IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1823Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2021, 10:57   #21
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cemalin Hikayesi




Türkü, öldürülen Cemal´e, karısı Şerife tarafından yakılmıştır. Şerife, 90 yıldan fazla yaşamış, 30 Kasım 1993 günü vefat etmiştir. 14-15 yaşlarında Cemal´le evlenmiş, mutlu geçen birkaç yılı Cemal´in öldürülmesiyle sona ermiş, bu hadiseden sonra bir oğlu ile ortada kalmıştır. Bu hadisenin oluş şekli ve ona yakılan ağıtı/türküyü bana, Şerife´nin daha sonra evlendiği Hayrullah´tan olan oğlu İsmet Aksoy göndermiştir. Cemal´in öldürülme hadisesi ve türkünün tam metni şöyledir:
Ürgüp´ün Karlık köyünün eşrafından ve varlıklı bir ailesinden olan Cemal, kalleşlikle öldürülür. Herkesçe sevip sayılan Cemal´in ölümüne yanmayan kalmaz. Eşi Şerife acılarını yaktığı ağıtla hafifletmeye çalışır. Yetim kalan oğlu Mustafa da, birkaç yıl sonra hasat zamanı bir atın tepmesi sonucu ölmüştür.
Ağıt, Şerife´nin ikinci kocası Hayrullah´ın sonraki yıllar Refik Başaran´a “Herkese bir türkü okudun ama, bana okumadın.” diye sitem etmesi üzerine Cemal türküsünü plağa okur. Cemal Hayrullah´ın aynı zamanda amcasıdır. Onun öldürülüşü Şerife kadar Hayrullah´ı da etkiler. Şerife´nin türkünün her çalınışında gözünden iplik iplik yaşlar akıtmasını, Cemal´i bir türlü unutamamasını daima anlayışla karşılamıştır.
Yöre: Ürgüp
Derleyen: Mustan Aktürk
Kaynak: REFİK BAŞARAN
Şen olasın Ürgüp dumanın gitmez
Kıratın acemi konağı tutmaz
Oğlun da çok küçük yerini tumaz
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Ürgüp’ten de çıktığını görmüşlür
Kıratının sekisinden bilmişler
Seni öldürmeye karar vermişler
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Cemal’ın giydiği ketenden yilek
Al kana boyanmış don ile göynek
Sana nasip oldu ecelsiz ölmek
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Ürgüp’ten de çıktın kırat kişnedi
Üzengiler ayağını boşladı
Yağlı kurşun iliğine işledi
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Karlık ile başkadın pınar arası
Çok mu imiş Cemal’ımın yarası
Ağlayıp geliyor garip anası
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Cemal’ın giydiği kadife şalvar
Dükkânın kilidi cebinde parlar
Oğlun da çok küçük beşikte ağlar
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Kıratın üstünde bir uzun yayla
Ne desem ağlasam kaderim böyle
Gidersen Ürgüp’e sen selâm söyle
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Kıratım başımda oturmuş ağlar
Cemal’a dayanmaz şu karlı dağlar
Üzüm vermez oldu Karlık’ta bağlar
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım
Giden Cemal gelir mi de yerine
İçerimde yaram indi derine
Cemal düşta kahpelerin şerine
Cemal’ım Cemal’ım algın Cemal’ım
Al kanlar içinde kaldın Cemal’ım

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Ocak 2021, 10:58   #22
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevdiğime Varamadım (Abum Abum Gız Abum)




Yöre: Tokat/Reşadiye
Vaktiyle, Niksar´ın bir köyünde genç bir ilkokul öğretmeni varmış. Güzel bir köylü kızı sevdalanmış bu öğretmene.. Hem kendine sevdalanmış, hem de öğretmen ya;o zamanda mühim bir meslek, herkesin hayallerini süslermiş öğretmenlik. Öğretmen bey de boş değilmiş bizim sevdalı kıza.. Bunlar konuşmaya başlamışlar, yani sevdalarını,yüreklerini açmışlar birbirlerine.. Bir süre sonra, öğretmenin tayini Niksar´ın içine çıkmış. Kızı almış bir dert, anasıyla (abusu) konuşmuş, “gidecem öğretmenle,seviyorum onu),lakin anası izin vermemiş.. “Onunla bir olamazsın, O koskoca öğretmen bey, sen bir köylüsün, denk değilsiniz” demiş. Öğretmen gitmiş, hem de öyle bir gitmiş ki ne aramış kızı me sormuş, ne de mektup yazmış. Bizim sevdalı kızı köyden bir çobana vermişler sonra.. İşte bu türküyü derleyen ve kaynaş kişi olan Ali KAYA ve Çakır USTA´dır bu düğünün mehterleri (Zurna çalanlar). Kız, “kız başı yıkama” (Reşadiye´de bir düğün geleneği) sırasında ağlayarak, mani yakmış boyle:


