IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 15:10   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk profilini hackleyemiyorlar!




BTK Başkanı Acarer, Güvenli İnternet profilinin 250 bin abone, yani yaklaşık 1 milyon kullanıcı tarafından tercih edildiğini belirtti.
Acarer, ''Güvenli İnternet''in seçime bağlı tüketici hakkı olduğunu belirtirken, sistemin çok başarılı bir şekilde hizmet verdiğine değindi. Acer, çocuk ve aile profilinden, isteyen internet kullanıcıların, birini seçebileceğini, değiştirebileceğini ve bunun tamamen dışına çıkabileceğini bildirdi.
Yaşamın ayrılmaz bir parçası olan internette, son yıllarda suistimale yönelik olaylarla karşılaşıldığını kaydeden Acarer, bu aldatmacalarla ilerleyen zamanlarda daha çok karşılaşılacağı uyarısında bulundu.
Ticaretin e-ticarete dönüştüğünü belirten Acarer, son bir yıl içinde e-ticarette yüzde 50 artış olduğunu ve rakamın 21 milyar liraya ulaştığını, bu yılın sonunda 30 milyarın üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti.
''Böyle olunca suistimallerin olması doğal. İşte çocuk profili bu tür suistimallerin tamamen önüne geçecek bir uygulama şekli'' diyen Acarer, bu nedenle çocuk profilinin adını değiştirmeyi düşündüklerini söyledi.
Bir dergide, ''hacklemek'' kelimesinin anlamının sorulması üzerine ''internette haklamak'' cevabının alındığını belirten Acarer, ''Çocuk profilinde, böyle bir riskle karşılaşmıyorsunuz. Çeşitli yöntemlerle sizi aldatarak ekonomik hatta manevi bir takım zararlara sokacak olayları, çocuk profili önlemiş oluyor'' diye konuştu.
‘HALKA DOSTÇA BİR ALTERNATİF SUNUYORUZ’
TİB Başkanı Fethi Şimşek de güvenli internetin, ''dostun sevdiği dostuna dostça uyarısı' olarak nitelendiğini ifade ederek, BTK olarak halka dostça böyle bir alternatif sunulduğunu, arzu eden ailelerin bu paketten yararlanabileceğini söyledi.
Ücretsiz bir hizmet olan güvenli internetin, kişilerin özgür seçimine bağlı olduğuna dikkati çeken Şimşek, ''Basın organlarına bakıldığında internet üzerinden özellikle kız çocuklarına yönelik yapılan tacizler ve istismarına yönelik hareketlere dikkat çekmek istiyorum'' dedi.
2007 yılında TİB'e bağlı olarak kurulan İnternet Daire Başkanlığının kurduğu ihbar sitesine, ailerin çocuklarının internet bağımlılığı ve başkaları tarafından aldatılmasına yönelik yüz binlerce ihbar aldıklarını belirten Şimşek, bu ihbarlar üzerine devletin güvenli internet hizmetini sunmasının ortaya çıktığını kaydetti.
Şimşek, banka dolandırıcılığı, internet üzerinden yapılan istismar, telif hakları, aile yapısının korunması gibi konularda güvenli internetin önemli olduğuna dikkati çekti. Şimşek, güvenli internet paketinde ''otokontrol sistemi'' uygulandığını belirterek, internet siteleriyle ilgili itiraz hakkının bulunduğunu söyledi.
‘DAYATMA MERKEZİ DEĞİL, BİLİNÇLENDİRME MERKEZİ’
BTK ve TİB'in güvenli internet konusunda tek taraflı dayatma yaptığıyla ilgili eleştirilerin anımsatılması üzerine Şimşek, internet kullanıcılarının özelde çocukların ve gençlerin, internet ve mobil telefon gibi teknolojileri doğru, güvenli ve etkin kullanmalarını destekleyen bir kuruluş olan INSAFE'nin AB Komisyonu tarafından desteklenen internet bilinçlendirme merkezi olduğunu söyledi.
Şimşek, INSAFE ile görüşüldüğünü ve AGİT Medya temsilcisinin güvenli internet hizmeti konusunda bilgi aldığını ve abonelerin isteğine bırakılmasının memnuniyet verici olduğunu söylediğini anlattı.
‘40 MİLYON KİŞİYİ NASIL KONTROL EDELİM’
Acerer, geçtiğimiz yıl güvenli internet uygulaması henüz hayata geçmediği günlerde yaptığı açıklamada, “Standart paket kullananların istemedikleri sürece paketlerini değİştirmek zorunda olmadığını ve ailelerin evde olmadıkları zamanlarda seçtikleri çocuk profilini, eve döndükleri zaman tekrar standarta çevirebileceklerini” söylemişti.
BTK Başkanı, yanlış anlaşılmalara anlam veremediğini belirtmiş ve engellenen sitelerin yüzde 40’ının çocuk -----su içerikli olduğunu ifade etmişti. Acarer ayrıca, güvenli profil dışında kalanların “olağan şüpheli olarak” görülmeyeceğini ve Türkiye’deki 40 milyon internet kullanıcısını denetleyecek bir sistemleri bulunmadığına değinmişti.
Acerer, Türkiye’deki iki bine yakın sunucu sağlayıcısıyla üç yılı aşkındır iletişim halinde olduklarını ve kullanıcılardan gelen on binlerce mailin değerlendirilerek şikayet edilen sitelerdeki sakıncalı içeriklerin kaldırıldığını ifade etmişti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk, hackleyemiyorlar, profilini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Profilini ziyaret eden son 10 kişi kimler ? KraLiSHE Forum Oyunları 3114 20 Şubat 2024 01:50
En son kimin profilini ziyaret ettiniz? Dilara Forum Oyunları 1065 18 Şubat 2024 12:26
"Ruh sağlığımızın profilini çizemiyoruz" AngeLus Felsefe 0 29 Ağustos 2010 16:28
Bir çocuk bir kadının sütünü emse, çocuk kimlerle süt kardeş olur? Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 17:48