IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2012, 23:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'tan Türk Mubi'ye Doping!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Efe Çakarel’in kurucusu olduğu, San Francisco merkezli ----- streaming servisi MUBI, Sony’nin Mayıs sonunda tanıtacağı yeni nesil ‘internet bağlantılı’ Bravia televizyon serisinin tümünde yerleşik olarak gelecek. MUBI, ayrıca yakın geçmişte İngiltere’ye de açılan ABD’li dev Netflix ile birlikte Facebook’un OpenGraph protokolüne dahil olmayı başaran dünyadaki ikinci ----- streaming servisi olarak büyük bir başarıya imza attı.
İstanbul ziyareti sırasında görüştüğümüz Çakarel, Sony Entertainment Network’ten sonra Bravia televizyonlarda da bulunacak MUBI uygulamasının tüm dünyada 4.4 milyonu geçen abone tabanını daha da arttıracağını söyledi. MUBI uygulaması, kısa süre önce bazı ülkelerde ve bazı Bravia modellerinde test edilmeye başlanmıştı. MUBI ile Sony işbirliği ise daha önce duyurulmuş ancak kapsamı netleştirilmemişti.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de servise başlayan MUBI, İskandinavya ülkeleri ve Türkiye’de, diğer pazarlardan farklı olarak, ‘günde 1 film’ modelini uyguluyor. Türkiye’de ayda 4.99 TL ödeyerek abone olan kullanıcılar, son 30 filmi PC ya da mobil cihazlarından izleyebiliyor. Diğer pazarlardaysa daha yüksek fiyatlamayla aylık kotalı ‘a-la-carte’ formülü uygulanıyor.
MUBI, çıkış noktası olarak ‘auteur’ sinemasını baz alan, yani dev bütçeli Hollywood filmlerin dağıtım kanallarına giremeyen yaratıcı dünya sineması örneklerinin bulunduğu bir sinema kataloğu. Ancak hızlı büyüyen firma, auteur sineması dışında, kendi seçtikleri ve sinema sanatı adına önemli gördükleri başarılı gişe filmlerini de portföyüne katıyor.
MUBI’nin küçük ortakları arasında, sinema sanatında önemli yere sahip kurumlar bulunuyor; dünya sinemasının seçkin örneklerini kataloğunda bulunduran Criterion Collection, Celluloid Dream ve Martin Scorsese’nin kurduğu, dünya sinemasının eski örneklerini restore edip izleyiciyle yeniden buluşturan en büyük örgüt olan World Cinema Foundation bunlardan bazıları.
MUBI geçtiğimiz yıl 2.4 milyon dolar yatırım alarak toplam değerlemesini 10 milyon dolara yükseltmişti. Biz de bu yatırım öncesinde Efe Çakarel ile bir röportaj yapmıştık.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doping, facebooktan, mubiye, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook'tan güvenliğe doping Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 05 Eylül 2010 20:32
Facebook Zede İlk Türk :) aLKoLiK Komik Loglar 13 12 Haziran 2008 04:02
Bu Türk Facebook'a meydan okuyor Kan Haber Arşivi 0 29 Mayıs 2008 13:23