sensin sebebim abum”
beni yaktın sen abum” diye.. Çakır usta ve Ali KAYA da bu sözlerden esinlenerek, bu türküyü yöremiz kültürüne ve türküler hazinemize kazandırmışlardır

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Ocak 2021, 10:59   #23
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çanakkale İçinde




Anadolu halkının kahramanlığını destanlaştırdığı savaşlardan biri de Çanakkale cephelerinde olur. Büyük imkansızlık içinde verdiği bu çetin mücadelede, bağımsızlığı için gerektiğinde çok şeyler yaratabileceğini bütün Dünyaya bir kez daha anlatmıştır.


Birinci Dünya Savaşı İtilaf Devletleri dediğimiz İngiltere, Fransa ve Rusya ile, İttifak Devletleri dediğimiz Almanya, Avusturya ve İtalya´nın birbirleriyle savaşmasıyla başlar. Almanya´ya saldırabilmesi için Rusya´nın silah ve cephane ihtiyacı vardı. Bunun için Boğazlar yoluyla Rusya´nın İngiliz ve Fransız kuvvetleriyle birleşmesi gerekiyordu. Oysa ki Osmanlı Devletinin harbe girmesi üzerine Çanakkale boğazını geçmek için Osmanlı Devletine Çanakkale´de cephe açmaları gerekti. İtilaf Devletlerine ait bir donanma 18 Mart 1915´te Çanakkale Boğazı´nı geçmeye kalkıştı. Burada kahramanca çarpışan Türk kuvvetleri karşısında büyük kayıplar vererek geri çekildi. Bu sefer Gelibolu yarımadası´nın çeşitli yerlerine kuvvetler çıkararak karadan İstanbul´a yürümeyi denediler. Ne yazık ki yapılan sayısız hücumlar Türk süngüsü karşısında eriyip gidiyordu. Son olarak büyük bir taarruzla Gelibolu yarımadası üzerinden Marmara´ya ulaşmayı denediler. Ansızın yaptıkları bu taarruz da Anafartalar ve Arıburnu, bölgelerinde benzeri görülmemiş bir müdafaa ile durduruldu. Türkleri bu cephelerde yenemeyeceklerini anlayan düşman buraları terk ederek çekilmek mecburiyetinde kaldı.


Yüz binlerce şehit verdiğimiz bu savaşın bütün Anadolu´da heyecan uyandırması, bu savaşa doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden hasılı yurdun dört bucağından gönüllü asker gitmesindendir.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Ocak 2021, 10:59   #24
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kırmızı Gül Demet Demet




