IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2012, 07:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yahoo’dan Facebook’a patent uyarısı




Geçen yılın en çok konuşulan konularından biri şirketlerin birbirlerine açtıkları patent davaları olmuştu. Davalara 2012 yılına sarkarken, başka sektörlere de sıçramaya başladı.
Bir zamanların en çok kullanılan arama motoru Yahoo, günümüzün en çok kullanılan sosyal ağı Facebook’a patent davası açmaya hazırlanıyor. New York Times‘ın haberine göre Facebook, Yahoo adına kayıtlı olan reklam, web sitesi kişiselleştirme, sosyal ağ ve mesajlaşma gibi ana unsurları izinsiz olarak kullanıyor. Facebook’un toplamda izinsiz olarak kullandığı patent sayısıysa yaklaşık 20.
Yahoo ve Facebook arasındaki patent davası kısa sürede kapanmayabilir. Çünkü Yahoo’nun eli patent konusunda oldukça güçlü. Şirketin, 2010 yılı internet sektörü patent sıralamasında listenin birincisi. Şirketin elinde 2 bin 700′den fazla patent bulunuyor. Elinde bulunan bu patentleri diğer şirketlere kullanabileceği ihtimali var.
Bu noktada Google’ın Motorola’yı satın almasını hatırlamakta fayda var. Çünkü Google’ın Motorola’yı satın almasındaki en büyük sebep, Motorola’nın elinde bulunan patentlerdi. Google, Motorolayı satın aldıktan kısa bir süre sonra bu patentleri Apple’a karşı kullanmaya başlamıştı. Böylece rekabette stratejik bir adım atmıştı.
Yahoo’nun elindeki patentler için de aynı senaryoyu çizmek mümkün. Popülaritesini hızla kaybeden Yahoo, elinde bulunan patentler yüzünden değerlenebilir. Örnek olarak, Facebook’a karşı Yahoo’nun elindeki patentleri kullanmak isteyen sosyal ağ şirketi neden çıkmasın? Bu senaryoya en yakın şirket Google. Google, satın alacağı Yahoo patentleriyle Google+’ın önünü açmak için kullanabilir.
Yahoo’nun ayrıca Facebook’u sırtından vurduğunu söylemek de mümkün. Çünkü şirketi sadece 11 gün önce Facebook ile anlaşma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu anlaşmayla Yahoo, Facebook’a fotoğraf servisi olan Flickr ve e-posta desteği verecekti.
Konuyla ilgili New York Times’a kısa bir açıklama yapan Yahoo, şirketin ve hissedarların haklarını korumak için bu adımı attıklarını söylüyor. Facebook ise haberi gazetede gördüklerini, iddiaları değerlendirme fırsatlarının olmadığını ifade ediyor.
Görünen o ki Web şirketlerine patent davalarının sıçraması birçok şirketin canını yakabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
facebook’a, patent, uyarısı, yahoo’dan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patent Nedir? Patent Ne Değildir? Türkiyede Patent-Osmanlılarda sektöründe ilk Marka. Sevda Merak Ettikleriniz 0 07 Temmuz 2011 14:42
Facebook uyarısı! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 20 Ağustos 2010 17:07
Yahoo üzerinden Facebook profilinizi güncelleyin. Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 02 Nisan 2010 03:07
Facebook üyelerine dolandırıcılık uyarısı.. She Haber Arşivi 0 02 Ekim 2009 17:03