IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2011, 18:23   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'ta bu ayarlara dikkat!




Bilgileriniz başı boş dolanmasın!

Facebook kullanıcıları... Beklemediğiniz bir anda canınız sıkılsın istemiyorsanız bu ayarlara dikkat..


Facebook 500 milyonu aşkın kullanıcısıyla, internetin en büyük sosyal ağı olma özelliğini taşıyor. Çoğu zaman Facebook'un gizlilik konusunda yaptığı hataları da haberlerimize konu olarak taşıyoruz. Ancak her suçu da Facebook'a atmamak lazım, bu haberimizde sizlere Facebook'ta "sizin" gizlilik için neler yapabileceğinizi anlatacağız.

Örneğin arkadaş listeniz, eğitiminiz ya da beğendikleriniz sizin için başkasının bilmesinde sakınca görmeyeceğiniz bilgiler olabilir, ancak bilgi simsarlarının hangi bilgiyi size karşı kullanabileceğini bilemezsiniz. Özellikle bu bilgileri değiştirebilmek elinizin altındayken ayarlarla biraz oynamanın kimseye zararı olmaz. Bu ayarlarınızı değiştirmek isterseniz, sağ üstte bulunan hesaptan gizlilik ayarları seçeneğini seçebilir ve Facebook'ta bağlantı kurma seçeneğinin altındaki "Ayarları gör"e tıklayabilirsiniz. Buradaki ayarlarınızı sadece arkadaşlarım olarak değiştirirseniz, listenizde ekli olmayan kimse bilgilerinize ulaşamaz.

Özellikle doğum gününüz, adresiniz ve telefon numaranız sizin için hayati bilgiler olabilir. Bu bilgileri değiştirmek için yine hesaptan gizlilik ayarları buradan da "ayarları özelleştir" seçeneğine tıklayıp çoğu seçeneği yalnızca arkadaşlarım olarak değiştirebilirsiniz. Ancak bu bilgilerin bazılarını yalnızca kendiniz görmeniz de sizin yararınıza olabilir.

Gizliliği etkileyen bir başka durum ise "yerler" ve "fotoğraflar." Bu ayarları değiştirmek içinse yine hesaptan gizlilik ayarlarına giriyorsunuz. Yine özelleştir seçeneğinin altında bu sefer "başkalarının paylaştığı şeyler" altındaki "Arkadaşlarım yerimi bildirebilir" seçeneğini devre dışı bırakıyoruz. Fotoğraflar bölümünde de "etiketlendiğin fotoğraflar ve videolar" kısmını da sadece ben ya da sadece arkadaşlarım olarak değiştirebilirsiniz.

Oyunlar ve uygulamalar bilgilerinizin çoğuna erişebilir. Özellikle varsayılan şekilde bıraktığınızda arkadaşlarınızın görebildiği her bilgiyi görebilen uygulamaların ayarlarını değiştirmek için yine hesaptan gizlilik ayarlarına giriyoruz. Buradan "Uygulamalar ve İnternet siteleri" başlığı altındaki ayarları düzenleye tıklıyoruz. Açılan bölümde istediğiniz uygulamayı seçip ayarlarını kendize göre değiştirebilirsiniz. Ancak unutmayın uygulamalar varsayılan şekilde arkadaşlarınızın ulaşabildiği her bilgiye ulaşabiliyorlar.

Bilgilerinize kimlerin ulaştığını daha yakından takip etmek isterseniz ise arkadaşlarınızı listeleyebilirsiniz. Bu şekilde daha kolay yapabileceğiniz gizlilik ayarları için yine hesap kısmından bu sefer arkadaşlarını düzenle seçeneğine tıklıyoruz. Bir liste oluştur kısmından listenize bir isim vererek, listenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Daha sonra gizlilik ayarlarından listenizin hangi bilgilere erişim sağlayabileceğini rahatça seçebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayarlara, bu, dikkat, facebookta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İş başvurusunda ''facebook''a dikkat! Zen Facebook Haberleri 0 03 Aralık 2012 13:04
Dikkat!Facebook Çökecek.. Kacak Haber Arşivi 1 11 Ağustos 2011 03:01
Facebook profillerine dikkat! Slipknot Facebook Haberleri 4 14 Aralık 2010 11:54