Kırmızı gül demet demet,
Sevda değil bir alamet,
Balam nenni, yavrum nenni
Gitti gelmez ol muhannet
Şol revanda balam kaldı,
Yavrum kaldı, balam nenni…
Nenni ya! Nenni ki nenni!. Yavrum nenni! Bir demet kırmızı gülle
gelen nenni!. Nasıl oluyor derseniz, türkünün dilini açmak gerek…
Varıp sormak gerek türküye : ”Ey türkü nedir bu demet demet kırmızı gül ve de nenni!. Yavrum nenni… Balam, nenni”. Bu demet demet gül hem de kırmızısından, sevgiliye duygu mu taşıyor? Neden kırmızı gül de kır papatyaları değil? Şöyle sarılı beyazlı, düz sarılı, öküz gözü gibi, kırdan toplanmış papatyalar değil de, demet demet kırmızı gül? Onların sevgi dili yok mu?. Onlar duygu simgesi gül kat… Ama bir tek!. Benim tek gülümsün, gönlümdeki yerin kır çiçekleri kadar engin, kır çiçekleri kadar zengin ve doğal, demiş olmazmısın? Ama senden iyisini bilecek değiliz ya!. Kırmızı gülü
seçmişsin sen. Hem de demet demet…
Ha bir de ‘balam’ meselesi var! Yavrum diyorsun… ‘Nenni’ diyorsun ‘Gitti gelmez’ diyorsun. Yoksa bir ananın balasına, yavrusuna çağrısı mı bu? Şol Revan’da kalan balası üstüne mi söylenmiş?. REVAN, bugünkü adıyla ERİVAN, yani günümüzde Ermenistan’ın başkenti… Türkümüze konu olan olayın geçtiği zaman ise, büyük olasılıkla 17. yüzyıl sonrası… Neden derseniz, REVAN Osmanlının önemli bir ticaret merkezi o zamanlar. Ama bir ara elden çıkmış, Safeviler işgal etmiş. Yıl 1635. Dördüncü Murat ikiyüzellibin kişilik bir orduyla REVAN seferini düzenlemiş. Sekiz ay, yirmi dokuz günlük kuşatma sonunda, REVAN yeniden Osmanlı topraklarına katılmış. Eskisi gibi kervanlar gider gelir olmuş. Mal götürüp, mal getirmişler… Memet de gidip gelen kervancılardan birisi… Anasının da tek ‘balası’… Tek oğlu!. Erzurum yöresinde üç beş dönümlük tarlalarını ekip dikiyorlar… Yetiştirdikleri ürünü de kervana katıp, REVAN’da satıyor Memet… Memet de Memet hani… Karayağız bir delikanlı… Taşı tutsa, suyunu çıkaracak kadar güçlü. Bir de alışkanlığı var Memet’in. Her akşam tarla dönüşü, bahçelerden derlediği demet demet gülleri getiriyor anasına.. Anayla oğul arasında bir simge gibi kırmızı gül demeti… Sevgi saygı simgesi. Gülleri evinin duvarına asıp kurutuyor ana… Onlara baktıkça oğlunu görür gibi oluyor… Hele Memet kervandaysa. Gözü gönlü kırmızı gülün kurumuş, gazelleşmiş demetinde ananın. Rüyaları hep Memet üstüne… REVAN yollarını düşlüyor hep. Kimi zaman kara saplanmış görüyor kervanı. Kanter içinde uyanıyor. hayra yormaya çalışıyor. Kimi geceler de toza dumana katılmış kervanın, atının eşeğinin devesinin bir toz bulutu içinde kayboluşunu düşlüyor. Bir hortum, yutuyor kervanı. Koca kervan döne döne göğe çekiliyor. Geride ne bir at, ne de bir deve, ne de insan kalıyor. Memet’i arıyor gözleri. Kara yağız, kaytan bıyık Memet, ellerini uzatıyor anasına. ‘Tut ellerimi’ diyor. Ama ne gezer. Anasının elleri boşlukta kalıyor. Sözün kısası günü gelip de kervan REVAN’dan dönene kadar bu böyle sürüp gidiyor. Kervanın dönüşünü dört gözle bekliyor.
Bazen kışın yola saldığı oğlu yazın dönüyor .Bazen de tersi oluyor . Kervanın dönüşü, bayram gibi! Kimi kocasını, kimi yavuklusunu karşılıyor. Kimi analar da oğlunu. Sarılıp, ağlayanlar, sevinç gözyaşı dökenler. Yemen seferinden döner gibi. Gerçi savaş dönüşü değil ama; hastalığı sağlığı var… Karı var, ayazı var!. Bir de salgın hastalık söylentisi yayılmış. Veba hastalığı kırıp geçiriyor ortalığı. İlkin bir ateş sarıyor bünyeyi. Kusma, iltihap, baş dönmesi. En sonunda da sayıklama. Artık kurtuluşu yok. Sayıklaya sayıklaya götürüyor insanı. En erken üç gün. En geç yedi gün içinde başlıyor sayıklama… Kurduğu tüm dünya yok oluyor bir anda insanın. Sevgiliye özlem, alınan armağanlar. Söylenecek güzel sözler. ”Sensiz olamam. Sen benim her şeyimsin. Güne seninle başlıyorum. Seninle bitiyor