IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2012, 23:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'ta En Hareketli Sektör Otomotiv





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Socialbakers, dünyada Facebook kullanımı ve kurumsal performanslara ilişkin son raporunu yayımladı. Raporda yer alan sektörel ölçümlerde otomotiv sektörünün hakimiyeti göre çarpıyor. Ortalama etkileşim oranına göre otomotiv sektörü yüzde 0.207 ile ilk sırada bulunurken onu yüzde 0.153 ile alkollü içecekler sektörü izliyor. Üçüncü ve dördüncü sırada havayolları ve e-ticaret şirketleri yer alıyor.
‘Beğenen’ sayısına göreyse ilk sırada 2 milyon 296 bin ile hızlı tüketim sektörü firmaları bulunuyor. Moda sektörü 1 milyon 802 bin, medya ise 1 milyon 347 bin ‘beğen’en ile ikinci ve üçüncü sıradalar.
Socialbakers’ın paylaştığı istatistiklere göre Facebook üzerinde en fazla etkileşim otomotiv ve alkollü içki sektörlerinde. 2012 yılı ilk çeyreği kapsayan verilerde, otomotiv sektöründe gerçekleşen etkileşim ortalama yüzde 0.207. Sektörün aldığı beğeni sayısıysa ortalama 852 bin civarında. Alkollü içki sektörünün etkileşim oranıysa yüzde 0.153 seviyesinde bulunuyor. Sektörün aldığı ortalama beğeni sayısıy 570 bin.
Üçüncü sıradaysa havayolları sektörü bulunuyor. Havayolları sektörünün etkileşim oranın yüzde 0.129 olarak gösteriliyor. Facebook kullanıcıları havayolu şirketlerinin ortalama 262 bin kez beğenmiş durumda görülüyor. En son sıradaysa hızlı tüketim sektörü yer alıyor. Bu noktada en fazla ortalama beğeniyi alan sektörün hızlı tüketim olduğunu belirtmek istiyoruz. Ancak bu sektörü etkileşim konusunda deyim yerindeyse sınıfta kalıyor. Çünkü hızlı tüketim sektöründe bulunan şirketlerin etkileşim oranı yüzde 0.08 seviyesinde.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sektörler bazında baktığımızdaysa küresel anlamda Facebook etkileşim oranlarıyla tek bir sektörde Türkiye bulunuyor. Bu sektörse Telekom. Türkiye’de en fazla takipçi sayısına sahip olan şirketlerden Avea, yurt dışındaki şirketlerle yarışıyor. Yüzde 0.6 etkileşim payı bulunan telekom sektöründe Avea, beşinci sırada yer alıyor. Avea dışında Türkiye’li şirketler dünya Facebook etkileşim sıralamasına henüz girmiş değil. Avea’nın Türkiye’de en fazla beğeni alan şirketi olduğunu da eklemek istiyoruz.
Avea, Türkiye GSM sektöründe abone sayısı bakımından lider konumda değil. Ancak şirketin sosyal medya etkileşimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini Social Bakers istatistiklerinden görebiliriz.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
en, facebookta, hareketli, otomotiv, sektör


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hareketli Manzara Resimleri + Hareketli Karışık Resimler.. Sevda Avatar ve Smiley 2 23 Aralık 2012 05:47
100 bin eleman arayan sektör Luis Haber Arşivi 0 26 Nisan 2010 08:56
Sanayinin zirvesindeki sektör!(Ekonomi) Lucifer Haber Arşivi 0 16 Nisan 2010 15:21