![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kesme Muhallebi Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler [img]https://yukle.**************/resimler/b8H3J3.jpg[/img] 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı buğday nişastası 3 yemek kaşığı irmik 1 litre süt 3/4 su bardağı şeker 1/2 yemek kaşığı tereyağı YapıLışı *Un, nişasta ve irmiği bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırın. *Ardından sütten 1 su bardağı ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca çırpın. Karışım tamamen homojen hala geldikten sonra sütün geri kalanını da ekleyip ocağı orta ateşe alın ve pişirmeye başlayın. *Muhallebiyi devamlı olarak çırpıcıyla karıştırmaya devam edin ve süt kaynamaya başladıktan sonra şekerini de ekleiyn. *Kıvamı koyulaşana dek çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Yoğun bir boza kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatın. *Son olarak tereyağını ekleyerek iyice karıştırın. *20x20 boyutlarında bir borcamı suyla ıslatın ve fazla suyunu dökün. Borcam hala hafifçe ıslakken hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içerisine dökün ve üstünü bir spatula ile düzleştirin. *Üstünün kurumaması için 5-10 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. Muhallebiye tamamen değeceği için kabuk bağlamasını önleyecektir. *En az 3 saat tercihen bir akşam buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz boyutlarda dilimler keserek süsleyin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.. ^aLıntı^ | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İrmiksiz Kesme Muhallebi | mCx | Tatlılar | 3 | 31 Mart 2022 13:21 |
Avokadolu Muhallebi | Burce | Tatlılar | 2 | 04 Mayıs 2014 16:27 |
Yeşil Muhallebi | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 23 Temmuz 2013 17:18 |
Kadayıflı muhallebi | Nur | Tatlılar | 0 | 13 Eylül 2011 22:18 |