gecem. Zaman yitirmemek gerek demiştin. Oysa günler su gibi geçti. Ne bir ses; ne bir nefes. Düşlerdeki yerin hariç. Oysa seninle her şeye yeniden başlayacaktık. Öyle demiştik. ”Yaşam o kadar kısa ki; hiç zaman yitirmek istemiyorum seninle olmak için”. Bunları sen söylemiştin. Sıcaklığın avuçlarımdaydı. Kuytu bir sokak arası mıydı?. Yoksa aşıklar yoluna girişte miydi? Bir tek gözlerin kalmış belleğimde. Bir de kuşların bitmeyen şakımaları. Ne de güzel batmıştı güneş. Alaca ışığın, alaca karanlığa dönüştüğü an. Akşam güneşinin, yavaş yavaş yok oluşu muydu güzel olan?. Yoksa alaca ışığın, alaca mutluluğa dönüştüğü an mıydı en güzeli. Bahar mı kokuyordu saçların. Yoksa gerçekten bahar günleri miydi? İşte böyle sevgili. Ben şimdi senden uzak. Seni sayıklıyorum. Ellerini tutabilsem yeniden. Yüzüme dokunsa saç tellerin. Ama ne gezer!. Kuytulardan kaybolmayı severim demiştin. Aniden yok oluyorsun düşlerimden. Ellerim boşta kalıyor. Hem anamın hıçkırığı niye. Uzattığım ellerimi tutsa ya! Ateşler içindeyim. Bildiğim türküleri mırıldanıyorum; yokluğunuzda.
Gurbet elde baş yastığa gelende,
Gayet yaman olur işi garibin,
Gelen olmaz giden olmaz yanına,
Bir çalıdır mezar taşı garibin.
Bir çalının dibine gömüyorlar Memet’i. Söylenecek sözleri, sevgiliye, anasına özlemiyle birlikte örtüyorlar üstünü. Kara toprak alıyor bağrına. Gençmiş… Sevenleri varmış… Anası yavuklusu yol gözlüyormuş. Ecel bu! Kimini sele, kimini yele verir. Memet’i de Revan’da vebayla yakalıyor. Sayıklaya sayıklaya gidiyor Memet. Kucak dolusu kırmızı güller elinde kalıyor. Sevgiliye özlemi de dilinde!. Artık bir çalıdır mezar taşı Memet’in!. Bir tek Memet değil vebaya teslim olan. Kervanın çoğu kırılıyor. Sahipsiz mezar oluyor Revan ‘ da. Kalanlar perişan. Utangaç. Yaşıyor olmaktan utanıyorlar sanki… Sanki ölenlerin sorumlusu ölmeyenlermiş gibi… Ağır ağır Erzurum’a giriyor kervan. Analar, bacılar, sevgililer, oğullar, eşler… Meraklı gözlerle karşılıyor kervanı. Aradığını bulan sarmaş dolaş. Gözyaşları hıçkırıklara karışıyor. Aradığını bulamayanlar, ilk rastladığına soruyor. ”Oğlum Memet’im nerede. Birlikte çıktınız kervana. Nerede kaldı”. Sen sen ol da gel yanıtla. “İlkin kusma başladı. Sonra da bir ateş. En son sayıklama başladı. Tüm sevdiklerini bir bir sıraladı. Titreye titreye sayıkladı. Yedi gün dayandı Memet. Sonra… Sonra bir çalının dibine gömdük onu”. Gel de söyle bunu. Söyleyebil!. Hem de anasına… O ana deli olup dağlara düşmez mi?. Avuçlarını göğe açıp ol tabipten medet dilemez mi?. Kırmızı gülden merhemlik istemez mi?. Karayağızın güzeli oğlunu, canından parçayı alıp götüren ölüme, ilenmez mi? Ölümün hepsi kötü. Ana, baba, anneanne, dede. Hepsi kötü. Dün var olan… Soluyan, nefes alan; nefes veren. Bir anda yok artık. Yerinde yeller esiyor. Şekli şemali, son sözleri, yavaş yavaş yok oluyor. Belleklerden siliniyor. Yaşlı ölümü neyse ne! ”Öldü de kurtuldu” diyor insan. Ya gencecik ölümler. Muradı gözünde gidenler. Anadır, alıyor veriyor. veriyor alıyor. Oluru yok. Diline kırmızı gülleri doluyor. Ol tabipten medet diliyor. Olmuyor. Ver elini dağ yolları. Dilinde türküsü. Gönlünde oğlunun hayali. Deli olup dağlara düşüyor. O’nu son görenler elinde bir demet kırmızı gül, dilinde ”Kırmızı gül demet demet. Sevda değil bir alamet Şol Revan’da balam kaldı. Yavrum kaldı”… diye diye haykırdığını söylediler.
Kırmızı gül demet demet
Sevda değil, bir alamet
Balam nenni, yavrum nenni,
Gitti gelmez ol muhannet,
Şol Revan’da balam kaldı,
Yavrum kaldı,
Balam nenni,
Kırmızı gül her dem olmaz,
Yaralara merhem olmaz
Balam nenni,
Yavrum nenni,
Ol tabipten derman gelmez
Şol Revan ‘ da balam kaldı,
Yavrum kaldı,
Balam nenni.
Kırmızı gülün hazanı,
Ağaçlar döker gazalı,
Karayağızın güzeli
Şol Revan ‘ da balam kaldı,
Yavrum kaldı,

