımlarını dikkatlice ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.
bamya-kizartmasi-1
Bir kasede yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bamyaları yumurtaya bulayın.
bamya-kizartmasi-2
Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın. Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışıma bulayın.
bamya-kizartmasi-3
Sıvı yağı tavada kızdırın. Bamyaları altın sarısı rengini alana dek kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.
bamya-kizartmasi-5
Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve dereotunu bir kasede karıştırıp, kızartmış olduğunuz bamyalarla birlikte servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağlı Domatesli Bamya Tarifi Sarya Zeytinyağlılar 2 24 Ocak 2020 08:48
Zeytinyağlı Bamya Tarifi mCx Zeytinyağlılar 2 09 Eylül 2019 22:31
Kuru Bamya Çorbası Tarifi Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:34
Etli Bamya Tarifi oneofgirl Sebze Yemekleri 0 31 Temmuz 2013 16:36
Kalamar Kizartmasi Sevda Deniz Ürünleri 0 22 Eylül 2011 16:26