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Şubat 2021, 02:33   #25
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayat Nedir Anne ?






HAYAT NEDİR ANNE ?

Benim hiç sapanım olmadı anne
Ne kuşları vurdum
Ne kimsenin camını kırdım
Çok uslu bir çocuk değildim ama
Seni hiç kırmadım hep boynumu kırdım
Ben hayatım boyunca bir tek kendimi vurdum

Suskun görünsem de
Fırtınalı ve mağrurdum anne
Bir mızrak gibi
Aynada hep dik durdum anne
Ben sana hiç bir gün laf getirmedim
Leke sürmedim
Ama göğsümü çok hırpaladım
Kalbimi çok yordum
Ben hayatım boyunca, en çok kendimi sordum


Benim hiç sevgilim olmadı anne
Ne bir yuva kurdum
Ne bir gün şansım güldü
Öpemeden bir bebeğin gıdısını
Tükendi gitti çağım
Kimi yürekten sevdiysem
Yüreğini başkasına böldü
Bir muhabbet kuşum vardı
O da yalnızlıktan öldü

Sen beni göğsünde hep
Acılarla mı soğurdun anne
Yoksa evlat diye
Koca bir taş mı doğurdun anne
Eziyet degilim, zahmet değilim
Musibet hiç değilim;
Bir senin mi balına sinek kondu söylesene
Doğurdun da beni
Ne ile yoğurdun anne

Benim hiç hayalim olmadı anne
Ne seni rahat ettirdim
Ne kendim ettim rahat
Bir mutluluk fotoğrafı bile çektirmedi bu hayat
Kaybolmuş bir anahtar kadar
Anlamsızım anne
Ne omuzumda bir dost eli
Ne saçımda bir şefkat

Say ki yollardan akan
Şu faydasız çamurdum anne
Say ki ıslanmaktım, üşümektim
Say ki yağmurdum anne
Bunca yıldır gözyaşlarını
Hangi denizlere sakladın
Oy ben öleyim
Sen beni ne diye doğurdun anne

YUSUF HAYALOĞLU

__________________
mazafaka
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Şubat 2021, 21:12   #26
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Az Gelir




Az Gelir

İlaç ahlâk-töre, hastalık illet,
Özünü bulurdu onda bir millet,
Çıkar kafanı kumdan, bitsin bu zillet,
Bize böyle “kutlu hazan” az gelir.

Şuurlu kul olmak en büyük ziynet,
Ondan sonrasi da hâlis bir niyet,
Yetmiyorsa gücün bâri duâ et,
It’e böyle “mezar kazan” az gelir.

Okyanuslar ona küçük bir havuz,
Bir cuma Alparslan, bir cuma Yavuz,
İşte sana rehber, işte kılavuz,
Yolu böyle “doğru çizen” az gelir.

Denmiş; “Anlayana sivrisinek saz”
Sahip çık, oku, öğren, beynine yaz,
Ozanlar ne dese, ne söylese az,
Türk’e böyle “destan yazan” az gelir.

Mümtaz Beğen

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Şubat 2021, 21:12   #27
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Azgin Deniz




Azgin Deniz

Hangi hissin parmagi dokundu ki, derine,
Düstü bir gizli alev salkimi icerine?
Hangi kabus basti ki, seni uykularinda,
Birdenbire cehennem kaynadi sularinda?
Örtüldü bastan basa tenin beyaz bir terle,
Duman duman yayilan incecik köpüklerle.
Hangi dert kaldi, söyle, bagrina üsüsmeyen,
Hangi ölüm sarkisi, bu dilinden düsmeyen?
Hangi öfkeyle yüzün, böyle karisti yer yer,
Sana yan mi baktilar, bir sey mi söylediler?
Bir sey dinleme artik, artik birsey dinleme!
Cagir, bütün günahkar ruhlari cehenneme!
Karsina, sahil, kaya, insan kim cikarsa vur!
Vur basina, alemde, kör, sagir, ne varsa vur!
Sal her taraftan, dagdan, gökten, pencereden sal!
Nihayet kala kala dünyada tek kisi kal!

Necip Fazıl Kısakürek

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Şubat 2021, 21:13   #28
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Babadan Oğula




Babadan Oğula

Eve dönmez bir akşam;
Ve gün yüzlü çocuğu,
Sorar: Nerede babam?

Bakarlar, oldu, bitti;
Gelir, derler çocuğa,
Baban attaya gitti.

Uzar gider bu atta;
Ve neler neler olmaz
Ve kim bilir ve hatta;

Bir mahşer gerisinde;
Babası döner bir gün,
Oğlunun derisinde...

Necip Fazıl Kısakürek

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Şubat 2021, 21:13   #29
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bahçedeki İhtiyar




Bahçedeki İhtiyar

Yıllar bir gözyaşı olup da kaymış
Nurlu ihtiyarin yanaklarında.
Yapraktan saçını yerlere yaymış,
Sonbahar ağlıyor ayaklarında.
Süzüyor ufukta bir kızıl yeri,
İçi karanlıkla dolu gözleri;
Alnında akşamın ince kederi,
Sessizliğin sırrı, dudaklarında.

Yanan bir kağıtta küçük bir satir
Yazı gibi aksam onu karartır;
Artık o, silinen bir hatıradır,
Bu issiz bahçenin uzaklarında...

Necip Fazıl Kısakürek

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Şubat 2021, 21:14   #30
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başsağlığı




Başsağlığı

Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda
Acılar unutulduktan sonra
Dönmeliyim.

Ölümlerin karşısında şaşırıyorum
Ne desem ki
Düşünüyorum.

Kalanları ağlıyor gidenin
Benim gözlerim kuru
Herkes bana bakıyor, biliyorum
İçlerinden geçenleri.

Başsağlığı dilemek
Garibime gidiyor
Ölen öldü, sen yaşa
Küçültmeye benziyor.

Beni böyle kitaplar mı yaptı ne
Kağıtlarda gidenlere içlenip ağlayan ben
Hayattaki ölümlerde put gibi duruyorum.

Ben canavar ruhlu muyum
Bir ölü evinde tek söz söylenmeden
Put gibi duruyorum

kimse anlamaz derdimi
Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda
Bir yakınım öldümü.

Behçet Necatigil

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
#hayatnediranne, #yusufhayaloglu, #şiir, #şiirler, ., .., ..., ....., 50. yıl hesabı, aç kapıyı, acaba hâlâ yaşıyor musun?, acı, acı günlerim, acıyla aşk dosttur, ağa camii, adele - all ı ask şarkı sözü, adele - cold shoulder şarkı sözü, adele - one and only şarkı sözü, adele - rolling in the deep şarkı sözü, adele - send my love - to your new lover şarkı sözü, adele hello şarkı sözleri, adet küçük, ağlayanı bahtiyar, ağustos çıkmazı, adım sonbahar, ağır kan kaybı, ah..., ahirim sensin (neşet ertaş), ahmed arif, ahım sardı dört yanını, akdeniz' e doğru, akıl, akıncı, akıncılar/ yahya kemal beyatlı, akşamlar olur burada sevdiğim, akşamı getiren sesleri dinle, al çocuk, allende allende, alo kelimesinin hikayesi, altıncı gün, an gelir, anayurdum, anlam, anlamlı sözler, anlat diyorsun, anlatayım…, anneciğim, anneme, anneme mektup, anonim şehhane (ninova), antep' li şahin, artik keskelere yer yok yeni dünyamda, artık sen bana hiç birsey değilsin, asker, asker duası, aslında çok şey anlatabilirim, asya-afrika yazarlarına, ateş, ateş vapurunu icat edenler, ateşten bayrak, avuçlarıma sığmıyor yıldızlar, ay yansın ağalar güneş tutulsun, ayağa kalkın efendiler, aynası ufkumun, ayrı bedende aynı kalpte, ayrılamadım hayalinden, ayrılığa dair, ayrılık, ayrılık ne biliyormusun, ayrılık vakti, ayrılık yazmazdı bizim kitabımızda, ayşen, az gelir, azgin deniz, azılı aşklar şatosu, aşk, aşk hakkında 12 enteresan bilgi, aşk kac kisiliktir, aşk mesajları - aşk sözleri, aşk mı?, aşk şiir, aşkı yazarken bazen ellerim acıyor…tıpkı yüreğim gibi, aşkımı vurdular sırtından, aşkımız şekerden, babadan oğula, bahçedeki ihtiyar, baki, balı incitme gönül, bana hak ver, bavul sesi, bayrak, bazı surelerin havası, başka frekans, başsağlığı, beğendiğiniz sözler, bekleyen, ben askerim, ben aşk ı sen gittin diye yaktım, ben aşktan soğudum, ben de şu dünyada üç güzel gördüm, ben de şu dünyaya geldim giderim, ben kandan elbise giydim, ben sadece o aşk için öldüm, ben seni unutmak için sevseydim, ben" gidince"sen" biteceksin, bencil, bendedir, benden selam olsun bolu beyine, beni affet yüreğim bu kadar acı çekeceğini bilemedim, benim günahım aşktır, benimle ölürsün, benı unutabılecekmısın, betermiş, beyaz, bil ki kurtulmuştur, biliyor musun?, bir adam var her şeye bedel olan.., bir anda, bir baba gittiğinde, bir bahane bul uğra gönlüme, bir bayrak rüzgar bekliyor, bir benim olmadı geri dönme şansım, bir gün hayatınıza ummadığınız anda biri çıkar, bir kâğıda sığar mı bir yürek?, bir kadın seni seviyorsa sana aittir, bir memet daha, bir merhamettir yanan, bir sigara içimlik daha kal, bir yolcu'ya, bir zaman dünyaya bir adam gelmiş, biraz yorgunum | erdem beyazıt, biricik meselem, birini seversin, biten-kaçan-yitirilen, biz bir gülerdik küçükken, bizim illerin beyleri, bizim memleket, bizim yunus, bizim şarkımız, boş günlerde yaşiyoruz, boş olan bir masaya yöneldin ve oturdun, bu vatan kimin, bu şehirde sen varsın, bu şehre yağmur yağıyordu, bugun sana sevdami bir baska anlatmak istiyorum, bugün, bugün bir farklılık olsun istedim, bugün hüzün vurdun sevdama, bugüne bir söz bırak., burçak tarlası türküsü ve hikayesi, burkan, bırak beni haykırayım, böyle olur diplomalı eşşeğin yol hikayesi, cahit zarifoğlu - açık açık çağırır aşkını, çanakkale geçilmez!, çanakkale içinde, çanakkale içinde türküsü ve hikayesi, çanakkale şehitlerine, çanakkale"hey onbeşli türküsü ve hikayesi", canim demek, canlansın ışık selleri olsun da o damla, carem, cenge giderken, çiçeklerle hoş geçin, cocuk, çok düşünmeyince, çıkmaz duygular sokağı, çınar ağacının sırrı, çırpınır, dağ, daracık odaların, dayandığımız şeylerin hangisi buna değerdi?, değer, değil, değil mi ki sefa ile cefa müşterek, delikanlı sözleri, deniz, dert, destan, dokundum sana, dokunma iki gözüm, doldur be usta, dost, dost dost diye nicesine sarıldım türküsünün hikayesi, duracaksın, duydum ki, duygusal, düsme, düşler, eğilme!, en yakınınız, epica | abyss of time - türkçe çeviri şarkı sözü, erteleme, esmer, eylül, fetih marşı, furuğ ferruhzad | sadece ses kalıcıdır, gece, gelme, git, gitmek mümkün olsa gitsem uzaklara, gittin içimde kaldı ayrılık, graveworm - eternal winds, gül nedir ki, gÜzel, gönüller yapmaya geldim, gözlerim gözünde aşkı seçmiyor, gözlerimdeki parıltı senin sevginin eseri, haberin bile olamayacak, hâlâ”dır aradığın, haluk levent-gece kuşları, haluk levent-gecelerim, haluk levent-gül biraz, haluk levent-gülüm, haluk levent-güneşin battığı sahilde, haluk levent-gökova, haluk levent-hadi gül, haluk levent-hasretim sana, hay lu lu, hayal, hayat çok ilginç, hayat şıır, hayatta ben en çok babamı sevdim, hayko cepkin-son kez, hep bu saatlerde başlar, her dakika, her varlık sınırsız seçme özgürlüğüne sahiptir, hic, hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol, hikaye gül, hikayesi, huzur ~, hüseyin kağıt zaten belliydi şarkı sözleri, hüzünler, , içki ve zinadan menetme havası, imzalık gifler ve resimler, inadına seveceğim mehmet tokat, insanlar, insanım, israfı imar (okuma alanını temizleme), isyan, işte bu kadın dedim, kadın, kahraman ecdada vefa borcumla, kahraman mehmedim varolasın sen, kalbim, kalk yiğitim, karşılıksızsa sevmemelisin, kayahan - 365 gün şarkı sözü, kayahan - alınma ağlıyorsam şarkı sözü, kaybetmekten mi korkuyorsun, kenan doğulu |yosun - şarkı sözü, kendimsiz, kimiz, kimiz?, kitaplardan alıntılar, kolera - seni seviyorsun şarkı sözü, komsu, kopamadım senden, kul kul ile sınanırmış, kul olayim kalem tutan eline, kuşatmada, kırmızı gül demet demet, kırılır da bir gün tüm dişliler, kızılırmak, lavinia, mabel matiz - mendilimde kırmızım var şarkı sözü, macera, madem ki bahtımız böyle istiyor, maksadım dua değil, manga - süper güçlerimiz var şarkı sözü, masal, meclis, melek tılsımı, melekler de ağlarmış günün birinde, mihriban türküsünün gerçek hikayesi sözleri ve müziği​, murat boz - can kenarım şarkı sözü, murat boz-aşk bu şarkı sözleri, murat kekilli - alır seni boşarım şarkı sözü, murat kekilli - aman aman şarkı sözü, mutlu olmak istiyorsan, mutlu olmak istiyorsanız, müsait bir aşkta bırakır mısın ?, müzik, nazım' a hayatı boyunca bir şekilde ilham vermiş 12 özel kadın, neden bu kadar hayatımın içindesin ki sanki?, nefret, nefretin çocuğu, neşet ertaş - acem kızı şarkı sözü, neşet ertaş - ağla sazım şarkı sözü, neşet ertaş - ah ellerin sala sala gelen yar şarkı sözü, okunmamış son kitapsın, olmaz mı?, onurunu arayan adam, otel odalarında, pencereden el salladım, peter manos - in my head şarkı sözleri, rabbül alemin, ruh kusar, saatler vuslatı vurmuyor, sadece bekle, safran mürekkebi nedir nasıl yapılır?, salim şengül, sana yağmur diyorum, sana yağmur diyorum *, sebebim, sen benim hiçbir şeyimsin, senden gitmek zorunda değildim, senden sadece beni sevmeni istiyorum, seni sevmek vardır ya hani, seni özlemenin kitabını yazabilirim, seni özlemenin kitabını yazabilirim.., senİnleyken, sesin yargılanışı, sevdiğime varamadım (abum abum gız abum), seversen, sevgi ne demek bilen var mı?, sevilmek, seyyit onbaşı, simya ve kimya arasındaki fark, siyah beyaz kavgası nasıl ilginç değil mi?, sonsuza varmak, sudan hayaller, sıgara, söz defteri, telaş, telepatik iletişim artık mümkün, the neighbourhood - dangerous, the neighbourhood - female robbery, toprağa düşen, türk kadını, türkiye, türküz türkü çağırırız, umay umay 4 (dört) şarkı sözleri, utandım insanlığımdan, uzaklaş, vatan için, ve görmeden sevdiğim, yâ rab bela-yı aşk ile kıl âşîna beni, yaĞmur, yanlizliğim, yanlız, yaradan yaratmış deyip, yarim (ağam ) istanbul'u mesken mi, yeter ki gel, yokuş, yolculuk, yüreğimi tutar aşkım, Önce, özleyen, şiir sokakta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her TeLden.. Ece Lafazan FM Paylaşımları 514 08 Aralık 2022 19:11
DJ-HxC iLe Her TeLden AyNiL Sunucu Radyolarından Son Haberler 0 02 Ekim 2021 18:23
DJ-HxC iLe Her TeLden.. AdrenaLin Sunucu Radyolarından Son Haberler 0 22 Ağustos 2021 20:40